Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Η Β-otherSide Records παρουσιάζει το πρωτότυπο κινηματογραφικό score της ταινίας “Ιερόσυλοι”

Η Β-otherSide Records παρουσιάζει το πρωτότυπο κινηματογραφικό score της ταινίας “Ιερόσυλοι”

139
0
ierosiloi

Η Β-otherSide Records παρουσιάζει το πρωτότυπο κινηματογραφικό score της ταινίας “Ιερόσυλοι” της σκηνοθέτιδος Μάρσας Μακρή, από τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου Soundtrack στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Otranto (OFFF) το 2018. Ο συνθέτης ακολουθώντας πιστά την πλοκή της ταινίας δημιουργεί και παραδίδει ένα έργο εσωστρεφές, καινοτόμο όσο και πειραματικό επί της ηχητικής του φόρμας. Στο τελικό αποτέλεσμα συμμετείχαν δημιουργικά οι μουσικοί Μπάμπης Νίκου στην κιθάρα, ηλεκτρονικούς ήχους, Δημήτρης Μπουζάνης στα πλήκτρα και την μίξη ήχων καθώς και ο Γιάννης Γκίκας στα πλήκτρα και την ηχοληψία.

Στην μίξη των ήχων συμμετείχε ο Νίκος Ξυδάκης ενώ η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Studio Luseed και στο Studio 17 από τον Μπάμπη Νίκου. Για το sound design και το Mixage επί της ταινίας υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Ραμαντάνης του DNA Lab. Το mastering του βινυλίου έγινε από τον Γιάννη Κύρη (www.kyris.gr) και ο σχεδιασμός του εξωφύλλου, ενθέτου καθώς και των memorabilia της Special Version από τον Θανάση Ξανθάκο (Plan 59) πάνω σε υλικό που παραχωρήθηκε από τον Διευθυντή Φωτογραφίας Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.

Το Soundtrack της ταινίας “Ιερόσυλοι” κυκλοφορεί σε 200 αριθμημένες κόπιες οι οποίες περιλαμβάνουν 4σέλιδο έγχρωμο ένθετο με εικόνες από τα γυρίσματα, credits και δύο κείμενα από τον Αντώνη Μποσκοΐτη και τον Αντώνη Γκούμα αναφορικά με την ταινία. Οι 60 πρώτες κόπιες θα κυκλοφορήσουν σε Cine-Memorabila Special Box, η οποία περιέχεται σε δερματόδετο κουτί με ασημοτυπία, εντός του οποίου βρίσκονται δύο κονκάρδες με συμβολικά εικαστικά θέματα της ταινίας, 7 κάρτ-ποστάλ καθώς και η κινηματογραφική αφίσα σε μέγεθος 50cm X 70 cm, υπογεγραμμένη από τους πρωταγωνιστές της, Blaine L. Reininger (ex-Tuxedomoon), Λουκία Μιχαλοπούλου, τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη και την σκηνοθέτιδα Μάρσα Μακρή.

Ημέρα Κυκλοφορίας 27/12/2020
Το πλήρες soundtrack της κυκλοφορίας μπορείτε να το ακούσετε εδώ :