Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Δείτε το πρόγραμμα για του 6ου Horrorant Film Festival, με το ODEON...

Δείτε το πρόγραμμα για του 6ου Horrorant Film Festival, με το ODEON ΟΠΕΡΑ και το CINEPLEXX

574
0

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ανοίγουν οι πύλες του 6ου Horrorant Film Festival, με το ODEON ΟΠΕΡΑ και το CINEPLEXX να υποδέχονται τους φίλους του κινηματογράφου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για να ζήσουν επτά συναρπαστικές ημέρες.

Όπως κάθε χρόνο, η επιλογή των ταινιών δεν ήταν καθόλου εύκολη, και με γνώμονα τη ποιότητα αλλά και τη κάλυψη της ευρύτερης δυνατής γκάμας ώστε να ικανοποιήσουμε το γούστο του κάθε θεατή, το πρόγραμμα των Νυχτών Τρόμου 2019 μόλις κλείδωσε!

Μια γιορτή δε χαρακτηρίζεται μόνο από την έναρξη και τη λήξη της, όμως και ποιος δε θέλει αυτές οι στιγμές να κάνουν πραγματικό μπαμ! Έτσι και οι Νύχτες Τρόμου θέλουν, για ακόμα μία χρονιά, να υποδεχτούν και να αποχαιρετήσουν τους πιστούς θεατές τους με δυο ταινίες που θα τους αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στις 9 Μαΐου λοιπόν, θα προβληθεί μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, ο μεγάλος νικητής του BIFFF, το πολυεπίπεδο και γεμάτο ανατροπές sci-fi θρίλερ FREAKS με τους Emile Hirsch (Into the Wild) και Bruce Dern (Nebraska)! Μετά τη παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Toronto, και τις συμμετοχές του στα μεγαλύτερα φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων τα Sitges, Mar del Plata, Miami και Vancouver που το γέμισαν βραβεία, τέσσερεις μήνες μετά την έξοδό του στις αμερικάνικες αίθουσες, έρχεται για να συναρπάσει και τους Έλληνες θεατές! Η ταινία θα συμμετέχει και στο Διεθνές Διαγωνιστικό.

Έξι βραδιές αργότερα, και όντας προκαταβολικά σίγουροι πως θα σας έχουμε χορτάσει με το πλούσιο πρόγραμμα του #HFF6, θα σας πούμε “εις το επανιδείν” με ένα πραγματικό πάρτυ… αίματος! Μετά τις συμμετοχές του στα SXSW και The Overlook Film Festival, η ακραία διασκεδαστική meta-κωμωδία τρόμουBLOOD FEST του Owen Egerton έρχεται στις Νύχτες Τρόμου, βάζοντας αντιμέτωπους τους νεαρούς ταλαντούχους Robbie Kay (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides), Jacob Batalon (Spider-Man: Homecoming) και Seychelle Gabriel (The Last Airbender) με την crème de la crème των horror villains!

Το Διεθνές Διαγωνιστικό πρόγραμμα αποτελεί το σκελετό του φεστιβάλ, με 18 ταινίες από 10 χώρες να καταφτάνουν στις ελληνικές αίθουσες για να ικανοποιήσουν πρώτιστα το κοινό, και να διεκδικήσουν κάποιο από τα φετινά Horrorant awards. Πάμε να τις δούμε…

Δε θα μπορούσαμε να μη ξεκινήσουμε από τη «βασίλισσα» Ισπανία, απ’ όπου μας έρχεται το AFTER THE LETHARGY του παλιού μας γνωστού Marc Carreté, ο οποίος μας παρουσιάζει μια συναρπαστικά διασκεδαστική μίξη επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, με γενναίες δόσεις μαύρου χιούμορ.

Από τη Ρωσία μας έρχεται το CURSED SEAT της Nadezhda Mikhalkova, μια φρέσκια ματιά στα κλασσικά 90s teen slashers που θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, και το THE SOUL CONDUCTOR του Ilya S. Maksimov, ένα παραφυσικό θρίλερ που επιλέγει να μη βασίζεται στα φτηνά jump scares αλλά στην ανατριχιαστική θλίψη μιας ανολοκλήρωτης ζωής.

Συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση στο είδος, το Μεξικό φέτος μας παρουσιάζει τρεις νέες ταινίες, το ANYA του Erik Zavala, ένα ωμό και εγκεφαλικό φιλμ που αποκαλύπτει την άγνωστη πλευρά του μυαλού ενός θύματος κακοποίησης, το THE TENANTS του Chava Cartas που μεταφέρει την all-time-classic συνταγή παραφυσικού τρόμου στα σοκάκια της Guadalajara, χρωματίζοντάς την με πινελιές από Σαντερία και μαύρη μαγεία, και το old-school slasher ROMINA, η νέα ταινία του Diego Cohen, αφιέρωμα στο έργο του οποίου γίνεται στο τμήμα FOCUS 3×3.

