Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα The Hateful 8: Quentin Tarantino και Ennio Morricone γράφουν μαζί για πρώτη...

The Hateful 8: Quentin Tarantino και Ennio Morricone γράφουν μαζί για πρώτη φορά στην Ιστορία!

128
0

40 χρόνια μετά την ταινία «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», ο Ταραντίνο πείθει τον Ένιο Μορικόνε να γράψει μουσική για ουέστερν! 

Για να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας συνεργασίας που περιμέναμε χρόνια, ο θρύλος της παγκόσμιας μουσικής, συνθέτης, μαέστρος, ενορχηστρωτής και «αυτοκράτορας» της κινηματογραφικής μουσικής Ένιο Μορικόνε, συναντά τον Κουέντιν Ταραντίνο, έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς του αμερικανικού κινηματογράφου, δίνοντάς μας μια αρχική γεύση από το συναρπαστικό μουσικό σύμπαν της πρώτης καλλιτεχνικής τους σύμπραξης – της 8ης ταινίας του τρομερού παιδιού του Αμερικανικού σινεμά, με τίτλο «Οι Μισητοί Οκτώ».   

Ενώ ο Ταραντίνο έχει χρησιμοποιήσει μουσική του Μορικόνε στις πέντε προηγούμενες ταινίες του, κατατάσσοντας τον εαυτό του ανάμεσα στους πιο σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του Ιταλού, η συγκεκριμένη συνεργασία έχει ιστορικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί την πρώτη φορά στην Ιστορία που ο διάσημος συνθέτης γράφει μουσική αποκλειστικά, κομμένη και ραμμένη, σε ταινία του Ταραντίνο. Και είναι μάλιστα και η πρώτη φορά που ο Μορικόνε συνθέτει μουσική για ταινία ουέστερν, μετά από το σπουδαίο «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», το οποίο ολοκληρώθηκε 40 χρόνια πριν!

The Hateful 8

Η ταινία «Οι Μισητοί Οκτώ» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016.