Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Έρχεται το The Matrix Resurrections! Μείνετε στις θέσεις σας!

Έρχεται το The Matrix Resurrections! Μείνετε στις θέσεις σας!

204
0
the-matrix-4-trailer

Τι θα συνέβαινε αν έπεφτες σε μια μεγάλη τρύπα ενός λαγού, που σου δίνει να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα κόκκινο και ένα μπλε χάπι; Όχι δεν έχει λαγούς το νέο Matrix, έχει όμως μια εξαιρετική εισαγωγή ως μουσική επένδυση του trailer, από το White Rabbit των Jefferson Airplane, που είναι ένα δυνατό βήμα.

Η Lana Wachowski μας καλωσορίζει στο νέο κόσμο του “The Matrix Resurrections,” το 4ο film της σειράς αυτής,  με πρωταγωνιστές και πάλι τον μοναδικό Keanu Reeves και την Carrie-Anne Moss, στους ρόλους του Neo και της Trinity αντίστοιχα.

Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο επίσημο trailer που κυκλοφόρησε από την Warner Bros. Pictures, με ημερομηνία κυκλοφορίας στις αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 2021.

Το 1999 φτάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η πρώτη ταινία, που όχι απλά μας βάζει σε σκέψεις, αλλά βλέπουμε τον κόσμο μας να σκρατσάρει και να κολλάει.Το 2012 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σαφώς πρόκειται για ένα σενάριο τόσο ψαγμένο σε κάθε επίπεδο που αφορά την ανθρωπότητα, αφού περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες του κυβερνοπάνκ και των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό.

Μην ξεχνάμε πως δανείζεται στοιχεία της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου του Πλάτωνα.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;