Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Η Μικρή Άρκτος της Ελισάβετ Χρονοπούλου ταξιδεύει στο Βερολίνο και στο Γκέτεμποργκ!

Η Μικρή Άρκτος της Ελισάβετ Χρονοπούλου ταξιδεύει στο Βερολίνο και στο Γκέτεμποργκ!

123
0

Έχοντας κάνει πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και έχοντας προβληθεί στο πλαίσιο του 56ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, η “Μικρή Άρκτος” της Ελισάβετ Χρονοπούλου ταξιδεύει βόρεια και συμμετέχει σε δύο ακόμα φεστιβάλ.

Η αρχή γίνεται στο νεοσύστατο Hellas Film Box (21-24/01), που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Βερολίνο από τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Στόχος του φεστιβάλ είναι να (ανα)δείξει το νέο ελληνικό σινεμά και την κινηματογραφική ποικιλλομορφία της χώρας στο εξωτερικό. Η Μικρή Άρκτος δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την πρωτοβουλία και προβάλλεται στις 23/01, διεκδικώντας το βραβείο του τμήματος New Vision. 

Η 3η ταινία μεγάλου μήκους της Ελισάβετ Χρονοπούλου συμμετέχει και στο 39ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ (29/01 – 08/02), στο τμήμα New Roster, (Νέες Φωνές). Ανάμεσα σε ταινίες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τμήμα, η “Μικρή Άρκτος” προβάλλεται στις 2,3 και 4/02, συστήνοντας μία παράδοξη ερωτική ιστορία με φόντο μία ασπρόμαυρη Αθήνα. 

Η Μικρή Άρκτος θα βγει στις Αθηναϊκές αίθουσες τον Μάρτιο του 2016.

Περίληψη:

Σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής ένας άντρας συλλαμβάνεται ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο. Μέσα στο περιπολικό που τον μεταφέρει στο αστυνομικό τμήμα, ο άντρας ανακαλεί το διάστημα των τελευταίων μηνών, προσπαθώντας να καταλάβει τί πήγε λάθος.

Μία σειρά από υποκειμενικά μονοπλάνα, σε έναν πειραματισμό της κινηματογραφικής γλώσσας, αποκαλύπτουν την προσπάθεια δύο ανθρώπων να αγαπηθούν σε μία σχέση που η αλήθεια καταστρέφει τα πάντα.

Σκηνοθεσία: Ελισάβετ Χρονοπούλου

Σενάριο: Ελισάβετ Χρονοπούλου

Φωτογραφία: Χρήστος Αλεξανδρής

Μοντάζ: Ελισάβετ Χρονοπούλου

Ηθοποιοί: Σοφία Γεωργοβασίλη, Γιάννης Κοκιασμένος

Παραγωγή: Ελισάβετ Χρονοπούλου

Ελλάδα 2015

Ασπρόμαυρο | 86′