Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα 1917

1917

141
0

’Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να λήξει αυτός ο πόλεμος. Ο τελευταίος επιζών’’.
Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Σαμ Μέντες, δείτε το νέο τρέιλερ του «1917». Τον Ιανουάριο στους κινηματογράφους

Λίγα λόγια για την ταινία:
Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Οι πρώτες αντιδράσεις μιλούν για το απόλυτο φαβορί
των επόμενων Όσκαρ

Η νέα ταινία του Σαμ Μέντες πραγματοποίησε τις πρώτες ειδικές προβολές της σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες για δημοσιογράφους και κριτικούς κινηματογράφου.
Oι πρώτες αντιδράσεις κάνουν λόγο για ένα αδιαμφησβήτητο φαβορί για τα επόμενα βραβεία Όσκαρ καθώς η σκηνοθεσία του Μέντες, η διεύθυνση φωτογραφίας του Ρότζερ Ντίκινς, η μουσική του Τόμας Νιούμαν και οι ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών είναι καθηλωτικές σε μία ταινία που αποτελεί μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

Η ταινία έχει γυριστεί σε ένα συνεχές μονοπλάνο και ακολουθεί το ταξίδι των δύο στρατιωτών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στα χαρακώματα, ακολουθώντας τους ήρωες στην αποστολή τους και βιώνοντας μαζί τους κάθε λεπτό μάχης και αγωνίας.