Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Κινηματογραφική πρόταση: The Childhood Of A Leader

Κινηματογραφική πρόταση: The Childhood Of A Leader

105
0
The Childhood Of A Leader

1η Μαρτίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ σε μεταμεσονύχτιες προβολές, από την #WEIRDWAVE

Δείτε το trailer:

«Ανατριχιαστικά ευφυές» – SCREEN INTERNATIONAL

«Αριστούργημα» – EXAMINER

«Ένα εκπληκτικό ντεμπούτο!!» – THE GUARDIAN

Ο ηθοποιός Μπρέιντι Κορμπέτ κάνει το πολυσυζητημένο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, με το πορτρέτο ενός σκοτεινού αγοριού που μοιάζει με τύραννο εν τη γενέσει του.

Σύνοψη
Στο Παρίσι του 1918, ο μικρός Πρέσκοτ, μεγαλώνει στη σκιά της θεοσεβούμενης μητέρας του και του αυστηρού πατέρα του, ενός διπλωμάτη που δουλεύει με την Αμερικανική Κυβέρνηση για την συνθήκη ειρήνης, που αργότερα έγινε γνωστή ως Συνθήκη των Βερσαλλιών. Απέναντι σε αυτό το περιβάλλον και κάτω από τον γκρίζο ουρανό της γαλλικής επαρχίας, ο Πρέσκοτ επαναστατεί. Ενώ γίνεται ολοένα και πιο προκλητικός και επιθετικός, οι θορυβημένοι ενήλικες γύρω του αδυνατούν να ανεχτούν τη συμπεριφορά του.
Με ιδέες για την Ευρώπη, το φασισμό και την ψυχανάλυση, η ταινία εξερευνά το πώς μπορεί κανείς να εξελιχθεί σε τύραννο.
Με υπέροχη φωτογραφία από τον Λολ Κρόλεϊ, υποβλητική μουσική από τον Σκοτ Γουώκερ, και ένα εξαιρετικό καστ που αποτελείται από τους Μπερενίς Μπεζό (Τhe Artist), Στέισι Μάρτιν, Λίαμ Κανινγχαμ (Game of Thrones) και Ρόμπερτ Πάττινσον, Η Γέννηση Ενός Ηγέτη είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που χτίζει το πορτρέτο του ανερχόμενου κακού, μια ιστορία εμπνευσμένη από τις παιδικές ζωές πολλών διδακτόρων του 20ου αιώνα.

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Η Γέννηση Ενός Ηγέτη είναι ένα αμάλγαμα αναφορών σε μυθιστορήματα, αλλά και σε ιστορικά ντοκουμέντα, για τα γεγονότα που οδήγησαν στην υπογραφή της προβληματικής Συνθήκης των Βερσαλλιών, και της περιόδου του Μεσοπολέμου μεταξύ 1918 και 1939, που ορίστηκε από την ίδια την συνθήκη. Ο νεαρός πρωταγωνιστής δεν είναι απλώς παρών στα γεγονότα – είναι μεταφυσικά συνδεδεμένος μαζί τους, κυριευμένος από τις αντιλήψεις της εποχής. Κάποια από τα ιστορικά γεγονότα είναι ακριβή και κάποια, όχι. Με μια μεγάλη δόση ποιητικής αδείας, ίσως να μπορούμε να εξερευνήσουμε καλύτερα σημαντικές στιγμές της ιστορίας, ψάχνοντας ανάμεσα στις ρωγμές της. Δεν πρόκειται για ένα μάθημα ιστορίας, αλλά για μια φανταστική συλλογή μικρών, αλλά σημαντικών, στιγμών στη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Μικρά κομμάτια ενός παζλ που ο θεατής, μόνο όταν αρχίζει να τα ενώνει θα συνειδητοποιήσει ότι λείπουν αρκετά για να μπορέσει να το συμπληρώσει. Δεν υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις για τις πράξεις του χαρακτήρα, μόνο διάσπαρτα στοιχεία, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τα βήματα μερικών από τους πιο βάρβαρους ηγέτες – τύραννους του τελευταίου αιώνα.
Η ταινία επίσης, εξερευνά το πως τα προσωπικά συμφέροντα μπερδεύονται με τα πολιτικά, το πόσο εύκολα μπορούν να σχηματιστούν απολυταρχικές δυνάμεις, αλλά και τον εγγενή παραλογισμό της γραφειοκρατίας

Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ
Παραγωγή: Αγγλία, Ουγγαρία, Γαλλία, 2015
Διάρκεια: 116′
Γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά
Σκηνοθεσία: Μπρέιντι Κορμπέτ
Σενάριο: Μπρέιντι Κορμπέτ, Μόνα Φάστβολντ
Μουσική: Σκοτ Γουόκερ
Φωτογραφία: Λολ Κρόλι
Παραγωγή: Κρις Κοέν, Ρον Κέρτις
Πρωταγωνιστούν: Τομ Σουίτ, Λίαμ Κάνινγχαμ, Μπερενίς Μπεζό, Στέισι Μάρτιν, Ρόμπερτ Πάττινσον