Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Suntan» στο Ρότερνταμ!

Παγκόσμια πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Suntan» στο Ρότερνταμ!

106
0

Η τρίτη και πολυαναμενόμενη μεγάλου μήκους ταινία του βραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Bank Bang», «Wasted Youth»), γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην πανέμορφη Αντίπαρο, επιλέχθηκε για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, ανάμεσα σε σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές από όλο τον κόσμο.

Το «Suntan», λίγο πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες, ξεκινά το υποσχόμενο ταξίδι του ανά τον κόσμο διεκδικώντας το μεγάλο βραβείο του διαγωνιστικού τμήματος «VPRO Big Screen» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, το ολλανδικό φεστιβάλ που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές κινηματογραφικές διοργανώσεις του πλανήτη. Η επιτυχημένη πορεία της ταινίας ξεκίνησε πριν αυτή καν ολοκληρωθεί, αφού βραβεύτηκε με τη μεγαλύτερη διάκριση της Αγοράς στο πλαίσιο του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. 

 Στο «Suntan» ο Παπαδημητρόπουλος μάς μεταφέρει σε ένα έντονα ερωτικό και μυστηριώδες καλοκαιρινό προορισμό στην καρδιά του Αιγαίου, στήνοντας ένα απρόβλεπτο ψυχολογικό δράμα, γεμάτο σασπένς αλλά και χιούμορ.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon στις 31 Μαρτίου 2016.