Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Σύντομα στον κινηματογράφο: Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις; Can You Ever...

Σύντομα στον κινηματογράφο: Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις; Can You Ever Forgive Me?

101
0

Η υποψήφια για Όσκαρ Μελίσα ΜακΚάρθι δίνει μια από τις πιο δυνατές ερμηνείες της χρονιάς σε μια γλυκόπικρη και βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ταινία που ήταν υποψήφια για 2 Χρυσές Σφαίρες (Α’ Γυναικείου Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου), ενώ διεκδικεί 3 βραβεία BAFTA (Διασκευασμένο Σενάριο, Α’ Γυναικείος Ρόλος, Β’ Ανδρικός Ρόλος), προοιωνίζοντας έτσι υποψηφιότητες και στα επερχόμενα Όσκαρ. 14 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Μελίσα ΜακΚάρθι πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας «Can you ever forgive me?», την αληθινή ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων (και γατόφιλης) Λι Ίσραελ (Μελίσα ΜακΚάρθι) που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων όπως Κάθριν Χέπμπορν, Ταλούλα Μπάνκχεντ, Εστέ Λόντερ και της δημοσιογράφου Ντόροθι Κιλγκάλεν. Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα,  μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ (Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ).