Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Εισιτήρια και πρόγραμμα 6ης Ημέρας – Νύχτες Πρεμιέρας

Εισιτήρια και πρόγραμμα 6ης Ημέρας – Νύχτες Πρεμιέρας

129
0

To 21o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας μπαίνει στο δεύτερο μισό του και ήδη η προσέλευση του κοινού στις αίθουσες σημειώνει άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, μετρώντας μέχρι στιγμής μετράει πάνω από 20 sold out.
Προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριο σας και παρακολουθήστε μερικές από τις καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου που εξασφάλισε για εσάς το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

Μη ξεχνάτε ότι με το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ υπάρχει για όλους τους αναγνώστες δώρο ένα εισιτήριο για οποιαδήποτε προβολή του Φεστιβάλ.
Αν θέλετε να δείτε μία ταινία που τα εισιτήρια είναι εξαντλημένα, πάντα υπάρχουν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, οπότε μην διστάσετε να ρωτήσετε στον κινηματογράφο για

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει και τις δημοσιογραφικές προβολές που γίνονται κάθε πρωί από τις 11.00 στον κινηματογράφο ODEON OPERA 1, με τιμή εισιτηρίου 4€, ενώ η πρώτη απογευματινή προβολή σε όλους τους κινηματογράφους κοστίζει 5€ (έως τις 19:55).

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ 6η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΥΧΤΩΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ!
Ο Ηλίας Γιαννακάκης συναντά τον Άμλετ του Γιάννη Χουβαρδά, ένα θρίλερ άγριας ποίησης, μία βουτιά στην άβυσσο του «αμερικανικού ονείρου», η συνάντηση της χιπ-χοπ και της πασαρέλας, η ιδιοφυία του Τζάκο Παστόριους, ο Παντελής Καλατζής και οι Μαριονέτες και μία σπαρταριστή, πολυεθνική κωμωδία. Όλα στο μενού των σημερινών Νυχτών Πρεμιέρας!

ffb310ca-d2a2-4613-aa95-da8453b9558a

ODEON OPERA 1 – 17:45 JACO / ΤΖΑΚΟ ΠΑΣΤΟΡΙΟΥΣ (ΗΠΑ, 110’) Μ.Δ.

Σκηνοθεσία:  Πολ Μάρσαντ, Στίβεν Κιζάκ

Για την πλειοψηφία των σύγχρονων μουσικών, ο Τζάκο Παστόριους θεωρείται ιδιοφυΐα. Αλλαξε την πορεία της μοντέρνας μουσικής επαναπροσδιορίζοντας τον ήχο και τον ρόλο του ηλεκτρικού μπάσου. Η ιστορία ενός θρύλου της μουσικής με υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Σε παραγωγή του Ρόμπερ Τρουχίγιο των Metallica και της Passion Pictures («Αναζητώντας τον Sugar Man»).

00fabc22-cc44-47bc-8256-c5bc4ccbe637

ΔΑΝΑΟΣ 1 – 19:00 THE OTHER SIDE (Γαλλία / Ιταλία, 92’)

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μινερβίνι

Μία χωρίς σωσίβιο βουτιά στην άβυσσο του «αμερικανικού ονείρου». Τοξικομανείς που αντιπαλεύουν την εξάρτηση με τον έρωτα, μέλλουσες μητέρες και ολιγόλογοι έφηβοι, απόμαχοι στρατιώτες που εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο με τον κόσμο, ηλικιωμένοι που δεν έχουν χάσει τη δίψα για ζωή. Ξεχασμένοι από κάθε θεό κάτοικοι των βάλτων της Λουϊζιάνα σε μια μικρογραφία μόνο για γερά στομάχια.

