Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Μη χάσετε σήμερα στις 21ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Μη χάσετε σήμερα στις 21ες Νύχτες Πρεμιέρας!

161
0

7η Ημέρα Νύχτες Πρεμιέρας!
Μην χάσετε σήμερα!

b8744fb1-e40f-420d-b33d-4c6e87c210ff

18:00 THE DAMNED: DON’T YOU WISH THAT WE WERE DEAD / THE DAMNED: ΕΥΧΗΣΟΥ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ (ΗΠΑ, 110’) Μ.Δ.

Σκηνοθεσία: Γουές Ορσόσκι

Ήταν το πρώτο βρετανικό πανκ συγκρότημα που κατάφερε να κυκλοφορήσει σινγκλ, να εκδώσει άλμπουμ και να περιοδεύσει στις ΗΠΑ. Κι όμως, οι The Damned δεν κεφαλαιοποίησαν ποτέ αυτή την φήμη. Ο σκηνοθέτης του έξοχου ντοκιμαντέρ για τον Lemmy των Motorhead, καταγράφει την πορεία αυτού του επιδραστικού συγκροτήματος.

7b298eda-e10c-4884-b58a-d9fe624ff151

ODEON OPERA 1 19.45 – KΑΛΙΑΡΝΤΑ (Ελλάδα, 58’)
Σκηνοθεσία:Πάολα Ρεβενιώτη, Paola Team Documentaries
Η πιο αναγνωρίσιμη Ελληνίδα τρανς και εμβληματική φιγούρα του LGBT κινήματος, αναλαμβάνει να μας διδάξει τα Καλιαρντά, τη χαρακτηριστική διάλεκτο που αναπτύχθηκε στους ομοφυλοφιλικούς κύκλους της χώρας μας από τα χρόνια του ‘40. Και μαζί, να φωτίσει τις ζωές όλων εκείνων που αναγκάζονταν να κρύψουν τις επιθυμίες τους στη σκιά της κοινωνικής αποδοχής.Παρουσία των συντελεστών.

νύχτες πρεμιέρας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΟΝ ΜΠΕΪΚΕΡ

ΔΑΝΑΟΣ 1 – 20.15 STARLET / ΣΤΑΡΛΕΤ (2012, ΗΠΑ, 103’)
Σκηνοθεσία:Σον Μπέικερ
Ένα βάζο γεμάτο λεφτά φέρνει κοντά μια 21χρονη καλλονή και μία 85χρονη δύστροπη χήρα, η φιλία τους όμως κρύβει μυστικά. Ετοιμαστείτε για μια άγρια επίθεση σε κάθε λογής στερεότυπα, από ένα από τα πιο αταίριαστα δίδυμα που είδατε ποτέ στο σινεμά, με φόντο το πάντα ηλιόλουστο Λος Άντζελες.
Παρουσία του σκηνοθέτη

νύχτες πρεμιέρας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΡΛΕΪ ΚΛΑΡΚ
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ – 21:30 THE COOL WORLD (1964, ΗΠΑ, 104’)
Σκηνοθεσία Σίρλεϊ Κλαρκ
Γυρισμένο με ορμή και αυθορμητισμό στις γειτονιές του Χάρλεμ, με εκφραστικούς νεαρούς πρωταγωνιστές, αξιοθαύμαστο νατουραλισμό και υπέροχους τζαζ αυτοσχεδιασμούς του Ντίζι Γκιλέσπι και του Τσαρλς Μίνγκους στο μυθικό σάουντρακ, αυτό το ορόσημο της ανεξάρτητης αμερικανικής οθόνης παραμένει μέχρι σήμερα ένα αξεπέραστο ποίημα του δρόμου. 

νύχτες πρεμιέρας

IDEAL – 22.00 LIFE (Καναδάς / Αυστραλία / Γερμανία, 111’)
Σκηνοθεσία: Αντον ΚορμπέινΟ δημιουργός του «Control» φωτίζει ένα άγνωστο κεφάλαιο από την πολυτάραχη ζωή του Τζέιμς Ντιν (Ντέιν ΝτεΧάαν), δραματοποιώντας τη φιλία που ανέπτυξε μαζί του ο φωτογράφος του περιοδικού Life Ντένις Στοκ (Ρόμπερτ Πάτινσον), όταν ανέλαβε να τον απαθανατίσει. Το βιογραφικό celebrity δράμα της χρονιάς προβάλλεται την ημέρα ακριβώς της 60ής επετείου του θανάτου του Ντιν.