Home Μουσική Η γνώμη μας Ακούσαμε το ΄Vital Ground΄ των Beyond Perception

Ακούσαμε το ΄Vital Ground΄ των Beyond Perception

587
0

Αν και οι Beyond Perception έχουν κυκλοφορήσει ήδη 3 LP θα πω την αλήθεια ότι δεν τους είχα ακούσει με προσοχή, ένα – δυο κομμάτια στο youtube αλλά στα κλεφτά και ως εκεί.
Ευτυχώς βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, για λογαριασμό του site μας να ακούω το 4ο LP τους με τον τίτλο «Vital Ground» και λέω ευτυχώς διότι μπαίνω στην διαδικασία με την ευκαιρία που μου δίνετε, να ακούσω άλλη μια εγχώρια μπάντα που δυναμώνει με την παρουσία της την ελληνική σκηνή.

Χωρίς πολλά λόγια ακούω το 1ο κομμάτι που ανοίγει το album. To “Leaf Of Vertigo”, είναι στακάτο και σε παίρνει από τα μούτρα για να μπεις στο κλίμα του δίσκου με τον καλύτερο τρόπο.

Το είδος που κινούνται οι Beyond Perception χρειάζεται εναλλασσόμενα riff με groov-ατη έμπνευση για να σε κρατήσει και να μην το βαρεθείς. Το γκρουπ αυτό το έχει πετύχει, τα κομμάτια τους έχουν αυτά τα στοιχεία και σε κρατάνε σε εγρήγορση μέχρι να ακούσεις και την τελευταία νότα.

Ογκώδη riff με ωραία κοψίματα, φωνητικά με βρώμικη χροιά, αλλά συνάμα ερμηνευτική, δεν ακούμε απλά κάποιον να φωνάζει πάνω στα riff, τα τραγούδια παίρνουν το χρώμα που χρειάζεται, με τα drums να σκάβουν και να γεμίζουν «εκπληκτικά» το κάθε riff και να αγκαλιάζουν τις συνθέσεις χωρίς υπερβολές, αλλά δίνοντάς «ουσία».
Βλέποντας μετά την ακρόαση το Line –up του γκρουπ και είδα ποιος κάθετε στα τύμπανα ήταν πολύ φυσικό να μου αρέσει αυτό που ακούω. Το μεγάλο-ατού των “Potergeist” έχει βάλει το «χέρι-α» του και εδώ.

Το 40’ «Vital Ground» το συνιστώ ανεπιφύλακτα στους fan του είδους και όχι μόνο. Είναι ένα LP που θα το βάζετε και θα γουστάρετε να το ακούτε.
Πέραν του clip εγώ απόλαυσα τα “Erosive”, “Vital Ground”, το γαμάτο “One Stone” & το “All Becomes One” που κλείνει το LP με τον καλύτερο τρόπο.

14520333_799727643500633_4184163321223059653_n

Να ευχηθώ στα παιδιά τα καλύτερα και συγνώμη αν πριν από αυτό δεν είχα δώσει την δέουσα προσοχή, αλλά τώρα θα παρακολουθώ από κοντά, ακούγοντας και τις 3 πρώτες κυκλοφορίες !!!
Να συνοψίσουμε λέγοντας πως το γκρουπ έχει κυκλοφορήσει τα “The Final Descend 2008″,”Blood & Whiskey 2010” και “Anthem For The Wasted 2014”. 
Η ηχογράφηση του νέου δίσκου έγινε στα Devasoundz Studios.Η παραγωγή η μίξη και το master από τον Fotis Benardo και τους Beyond Perception.Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Chaostouched και ο Bewild Brother.
Οι Beyond Perception είναι οι – Vox: Makis Makoulas / Guitar: Kostas Kalavrezos / Bass: Panos Kalavrezos / Drums: Tolis Toleas

https://www.facebook.com/beyondperceptionofficial