9ec392f5-421a-493b-931b-0a10fc432094

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ – 19:30 Ο ΑΜΛΕΤ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΥΒΑΡΔΑ / HAMLET IN YANNIS HOUVARDAS’ MIND (Ελλάδα, 88’) work in progress

Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης

Τι θα συνέβαινε αν η τραγική ιστορία του Αμλετ υπήρχε μονάχα στο μυαλό του ήρωα; Ο Γιάννης Χουβαρδάς δίνει την απάντηση με μία εντυπωσιακή ομάδα ηθοποιών. Η ταινία ακολουθεί τον θίασο κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο προβών, καταγράφοντας τον πυρετό μιας συναρπαστικής θεατρικής παράστασης που ανέβηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Παρουσία των συντελεστών

d00ee7dd-0fec-4a4d-8852-8ec0296e9aca

IDEAL – 19:45 BRIDGEND (Δανία, 104’) Δ.Δ.

Σκηνοθεσία: Γιέπε Ρόντε

Η τοπική κοινωνία μιας κωμόπολης παρακολουθεί αμήχανη τα νεαρά μέλη της να αυτοκτονούν το ένα μετά το άλλο. Η απίστευτη κι όμως πέρα για πέρα αληθινή τραγωδία, που εξακολουθεί να σκεπάζει το Μπρίτζεντ της Ουαλίας από το 2007, δραματοποιείται σε ένα θρίλερ άγριας ποίησης για τα αδιέξοδα της νέας γενιάς.

94a1960a-f514-4599-b2f1-9d17bc6e6df6

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ – 21:30 BOUREK / ΜΠΟΥΡΕΚ (Κύπρος / Ελλάδα / ΗΠΑ, 97’) Π.Π.

Σκηνοθεσία: Βλάνταν Νίκολιτς

Αμερικανοί λεφτάδες, Γερμανοί καλλιτέχνες, Τούρκοι τουρίστες, Σέρβοι τυχοδιώκτες. Ετερόκλητοι πελάτες μιας παράκτιας ταβέρνας, την οποία η ιδιοκτήτρια αγωνίζεται να γλιτώσει από την πώληση που επιθυμεί ο αδελφός της. Ενα σπαρταριστό σενάριο κι ένα πολυεθνικό καστ, το ελληνικό κομμάτι του οποίου φιλοξενεί τους Κατερίνα Μισιχρόνη, Γιώργο Νανούρη, Xριστίνα Αλούπη και Μάριο Ιωάννου.

26105470-f9ba-4af2-8412-c1d6e45dd221

ODEON OPERA 1 – 20:00 ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ / MARIONETES (Ελλάδα, 105’) Π.Π.

Σκηνοθεσία: Παντελής Καλατζής

Δημοσιογράφος επιστρέφει σε μία σκοτεινή, γεμάτη πειρασμούς Αθήνα για να μάθει τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του κολλητού φίλου και πρώην συνεργάτη του. Στην έρευνα τον βοηθά η κοπέλα του θύματος, όμως σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα φύγουν μακριά ή θα γίνουν μαριονέτες ενός πανίσχυρου συστήματος. Με τους Αλέξη Γεωργούλη, Γιώργο Κιμούλη, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Χρανιώτη κ.α.

Παρουσία των συντελεστών

CNN Films: Fresh Dressed- Classic street style; Brooklyn New York, circa 1986. Photograph by Jamel Shabazz
CNN Films: Fresh Dressed- Classic street style; Brooklyn New York, circa 1986.
Photograph by Jamel Shabazz

IDEAL – 21:45 FRESH DRESSED (ΗΠΑ, 84’) Μ.Δ.

Σκηνοθεσία: Σάσα Τζένκινς

Μόδα και μουσική συναντώνται σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τη χιπ χοπ από τα γκέτο των μεγαλουπόλεων στις πιο ακριβοθώρητες πασαρέλες. Πώς επηρέασε το περιθωριακό μουσικό είδος τον τρόπο που μάθαμε να ντυνόμαστε; Απαντούν, μεταξύ άλλων, οι Κάνιε Γουέστ, Φαρέλ και Νας, καθώς και μερικοί από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας, συνοδεία πλούσιου αρχειακού υλικού και ενός φοβερού οld school σάουντρακ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 

Εισιτήρια:

Πρωινές προβολές: 4€

Απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5€

Βραδινές προβολές, από τις 20.00: 6 €