Home Μουσική Συνεντεύξεις Ο Argy των Nightstalker μιλάει στο Afternoiz!

Ο Argy των Nightstalker μιλάει στο Afternoiz!

612
0

O Argy απαντάει αφοπλιστικά σε 10 ερωτήσεις λίγο πριν την εμφάνιση του γκρουπ στο Gagarin για την παρουσίαση της νέας τους δουλειάς «As Above So Below»

Μετά από τόσα χρόνια στα δικά μου αυτιά ακούγεστε τόσο φρέσκοι όσο ένα νέο γκρουπ. Τι είναι αυτό που σας δίνει αυτή την ενέργεια ?

Argy: Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, απλώς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να παίζουμε μουσική.

‘Όλα αυτά τα χρόνια πάντα είχατε πολύ κοινό στα Live, αλλά θα ήθελα να μου πείτε πως ζήσατε, αυτά τα 4 χρόνια, την μεγάλη εκτίναξη που έγινε με το “Dead Rock Commandos” ?

Argy: Κάναμε περισσότερα live οπότε λείπαμε περισσότερο αλλά γνωρίσαμε και περισσότερο κόσμο. Δεν ήταν κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει απλώς ή ένταση άλλαξε.

Όλη αυτή η αποδοχή από πολύ περισσότερο κόσμο, πόσο βάρυνε τα «χέρια», το μυαλό, την έμπνευση, κατά την διάρκεια της δημιουργίας του νέου «As Above So Below» ?

Argy: Το «Dead Rock Commandos» σίγουρα βοήθησε σε μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα της μπάντας. Από εκεί και πέρα για εμάς έχει κλείσει ο κύκλος του από τη στιγμή που αρχίσαμε τη προ παραγωγή του καινούριου άλμπουμ. Ποτέ δε μπαίνουμε στο στούντιο με σκοπό να γράψουμε συγκεκριμένο ύφος ή να το πάμε προς τα κάπου. Το κάθε άλμπουμ είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που δεν έχει σχέση με το προηγούμενο.

Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας για το πως βλέπετε όλη αυτή την «έξαρση» για την μουσική σκηνή και το «μουσικό είδος» που αντιπροσωπεύεται εδώ και χρόνια και για όλα αυτά τα γκρουπ που κάνουν την προσπάθειά τους.

Argy: Υπάρχει μία άνθηση στη σκηνή τα τελευταία χρόνια γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται σοβαρά με αυτό. Μετά υπάρχει και η εύκολη πρόσβαση σε τεχνικό εξοπλισμό από όργανα μέχρι στούντιο και τρίτον γιατί υπάρχει το ίντερνετ.

nightstalker-0355-1024x710

Στις 19/11 στο Gagarin… μετά ετοιμάζεται κάποια περιοδεία (εσωτερική – εξωτερική) για την προώθηση του νέου σας LP ?

Argy: Αρχίζουμε τα live στις 19 Νοεμβρίου και θα κάνουμε tour Ελλάδα και την άνοιξη Ευρώπη.
Νο6. Μετά τους Commando εξωγήινους που τα πήραν όλα, γίναμε Zombie ? Άλλα είναι τα ζόμπι, ζόμπι μπορεί να είναι και η γιαγιά που βλέπει τηλεόραση αλλά συνήθως είναι αυτοί που ζουν στο περιθώριο.

Δεν φοβάστε μην σας την πέσουν «γονείς» & «οργανώσεις», ότι διαβρώνετε τα παιδιά τους σε κακές συνήθειες, έχοντας γράψει ένα κομμάτι που έχει τον τίτλο «Forever Stoned» ?

Argy: Όχι όσο επιτρέπεται το αλκοόλ, η νικοτίνη, το κυνήγι. Όχι, δε φοβόμαστε.

Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει προς το χειρότερο και τι προς το καλύτερο σε τέτοιο βαθμό που να σας την «σπάει», στην εγχώρια μουσική σκηνή ?

Argy: Προς το καλύτερο σίγουρα έχει αλλάξει η μουσική. Οι μπάντες ασχολούνται επαγγελματικά πια. Δεν υπάρχει κάτι που να μας τη σπάει, κάτι συγκεκριμένο.

Με το εξώφυλλο του δίσκου τι παίζει ? Πώς καταλήξατε σε αυτό και γιατί τελικά το διαλέξατε ?

Argy: Η ιδέα ήταν δική μου. Ήθελα κάτι ψυχεδελικό, 70s  ύφος, ζωγραφισμένο στο χέρι.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Afternoiz

Argy: Forever Stoned