Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Όταν ο Pedro Almodovar έκλαψε στο φεστιβάλ Καννών…

Όταν ο Pedro Almodovar έκλαψε στο φεστιβάλ Καννών…

140
0
pedro almodovar

Στο πρόσφατο φεστιβάλ Καννών, ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος για την αριστουργηματική ταινία του Ρ. Καμπιγιό, 120 ΧΤΥΠΟΙ ΤΟ ΛΕΠΤΟ, και η πόλη βιαζόταν να την ανακηρύξει νικήτρια του Χρυσού Φοίνικα. Για πρώτη φορά, μετά από μέρες, η επιτροπή ένιωθε πίεση για μια από τις ταινίες του διαγωνιστικού, κάτι που εντάθηκε και με το Βραβείο FIPRESCI μια ημέρα πριν την απονομή. Τελικά η ταινία βραβεύτηκε με το GRAND PRIX ή αλλιώς τον «Αργυρό Φοίνικα» της διοργάνωσης.

Η ταινία όμως μας χάρισε ακόμα ένα highlight: αυτό του προέδρου Pedro Almodovar που δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τη συγκίνηση του στην πρες-κόνφερανς, όταν ρωτήθηκε ευθέως γιατί χάθηκε μια τέτοια ευκαιρία. 

Το πρόσωπο του Πέδρο Αλμοδοβάρ όμως κρύβεται πίσω από ακόμα μια ταινία της WEIRD WAVE, αφού είναι ο παραγωγός της νέας ταινίας, της ίσως σημαντικότερης σκηνοθέτιδας της Αργεντινής, Λουκρισία Μαρτέλ («Ιερό Κορίτσι», «Γυναίκα Χωρίς Κεφάλι»), με τον τίτλο «ΖΑΜΑ».. Ήταν εξαιτίας αυτής της σχέσης της ταινίας με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Πέδρο Αλμοδοβάρ, που η ταινία της αποκλείστηκε από το διαγωνιστικό πρόγραμμα, ενώ φάνταζε ως ένα από τα φαβορί.