Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Golden Globe Award 2019 – Oι μεγάλοι νικητές: «Bohemian Rhapsody», «Vice:...

Golden Globe Award 2019 – Oι μεγάλοι νικητές: «Bohemian Rhapsody», «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» και «Η Ευνοούμενη»

170
0

Σε μια λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Beverly Hilton στην Καλιφόρνια με παρουσιαστές τη Σάντρα Ο και τον Άντι Σάμπεργκ, απονεμήθηκαν οι 76ες Χρυσές Σφαίρες – Golden Globe Award 2019 στις ταινίες που ξεχώρισαν κατά την περασμένη χρονιά, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τα επερχόμενα Όσκαρ.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το «Bohemian Rhapsody», η συναρπαστική βιογραφία του τραγουδιστή των Queen Φρέντι Μέρκιουρι που έχει σπάσει τα ταμεία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «Bohemian Rhapsody» κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας σε Δράμα καθώς και Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα για τη συγκλονιστική ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ που ενσάρκωσε με τόλμη τον θρύλο της ροκ Φρέντι Μέρκιουρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία διακρίθηκε και στις δύο κατηγορίες για τις οποίες ήταν υποψήφια.

Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς και η πολυσυζητημένη κινηματογραφική βιογραφία του Άνταμ ΜακΚέι «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» που απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την απίστευτη ερμηνεία του Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος για τις ανάγκες του ρόλου μεταμορφώθηκε στον 46ο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ. Η ταινία που συνεχίζει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες είναι και αυτή που είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες στη φετινή διοργάνωση.

Και βέβαια, ο Γιώργος Λάνθιμος και «Η Ευνοούμενη» δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα των βραβευθέντων, με την Ολίβια Κόλμαν να παραλαμβάνει τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για την υπέροχη ερμηνεία της ως Βασίλισσα Άννα της Αγγλίας στην πολυαναμενόμενη ταινία εποχής του Έλληνα δημιουργού. Μετά τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και δεκάδες υποψηφιότητες και βραβεύσεις σε μεγάλα φεστιβάλ και διοργανώσεις, «Η Ευνοούμενη» είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα φαβορί και για τα φετινά Όσκαρ.

Αναλυτικά τα βραβεία που απέσπασαν οι ταινίες:

Bohemian Rhapsody
Καλύτερη Ταινία – Δράμα
Α’ Ανδρικός Ρόλος σε Δράμα – Ράμι Μάλεκ

Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία
Α’ Ανδρικός Ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ – Κρίστιαν Μπέιλ

H Eυνοούμενη
Α’ Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ – Ολίβια Κόλμαν