Home Μουσική Η γνώμη μας Solitary Sabred: Ακούσαμε το “Temple of the Serpent”

Solitary Sabred: Ακούσαμε το “Temple of the Serpent”

1017
0

Οι Solitary Sabred μας έρχονται από την Κύπρο και συγκεκριμένα από Λευκωσία και Λεμεσό. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους και στις 15 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσουν την τέταρτη δουλειά τους που φέρει τον τίτλο “Temple of the Serpent”. Στο Afternoiz.gr παραλάβαμε την δουλειά τους, για να δούμε τι έχουν να μας πουν.

Το “Temple of the serpent” είναι ένα ακόμα πολύ καλό άλμπουμ για την μπάντα που συνεχίζει το σερί των ποιοτικών δουλειών.

Το προηγούμενο τους άλμπουμ μου άφησε άριστες εντυπώσεις με το καλοδουλεμένο επικό παραδοσιακό Heavy Metal τους. Πραγματικά όσοι δεν έχετε ακούσει το “By fire and brimstone”, σπεύσατε. Τα ίδια ισχύουν και για τα δυο πρώτα τους άλμπουμ, “The hero the monster the myth” και “Redemption through force”. Το “Temple of the serpent” είναι ένα ακόμα πολύ καλό άλμπουμ για την μπάντα που συνεχίζει το σερί των ποιοτικών δουλειών. Ο ήχος τους είναι ξεκάθαρα Αμερικάνικός και ένας ευρηματικός συνδυασμός που σκέφτηκα ήταν Manowar meets Sanctuary. Φωνητικά για την πρώτη επιρροή και τα “ξυράφια” κιθάρες η δεύτερη. Λατρεμένο μείγμα με δύο πολύ αγαπημένες μπάντες να πρωτοστατούν. Επίσης σε κάποιες συνθέσεις όπως στο “Flight of the Banshee” μου θύμισαν τα φωνητικά τον James Rivera (Seven Witches, Helstar, Destiny’s end και πάει λέγοντας).

Όλα τα κομμάτια έχουν “εμβαπτιστεί” μέσα στο παραδοσιακό επικό Heavy Metal της Αμερικάνικης σχολής. Το “Skeleton king” σε στέλνει αδιάβαστο με την αμεσότητα που διαθέτει, ότι καλύτερο για opening. Οι παλιοί Savatage στο προσκήνιο για το “Spectral domain” κυρίως στα φωνητικά λόγω θεατρικότητας. Το “Bound by the Lich” συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με τρομερά φωνητικά για το είδος, ευρηματικές αλλαγές στο ύφος.

Τα τέσσερα τελευταία κομμάτια είναι και από τα αγαπημένα μου στο δίσκο. Η θεατρικότητα που έχει αυτή η μπάντα σε κερδίζει κομμάτι με το κομμάτι και όλο και πιο πολύ σου φέρνουν στο νου τους Virgin Steele των ένδοξων χρόνων τους. “The Undead cry for vengeance” και “Lord of Ganzer” σου κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον με τις αλλαγές που έχουν. Ενώ τα “Reaper of Kur” και “Gates of Namtar” τελειώνουν ένα πραγματικά θαυμάσιο δίσκο με τον καλύτερο τρόπο. Μαγευτικό solo στο “Repaer of Kur”, μπήκε η σύνθεση στο repeat αρκετές φορές.

Δίσκος που δεν πρέπει να λείπει από μια επική Heavy Metal δισκοθήκη.

Όσοι είστε λάτρεις του επικού παραδοσιακού Heavy Metal Αμερικανικής “κοπής”, φύγατε…χθες! Οι Solitary Sabred προσφέρουν για μια ακόμη φορά έναν δίσκο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μπάντες του είδους στο εξωτερικό. Τεράστια riffs, επικά και μελωδικά solo και θεατρικά φωνητικά της “κοινοπραξίας” Adams/DeFeis. Μην ξεχάσουμε και το rhythm section που δίνει σε κάθε κομμάτι το έναυσμα για την μάχη. Δίσκος που δεν πρέπει να λείπει από μια επική Heavy Metal δισκοθήκη.