Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα ΝΗΜΑ, από 7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

ΝΗΜΑ, από 7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

143
0
ΤΗΕ ΒΟΥ

Μια ταινία του ΤΗΕ ΒΟΥ

με την Σοφία Κόκκαλη
(Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2017)

7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους
από την #WEIRDWAVE

Μετά την πρεμιέρα της στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αφού ταξίδεψε σε διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο – μεταξύ άλλων στα Goteberg Film Festival – Visionairies Section, Luma International Film Festival (Βραζιλία), L. A. Film Festival – Nightfall Section, Atlantida Film Festival (Ισπανία), New Horizon Film Festival (Πολωνία), η νέα ταινία του ΤΗΕ ΒΟΥ (Αλέξανδρος Βούλγαρης), βρίσκει το δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σύνοψη

Το “Νήμα” είναι ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.

Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη

“Το Νήμα είναι μια προσωπική ταινία σκανταλιά. Μάλλον είναι για θεατές που τους αρέσουν οι κωμωδίες που δεν έχουν αστεία, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίες που οι ήρωες δεν ξέρουν να αλλάξουν μια λάμπα, οι άγριες ερωτικές σκηνές που συμβαίνουν μέσα στο μυαλό, για θεατές που θέλουν όταν βγαίνουν απ’το σινεμά να ψάχνουν το σάουντρακ της ταινίας, για άγρια αγοροκόριτσα και άντρες λάτρεις του μελοδράματος και του καταθλιπτικού τεχνικολόρ, για μυωπικούς που κάτι παθαίνουν με το κόκκινο χρώμα, για θεατές που μια μέρα δεν θα ντρέπονται να κλάψουν δίπλα στον φίλο τους.”