Η Ιταλίδα Luna Gualano, με τη χώρα της να έχει αντίστοιχα προβλήματα με της Ελλάδας, παρουσιάζει τοGO HOME, μια αλληγορία τρόμου, που πατώντας στα χνάρια του μεγάλου George Romero, χρησιμοποιεί τα αγαπημένα μας ζόμπι ως μεταφορά μιας κοινωνίας που γίνεται όλο και πιο κλειστή, φοβισμένη και επιθετική κατά των μεταναστών, των προσφύγων και όσων είναι ή νοιώθουν διαφορετικοί.

Από τον Καναδά, ο Chad Archibald μας φέρνει το I’LL TAKE YOUR DEAD, ένα υβρίδιο αστυνομικού θρίλερ, παραφυσικού τρόμου και οικογενειακού δράματος, ενώ ο Rob Grant βάζει τον αγαπημένο Angus Macfadyen στο ρόλο ενός σαδιστή γιατρού στο ALIVE.

Μένουμε στη Βόρια Αμερική, περνάμε τα σύνορα και πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τις Νύχτες Τρόμου να έχουν τη χαρά να φιλοξενούν το PUPPET MASTER: THE LITTLEST REICH των Sonny Laguna & Tommy Wiklund, reboot του κλασσικού cult franchise, και το PLEDGE του Daniel Robbins, ένα βραβευμένο fraternity horror από τους δημιουργούς του Uncaged.

Φέτος θα κάνουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα στάση στην εξωτική Καμπότζη, με το Amit Dubey (Mind Cage)να φέρνει στην Ελλάδα τη νέα του ταινία THE SPELL, ένα θρίλερ τρόμου που συνδυάζει το υπερφυσικό, τη ψυχολογική ανισορροπία και την οικογένεια.

Παραμένουμε στη Νοτιοανατολική Ασία και πάμε στη Μαλαισία, εκεί όπου πριν 13 χρόνια ο Dain Said, βασισμένος σε μια αποτρόπαια δολοφονία που σόκαρε τη χώρα, γύρισε το DUKUN, μία μίξη δικαστικού δράματος και ταινίας τρόμου, η οποία και απαγορεύτηκε από το κράτος, μέχρι σήμερα που βρήκε επιτέλους το δρόμο προς τις αίθουσες.

Επιστρέφουμε στην Ευρώπη, με μια βραδιά Champions League να αποτελεί το τέλειο σκηνικό για το σαδιστικό θρίλερ τρόμου του Δανού Søren Juul Petersen, FINALE.

Ο Κροάτης Predrag Ličina μας φέρνει το THE LAST SERB IN CROATIA, μια ταινία με καρδιά πολιτικο-κοινωνικής σάτιρας στο σώμα μιας ανεξέλεγκτα διασκεδαστικής κωμωδίας τρόμου.

Ο Πολωνός Adrian Panek μας γυρίζει πίσω στις πρώτες ημέρες μετά το τέλος του Β’ Π.Π. και μας βάζει σε ένα σκοτεινό παραμύθι, που χρησιμοποιώντας τον τρόμο ως μέσο αφήγησης διηγείται μια αλληγορική δραματική coming-of-age ιστορία, στο WEREWOLF.

Τέλος, στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν και οι αδερφοί Onetti, τιμώμενοι σκηνοθέτες στο Focus 3×3, με τη ταινία που κλείνει την giallo τριλογία του, ABRAKADABRA.

Το Horrorant Film Festival ποτέ δεν ήθελε να είναι περιορισμένο στα στενά πλαίσια αυτού που χαρακτηρίζουμε ταινία τρόμου. Σε κάθε του διοργάνωση συμπεριελάμβανε παραγωγές που τυπικά ανήκαν και σε άλλα είδη όπως μυστηρίου, φαντασίας και θρίλερ.
Φέτος θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε λίγο τη κατάσταση και το #HFF6 θα αποκτήσει το δικό του Panorama, ένα τμήμα με πιο ευρεία οπτική, το οποίο θα παρουσιάζει ταινίες που, όπως όλες, θα έχουν σκοπό να σας συναρπάσουν, στις οποίες όμως ο τρόμος δεν είναι βασικός στόχος.

Δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη παρουσίαση των ταινιών του Πανοράματος αλλιώς, παρά με το SCOPOPHILIA, το πρώτο ευρωπαϊκό computer screen θρίλερ, μια ταινία των δικών μας Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου που εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας.

