Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Στην “Αλεπού” της Ζακλίν Λέντζου το Βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στο Φεστιβάλ Δράμας...

Στην “Αλεπού” της Ζακλίν Λέντζου το Βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στο Φεστιβάλ Δράμας 2016

118
0

Στην “Αλεπού” της Ζακλίν Λέντζου το Βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στο Φεστιβάλ Δράμας 2016, για την καλύτερη ελληνική μικρού μήκους ταινία.

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη ελληνική μικρού μήκους ταινία στην “Αλεπού” της Ζακλίν Λέντζου.

Το σκεπτικό της βράβευσης: “Το φετινό βραβείο καλύτερης ταινίας απονέμεται σ’ αυτήν που ξεχωρίσαμε για την εκφραστική της δύναμη, τη δραματουργική της πυκνότητα, και το οξυδερκές της σχόλιο πάνω στα θέματα της βίαιης ενηλικίωσης, και της οικογενειακής κρίσης ως ευθεία αντανάκλαση της κοινωνικής”.

Νωρίτερα, πραγματοποίησε τη δική της παρέμβαση για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Δράμας: “Καθώς συμπληρώνονται τα 39 χρόνια του θεσμού, θυμόμαστε πως και η ένωσή μας, η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, γιορτάζει φέτος τα 40 της χρόνια. Μια πορεία σχεδόν παράλληλη, στη διάρκεια της οποίας στηρίξαμε και εξακολουθούμε να το κάνουμε, τόσο τη διοργάνωση, όσο και τους μικρομηκάδες. Τηρώντας και φέτος την παράδοση, το βραβείο μας είναι το αποτέλεσμα μιας ανοιχτής, δημοκρατικής διαδικασίας όπου συμμετέχουν όλα τα παρόντα μέλη μας”.