Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Shelly Duvall: Έφυγε στα 75 της χρόνια…

Shelly Duvall: Έφυγε στα 75 της χρόνια…

307
0
Shelly Duvall
Shelly Duvall

Στα 75 της χρόνια, έφυγε η ηθοποιός Shelley Duvall, το κορίτσι με τα χαρακτηριστικά μάτια.
Τα νέα ήρθαν να επιβεβαιωθούν από τον σύντροφο της Dan Gilroy που επιβεβαίωσε την είδηση στο The Hollywood Reporter.

Οι περισσότεροι την γνωρίζουμε μέσα από τον ρόλο της στην ταινία Η Λάμψη, Annie Hall και Nashville.

Shelley Duvall

Κινηματογραφική πορεία

Ξεκίνησε την καριέρα της, και τη συνεργασία της με τον Altman, το 1970 στη σκοτεινή κωμωδία Brewster McCloud.

Το ζευγάρι επανενώθηκε για το Nashville του 1975, την καταξιωμένη σάτιρα του Altman για την αμερικανική κοινωνία, την πολιτική και την country μουσική.

Η Duvall εμφανίστηκε το 1977 στο δράμα 3 Women, σε σκηνοθεσία Robert Altman, όπου κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν και υποψήφια για Bafta.

Τρία χρόνια αργότερα, πρωταγωνίστησε ως η αγαπημένη Όλιβ Όιλ απέναντι από τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στην εκδοχή του Altman για τον Ποπάι.

Δύο χρόνια αργότερα, υποδύθηκε την Παμ, μια δημοσιογράφο του Rolling Stone που βγαίνει ραντεβού με τον Άλβι του Γούντι Άλεν στην ταινία Annie Hall.

The Forest Hills

Όμως η Duvall έπεσε σε δυσμένεια στο Hollywood, καθώς ήταν ένα ιδιαίτερο κορίτσι. Ίσως οι ρόλοι να μην ταίριαζαν και τα χρόνια περνούσαν. Ώσπου δύο δεκαετίες μετά επιστρέφει στην ταινία The Forest Hills του 2023.

The Shining

Ο πιο γνωστός της ρόλος ήταν ίσως η Wendy, η σύζυγος του τρομακτικού διευθυντή ξενοδοχείου του Jack Nicholson στο κλασικό έργο τρόμου The Shining του Stanley Kubrick το 1977.

Τα γυρίσματα ήταν μια δοκιμασία. “Έπρεπε να κλαίω 12 ώρες την ημέρα, όλη μέρα, τους τελευταίους εννέα μήνες συνεχόμενα, πέντε ή έξι ημέρες την εβδομάδα”.

Μετά από αυτό, οι κινηματογραφικοί ρόλοι του Duvall περιλάμβαναν το Time Bandits του Terry Gilliam και το Roxanne με τον Steve Martin.

Δημιούργησε επίσης τις δικές της εταιρείες παραγωγής, και δημιούργησε και παρουσίασε την αγαπημένη παιδική τηλεοπτική εκπομπή Faerie Tale Theatre της δεκαετίας του 1980.
Οι υποκριτικοί της ρόλοι μειώθηκαν τη δεκαετία του 1990, με την ταινία The Portrait of a Lady της Jane Campion να αποτελεί την καλύτερη επιλογή, και χάθηκε από το ραντάρ το 2002.

Οι New York Times απέδωσαν τη φαινομενική εξαφάνισή της στον αντίκτυπο του σεισμού του 1994 που προκάλεσε ζημιές στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, καθώς και στο άγχος του αδελφού της που έπασχε από καρκίνο.

“I was a star. I had starring roles. People think it’s because of aging, but it’s not. It’s violence” .

“Violence is violence: ‘How would you feel if people were very nice and then, all of a sudden, all of a sudden, they turned on you?
“You would never believe it unless it happened to you. That’s why you get hurt, because you can’t really believe it’s true.

Shelly Duvall

Ανησυχίες

Οι ανησυχίες για την υγεία της εκφράστηκαν όταν εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό talk show Dr Phil το 2016 και του είπε: “Είμαι πολύ άρρωστη. Χρειάζομαι βοήθεια“.
Μίλησε επίσης για τη λήψη μηνυμάτων από έναν “μεταμορφωμένο” Robin Williams μετά τον θάνατό του. Όπως επίσης για κακόβουλες δυνάμεις που είχαν σκοπό να της κάνουν κακό, αναφέρει η εφημερίδα.

Μιλώντας για εκείνη την περίοδο, η Gilroy είπε στους New York Times ότι είχε γίνει “παρανοϊκή και απλά κάπως παραληρηματική”.
Ερωτηθείσα από την εφημερίδα γιατί συμφώνησε να επιστρέψει στην οθόνη στο The Forest Hills, απάντησε:

“I wanted to play again. And then this guy kept calling me, so I ended up doing it.”