Παραμένουμε σε μεσογειακά νερά και πάμε μέχρι τη Πορτογαλία, με τον πρωτοεμφανιζόμενο Bruno Gascon να σκηνοθετεί την αγαπημένη μας Michalina Olszanska στο δραματικό θρίλερ CARGA.

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Αργεντίνος Daniel de la Vega μας παρουσιάζει το DEAD END, ένα παραδοσιακό φιλμ εγκλήματος και μυστηρίου με ασπρόμαυρη φωτογραφία που αποτίνει φόρο τιμής σε κινηματογραφικά κινήματα των αρχών του περασμένου αιώνα.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος Bráulio Mantovani γράφει και ο έμπειρος Daniel Augustoσκηνοθετεί το Βραζιλιάνικο ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου ALBATROZ που καταπιάνεται με ένα από τα ιερά δισκοπότηρα του είδους, τον κόσμο των ονείρων και τον έλεγχο του νου.

Ξαναρχόμαστε για μία τελευταία επίσκεψη στο Μεξικό, με τον Salomón Askenazi μας παρουσιάζει το TWO TIMES YOU, μια πρωτότυπη, πολυεπίπεδη ταινία, μία μίξη ερωτικού δράματος, φαντασίας και θρίλερ με άχρονη δομή, που προκαλεί το νου αλλά και το οπτικό νεύρο του θεατή με τη πολυπλοκότητα της ιστορίας και τον εξαιρετικό τεχνικό τομέα.

Ο Αμερικάνος Robi Michael κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με το EVERY TIME I DIE, ένα πολύπλοκο θρίλερ με στοιχεία love story και dark fantasy που μας μας βάζει σε ένα rollercoaster γεμάτο ανατροπές που οδηγούν σε ένα φινάλε που θα συζητηθεί.

Ο Βραβευμένος με 2 Emmy, Erik Bloomquist, ένας σκηνοθέτης που έχει ήδη συμπεριληφθεί σε πολλές λίστες με τα must-watch νέα ταλέντα του αμερικάνικου κινηματογράφου, μας φέρνει το πολυβραβευμένο ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ LONG LOST.

Τελειώνουμε με δύο τελείως διαφορετικές ταινίες, από δύο τελείως διαφορετικές αγορές. Το KILL BEN LYKείναι μία Άγγλο-Γαλλική παραγωγή σε σκηνοθεσία του ανερχόμενου πολυτάλαντου κωμικού Erwan Marinopoulos, ένα συναρπαστικό και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό αγγλόφωνο κωμικό αστυνομικό θρίλερ στα χνάρια του Guy Ritchie.

Το LAST SUNRISE του Κινέζου Wen Ren μας πηγαίνει σε ένα σκοτεινό δυστοπικό μέλλον με την ανθρώπινη δραματική ιστορία του να συνδυάζεται άψογα με τα εντυπωσιακά εφέ σε αυτό το sci-fi θρίλερ.

Συνεχίζοντας τη παράδοση, ο μεγάλος νικητής του Horrorant Best Film award της περασμένης χρονιάς, επιστρέφει για μία τελευταία προβολή, με το νεανικό MON MON MON MONSTERS του Giddens Ko να περιμένει όσους δεν το πρόλαβαν ή θέλουν να το απολαύσουν για μία ακόμη χρονιά.

Τριάντα-έξι συνολικά ταινίες, χωρίς να υπολογίζουμε τις μικρού μήκους που θα συνοδεύουν τη κάθε προβολή, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στο 6ο Horrorant Film Festival. Ταινίες για σοβαρούς και ταινίες για χαβαλέδες, ταινίες για hardcore-άδες και ταινίες για νοσταλγούς, ταινίες για 18χρονους και ταινίες για 68χρονους, ταινίες για όλους εσάς που σας αρέσει το σινεμά του σασπένς, της διασκέδασης και φυσικά του τρόμου!

Προμηθευτείτε από σήμερα τα full passes σας μέσω του VIVA και σας περιμένουμε. Η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει στο τέλος της, σβήνουν τα φώτα, αρχίζει η ταινία…

Ποτέ ένας εφιάλτης δεν ήταν τόσο συναρπαστικός!

 

6ο Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»
Αθήνα | 9-15 Μαΐου | ODEON ΟΠΕΡΑ
Θεσσαλονίκη | 9-15 Μαΐου | CINEPLEXX
Αλεξανδρούπολη | 16-21 Μαΐου | ΗΛΥΣΙΑ
Ρόδος | | ΠΑΛΛΑΣ 5 CINEMA CENTER