Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Cinema Alive: 1ο Φεστιβάλ Γερμανικού Κινηματογράφου

Cinema Alive: 1ο Φεστιβάλ Γερμανικού Κινηματογράφου

84
0
Cinema Alive

Το 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ έρχεται για πρώτη φορά στον χώρο του cine Fix στο κτήμα ΦΙΞ by Cinema Alive με την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, στις 27 – 29 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει με την επιμέλεια της ομάδας του Cinema Alive ένα καινούργιο φεστιβάλ στην πόλη,
το 1ο Φεστιβάλ Γερμανικού Κινηματογράφου από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Cine Fix στον ιστορικό χώρο του Κτήματος Φιξ, τρεις σημαντικές ταινίες του γερμανόφωνου σινεμά θα περιμένουν το αθηναϊκό κοινό με δωρεάν είσοδο.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να ενδυναμωθούν όλες οι πολιτιστικές και μορφωτικές σχέσεις μεταξύ των πόλεων Ηρακλείου Αττικής και Muehldorf Βαυαρίας, αλλά και γενικότερα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Τιμώντας τους δεσμούς του χώρου με τη βαυαρική κοινότητα και γλώσσα, καθώς στο Κτήμα Φιξ διέμενε η οικογένεια Φιξ, ο Δήμος Ηρακλείου και η ομάδα του Cinema Alive θα φιλοξενούν από φέτος και κάθε Σεπτέμβριο δωρεάν προβολές βραβευμένων γερμανόφωνων ταινιών.

Το 1ο Φεστιβάλ Γερμανικού Κινηματογράφου στον Δήμο θα
διεξαχθεί με την ευγενική υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe.

Ενημερωθείτε για το Cine Fix στην ιστοσελίδα
https://www.cinemaalive.org/cine-fix

  • Τα εισιτήρια είναι εντελώς δωρεάν
  • Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές
    δυσκολίες.

Ο κινηματογράφος διαθέτει αναπαυτικά καθίσματα με πολύ καλή οπτική γωνία από οποιοδήποτε σημείο θέλετε να καθίσετε, αλλά και καντίνα με νόστιμα εδέσματα και δροσιστικά ποτά και αναψυκτικά.

Τοποθεσία – Iστορία

Σε έναν χώρο πρασίνου 27 στρεμμάτων με πάνω από 1500 δέντρα και την έπαυλη της οικογένειας Φιξ που εγκαταστάθηκε στο Κτήμα στα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, το Κτήμα Φιξ είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου. Μετά από αγώνα ενάντια στην ιδιωτική αξιοποίηση και με την ανακήρυξη των εκτάσεων και των κτισμάτων σε διατηρητέα, ο δήμος Ηρακλείου κατόρθωσε να απαλλοτριώσει τον χώρο και να τον παραδώσει στους πολίτες του ως έναν χώρο πρασίνου, αναψυχής αλλά και πολιτισμού, εμπιστευόμενος την αισθητική της ομάδας του Cinema Alive.

Η ομάδα του Cinema Alive μοιράζεται μαζί με τον Δήμο ένα
κοινό όραμα για ανάσες πολιτισμού στην Αθήνα, ανοιχτές σε
όλους, στα πλαίσια του προγράμματος Movies in the Park που
επιμελείται η ομάδα ήδη από το 2021.

Σας περιμένουμε στο Κτήμα Φιξ maps/place/KTIMAFIX
Διαδικτυακός τόπος για το Κτήμα Φιξ με την επιμέλεια του Δήμου
Ηρακλείου https://ktimafix.gr/
Δείτε το Κτήμα Φιξ με drone
https://www.youtube.com/watch?v=SraNlrUgWj8&t=3s
Ωράριο λειτουργίας Παρασκευή έως Κυριακή: 10:00 – 24:00

Πρόγραμμα 1 ου Γερμανικού Κινηματογράφου

Ώρα έναρξης 21:00

27/9
SOUL KITCHEN

Ο πολυμήχανος Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία, οι περιπέτειες και η δική του προσωπική Οδύσσεια αναμειγνύονται με μαγικό τρόπο με τη soul μουσική στην πιο κωμική και αισιόδοξη ταινία του Φατίχ Ακίν.

28/9
ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΙΜΠΕΡΟΝ («3 DAYS IN QUIBERON»)

H πρωτότυπη βιογραφία μιας σταρ, της δικής μας πρίγκίπισσας Σίσσυ, Ρόμι Σνάιντερ που ιχνογραφεί την προσωπικότητά της αγαπημένης ηθοποιού μέσα από ένα μεμονωμένο γεγονός. Το 1981, ένα χρόνο πριν τον θάνατό της, η ηθοποιός πέρασε χρόνο στο Κιμπερόν, κοντά στη γαλλική Βρετάνη, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης.
Για τρεις μέρες την επισκέφθηκε μία κοντινή φίλη της, ένας
δημοσιογράφος του Stern (μολονότι είχε αρνητική σχέση με τον
γερμανικό Τύπο) και ο φωτογράφος Ρόμπερτ Λεμπέκ. Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο Λεμπέκ εκείνες τις μέρες έγιναν παγκοσμίως γνωστές. Όπως και η συνέντευξη της Σνάιντερ μία από τις πιο εξομολογητικές της καριέρας της.

29/9
VICTORIA

Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου για το εντυπωσιακό αδιάκοπο μονοπλάνο του Σεμπάστιαν Σίπερ όπως αυτό του Άλφρεντ Χίτσκοκ στη Θηλειά και του Αλεχάνδρο Ινιάριτου στο Birdman.

Facebook: cinema alive – Instagram: cinemaalive
www.cinemaalive.org

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here