Home Μουσική Η γνώμη μας Nadiwrath: Η επιστροφή

Nadiwrath: Η επιστροφή

420
0
Nadiwrath

Οι Nadiwrath επέστρεψαν μέσω της FYC Records κυκλοφορώντας μια συλλογή με μπόλικα κομμάτια από διάφορες κυκλοφορίες τους. Εδώ έχουμε misanthropic punk/black metal με τα όλα του, χωρίς εισαγωγές και τα συναφή που μπορεί να παρατηρούμε σε άλλες κυκλοφορίες του είδους. Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα, με χαρακτηριστικά όπως την αμεσότητα και την ταχύτητα στις συνθέσεις τους. Τα riffs σε μεγάλο βαθμό έχω την βάση τους στο παραδοσιακό Black Metal των Darkthrone για παράδειγμα με το στοιχείο του Punk να είναι παντού.

Nadiwrath-“Death Eternal” Compilation

Λοιπόν “Horns”, “Winter nights” και “Eyes full of vengeance” βρίσκονται στο πρώτο Demo της μπάντας. Αυτό κυκλοφόρησε το 2007. Οι επιρροές από Impaled Nazarene και Carpathian Forest είναι εδώ και δεν ενοχλούν καθόλου. Πολύ καλό ξεκίνημα για πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα. Θα σας θυμίσει στα “χαμηλά” και κάτι λίγα από το ιστορικό “A blaze in the northern sky” ή και από το “Under a funeral moon” των Darkthrone. Στο “Winter nights” έχουμε μπόλικο thrash metal των early eighties, πριν βγουν οι καλογυαλισμένες παραγωγές. Κάτι σαν Destruction του “Infernal overkill”. Στο “Eyes of full vengeance” έχουμε πολύ έντονο το punk στοιχείο και σε συνδυασμό με τις black metal μελωδίες “σαρώνει”.

Split με Hexenmeister

Το “The last days of the parasitic results of humanity part 1” βρίσκεται στο split με τους Ουκρανούς Hexenmeister. Μια σύνθεση σχεδόν 20 λεπτών που ξεκινάει με μια εισαγωγή και μπαίνουν σταδιακά τα “άρρωστα” riffs και φωνητικά. Ένας “όλεθρος” από αρνητικά συναισθήματα όπως η απόγνωση σε ένα κομμάτι που αντιπροσωπεύει πλήρως την μπάντα. Οι μελωδίες θα σας φέρουν στο νου και τους Behemoth της πρώτης περιόδου (“Sventevith” κτλ).

Split με τους σπουδαίους Dødsferd

Εδώ οι Nadiwrath διασκευάζουν και Deathspell Omega, όσοι ακούν το συγκεκριμένο είδος, σίγουρα έχουν σε εκτίμηση και τους τρομερούς Γάλλους. Επέλεξαν το “Succubus of all vibes” του “Inquisitors of Satan” και του έδωσαν και κατάλαβε. Αιχμηρή διασκευή που τα έχει όλα. Το “Third eye wound” μας φέρνει τους Venom και τους Darkthrone στο νου. Black ‘n’ roll στα καλύτερα του. Αυτά τα δυο κομμάτια βρίσκονται στο split με τους Dødsferd που φέρει τον τίτλο “Misanthropic bonds”. Επίσης για το τελευταίο άλμπουμ των Dødsferd μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μου εδώ. Το “A living disgrace” βρίσκεται στην συλλογή “Monomaniac vol.2/3” της Blastbeat Mailmurder Productions , και απλά είναι ένα λεπτό “κοπάνημα”.

“Chaotic blasphemy” EP και διασκευή στους Inquisition

Τα “Pathetic human stains”, “Psycho scum”, “Piss off” και η διασκευάρα στο “Crush the Jewish prophet” των Inquisition βρίσκονται στο EP “Chaotic blasphemy”. Εντάξει, Black ‘n’ Roll κοπάνημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλες μπάντες του χώρου. Οι ρυθμοί φέρνουν σε punk φάση αλλά “κολλάει” εξαιρετικά με τα Black Metal riffs. Η διασκευή στους Inquisition και στο κομμάτι “Crush the Jewish prophet” κρίνεται πολύ αξιόλογη. Btw, ακούστε το “Magnificent glorification of Lucifer” των Κολομβιανών από όπου και προέρχεται η σύνθεση. Το “The end of all prophets” έχει riff που σε διαλύουν, δεν υπάρχει αυτό που γίνεται. Ένα κομμάτι που προέρχεται από την εποχή του εξαιρετικού “Circle of pest”.

“Death to thy world” split και ακυκλοφόρητες συνθέσεις

Το “Death to thy world” είναι ένα πολύ περιεκτικό split που κυκλοφόρησε το 2015 περίπου τέτοια εποχή. Μέσα θα βρούμε τους Ιταλούς Frostmoon Eclipse, τους Χιλιανούς The Last Knell και τους “διαλυμένους” πια Σέρβους Triumfall. Εδώ έχουμε συμμετοχή με το “Surrounded by leeches”, ένα οκτάλεπτο κομμάτι με οργισμένα φωνητικά και καταιγισμό από Black Metal riffs ενίοτε μελωδικά που θα σας φέρουν στο νου και λίγο Dissection ή και Marduk. “Death rattle” και “Morbid visions” είναι ακυκλοφόρητες συνθέσεις που βρίσκονται μόνο σε αυτή την συλλογή. Ακούμε δηλαδή κλασσικό Black ‘n’ Roll όπως μας έχουν μάθει οι Nadiwrath με ελάχιστες μελωδίες. Στο “Morbid visions” θα γίνεται πανικός στα lives. Να σημειωθεί ότι το artwork της κυκλοφορίας το έχουν επιμεληθεί οι Sorg από Necrohell και Νίκος Σταυριδάκης της VisionBlack.

Τι αποκομίζουμε?

Αυτά λοιπόν από τους Nadiwrath και μιλάμε για μια εξαιρετική συλλογή που έχει μέσα τα πάντα που χρειάζεται ένας οπαδός του είδους. Στοχευμένες διασκευές, ακυκλοφόρητα κομμάτια και συνθέσεις από EP’s και split που μπορεί να μην βρίσκονται και πολύ εύκολα. Περιμένουμε σύντομα νέα τους.