Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Ο Ψεύτης Ήλιος ανατέλλει ξανά. 21 Απριλίου στους κινηματογράφους

Ο Ψεύτης Ήλιος ανατέλλει ξανά. 21 Απριλίου στους κινηματογράφους

152
0

Το 1994, ο «Ψεύτης Ήλιος» απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών. Ο κορυφαίος Ρώσος σκηνοθέτης Νικίτα Μιχάλκοφ επιστρέφει στο σύμπαν και στους χαρακτήρες της αριστουργηματικής ταινίας που δημιούργησε, με ένα νέο, επικών διαστάσεων δίπτυχο ταινιών (Η Έξοδος, Το Οχυρό), που ακολουθεί τη μοίρα των ηρώων του στην ταραγμένη Σοβιετική Ένωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που κινδυνεύει εξίσου από τις καταπιεστικές πρακτικές του Στάλιν και τη ναζιστική εισβολή.

ΨΕΥΤΗΣ ΗΛΙΟΣ 2: Η ΕΞΟΔΟΣ (Burnt By The Sun 2: Exodus)

1941. Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που το πεπρωμένο του στρατηγού Κότοφ και της οικογένειάς του άλλαξε αμετάκλητα.

Στο ξεκίνημα του πολέμου, ο Κότοφ κατορθώνει ως εκ θαύματος να διαφύγει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου έχει καταδικαστεί. Καθώς ο Στάλιν επιστρατεύει πρώην κατάδικους προκειμένου να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της γερμανικής εισβολής, ο Κότοφ βρίσκεται να πολεμά στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό, κερδίζει το δικαίωμα να μεταφερθεί σε μια κανονική στρατιωτική μονάδα, αλλά πιστεύοντας ότι η γυναίκα του, Μαρούσια, και η κόρη του, Νάντια, έχουν πεθάνει σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, αποφασίζει να παραμείνει με τους συμπολεμιστές του.

Όμως στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που πιστεύει – οι δύο γυναίκες είναι ζωντανές. Η Νάντια είναι πλέον στρατιωτική νοσοκόμα και, πεπεισμένη ότι ο πατέρας της ζει, αποφασίζει να κινήσει γη και ουρανό για να τον βρει. Ανάμεσα στους βομβαρδισμούς και το μακελειό, κι ενώ ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε τους βήμα, η επιθυμία τους να συναντηθούν ξανά τους δίνει τη δύναμη για να επιβιώσουν.

Δύο δεκαετίες μετά τον πολυβραβευμένο «Ψεύτη Ήλιο», ο Νικίτα Μιχάλκοφ ανασυνθέτει και ακολουθεί την οδύσσεια του συνταγματάρχη Κότοφ σε ένα πολεμικό έπος που κόστισε 55 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το την ακριβότερη ρωσική ταινία που γυρίστηκε ποτέ. Η πολεμική υπερπαραγωγή συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών όπου διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα, αλλά στη χώρα της προκάλεσε σχόλια και πολεμικές τόσο από άλλους σκηνοθέτες όσο και από κριτικούς, κυρίως λόγω του μεγάλου προϋπολογισμού και των πολιτικών πεποιθήσεων του δημιουργού της.

Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στους κινηματογράφους από τη Weird Wave