Οι Δαιμονία Νύμφη (Daemonia Nymphe) βρέθηκαν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Piraeus Academy 117, για να μας χαρίσουν μια μοναδική και ιδιαίτερη συναυλία.
Αν είστε από εκείνους που τους γνωρίζουν καλά και τους έχετε ξαναδεί, τότε πιθανόν να ξέρατε τι περιμένατε. Από την άλλη, για όσους βρέθηκαν πρώτη φορά σε αυτό το μουσικό κάλεσμα, ήταν πραγματικά μια εμπειρία!
Ένα σκηνικό που το συναντάς σε αρχαία τραγωδία ή γενικότερα σε κάποιο αρχαίο θέατρο. Θα μπορούσε να ήταν και ένα κάλεσμα του Διόνυσου, κάπου σε ένα δάσος της αρχαίας Ελλάδος ή του σήμερα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας. Με φώτα τόσα όσα έπρεπε, με μουσικά όργανα που μπορεί να είχαμε ξανασυναντήσει αλλά και με μια αύρα που γέμιζε την ψυχή σου.
Τα κομμάτια είναι γραμμένα στα αρχαιοελληνικά – όλα ένα και ένα- παίζοντας με κάποια αρχαία μουσικά όργανα κατασκευασμένα από τον Νικόλαο Μπρά, δείχνοντας στο κόσμο πόσο μοναδικοί είναι, το πόσο μπορείς να τους αγαπήσεις και να τους θαυμάζεις όχι βέβαια μόνο από τους στίχους και την ιδιαίτερη μουσική τους, αλλά όλη αυτή την όμορφη δουλειά που κάνουν και τη μεταδίδουν στον κόσμο.
Βοήθησε αρκετά ο καθαρός ήχος του χώρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν στο μέγιστο την καταπληκτική δουλειά τους. Τα συναισθήματα έντονα και πιστεύω όχι μόνο σε μένα αλλά και στον κάθε θεατή που βρίσκονταν εκεί.
Η σκηνική παρουσία των Daemonia Nymphe, άψογη, σε σημείο τέτοιο που δεν μπορώ να το περιγράψω. Χορευτικά μιας άλλης εποχής, με νύμφες και νεράιδες, εναέρια ακροβατικά, μάσκες, ενδυμασία… ένας κόσμος έτοιμος από μόνος του. Μια θεατρική παράσταση που έβγαζε σεβασμό, ηρεμία, γαλήνη… ταξίδι χιλιάδες χρόνια πίσω.
Ακούστηκαν κομμάτια απ όλα τους τα album, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτό βέβαια που με συγκίνησε ήταν το Επικαλούμε τον Πάνα από την πρώτη τους δουλειά.
Βασικό δίδυμο εκείνης της βραδιάς ο Σπύρος Γιασουφάκης ( φωνητικά, αρχαία κιθάρα, σείστρα, αυλός του πάνα, πανδουρίδα, άσκαυλος και κιθάρα) και η Έυη Στεργίου ( φωνητικά, πανδουρίδα, κρουστά, αρχαία λύρα και κιθάρα).
Μαζί τους οι: Victoria Couper (φωνητικά, σείστρα), Rey Yusuf (φωνητικά), Θοδωρής Ζιάρκας (κρητική λύρα, κοντραμπάσο), Πρόδρομος Μυστακίδης (τύμπανα), Gizem Altinordu (κρουστά), Ορέστης Γιασαφάκης (κλασική κιθάρα, κοντραμπάσο), Ιωάννα Δούκα (εναέριος χορός, performance), Sile Gutrod (χορός, performance) και τέλος Νικόλαο Μπρά δημιουργός μουσικών αρχαίων οργάνων.
Όλα τα μέλη έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρουσιάζοντας μας έτσι μια μοναδική μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση παρασύροντάς μας σε μια μαγική εμπειρία.
Όμορφη στιγμή της βραδιάς στο κλείσιμο, όταν διασκεύασαν ένα αγαπημένο “αναστενάρικο” τραγούδι, με τον δικό τους όμορφο σαγηνευτικό τρόπο. Ένιωθες τον Θεό Πάνα να παίζει τον αυλό του και δίπλα Νύμφες να χορεύουν εκστασιασμένες.
Αρνητικό για μένα κάποιο φωτογράφοι… οκ θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου αλλά σεβάσου και αυτόν που παρακολουθεί. Το να ανεβαίνεις σε κάποια σημεία για να βγάλεις μια ωραία φωτογραφία, δείχνει την έλλειψη σεβασμού προς το κοινό. Κάποιοι το σεβόντουσαν αυτό ενώ κάποιοι άλλοι όχι.
Φωτογραφίες: Jo Gogou (Ιωάννα Γκόγκου)
[…] τους δίσκου. Το γεγονός καλύφθηκε φωτογραφικά από το afternoiz.com όπου και μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε, […]
Comments are closed.