Home Events Ανταποκρίσεις Ανταπόκριση: GIMME SHELTER FILM FESTIVAL @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Ημέρα 2η

Ανταπόκριση: GIMME SHELTER FILM FESTIVAL @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Ημέρα 2η

270
3
GIMME SHELTER FILM FESTIVAL

Σχεδόν μετά από ένα χρόνο μου δόθηκε ξανά η ευκαιρία μετά από το εξαντλητικό lockdown να έχω μια βραδινή έξοδο και να περάσω αρκετά όμορφα. Αυτό ήταν η αφορμή για το 3ημερο GIMME SHELTER FILM FESTIVAL που διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Μετά από ένα χρόνο κλεισούρας η Τεχνόπολη άνοιξε ξανά τις πόρτες της για να υποδεχθεί το Gimme Shelter film festival, ξεκινώντας στις 11 Ιούνη μέχρι και τις 13. Κάθε μέρα και ένα διαφορετικό αφιέρωμα στην μουσική και τον κινηματογράφο.
Θα σας πω για τη δεύτερη μέρα που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρευρεθώ.

Γύρω στις 8 άνοιξαν οι πόρτες και σιγά σιγά άρχισε να μαζεύεται το κοινό. Η αλήθεια είναι πως περίμενα κάπως περισσότερο κόσμο αν εξαιρέσεις το πόσο καιρό ήμασταν κλεισμένοι και χωρίς είδος διασκέδασης. Δεν θα μείνω σε αυτό, πάντως όσοι είχαμε βρεθεί εκείνη τη μέρα περάσαμε απολαυστικά.

bazooka

Τη βραδιά άνοιξαν δυναμικά η ελληνόφωνη μπάντα bazooka με αρκετά δυνατά ελληνικά ροκ κομμάτια, όπως «Φυλακή», «Ψέμα» «Οθόνη», «Άχρηστη Γενιά», «Ζούγκλα», «Έλα» «Κενό» κ.α.  σε ένα 45λεπτο set. Ήταν ότι έπρεπε μετά από τόσο καιρό απουσίας live να το ξαναζήσεις. Προσωπικά δεν τους είχα ακούσει ξανά και ομολογώ πως τους λάτρεψα. Μου έδωσαν μια απίστευτη χαρά το να ξαναζήσω και την εμπειρία πάλι της live σκηνής. Σίγουρα θα σας αρέσουν ειδικά αν σας αρέσει η ελληνική ροκ σκηνή, δεν χάνετε να τους ψάξετε και να τους ακούσετε. Μας κράτησαν συντροφιά περίπου καμιά ώρα ώσπου τη σκυτάλη την έδωσαν σε ένα μικρό αφιέρωμα που έγινε για τον Νίκο Τριανταφυλλίδη τον ιδρυτή και εμπνευστή του συγκεκριμένου φεστιβάλ το οποίο είχε πρωτοξεκινήσει στο Gagarin.

Υπήρξε ένα μικρό βίντεο που επιμελήθηκε η Μαρία Δανέζη μιλώντας φίλοι και συνεργάτες για αυτόν τον άνθρωπο. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της βραδιάς έκλεισε ένα άψογο για μένα ντοκιμαντέρ για την πορεία της αγγλικής μπάντας Idles. Πριν το ξεκίνημα συμμετείχαν ο σκηνοθέτης της ταινίας Mark Archer, Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος, κριτικός κινηματογράφου και ο Άλεξ Μπόλπασης Μουσικός/ παραγωγός/ Ηχολήπτης. Συντόνιζε ο Δημήτρης Παπανδρέου.

Idles

Όσον αφορά την πρώτη πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ “Don’t Go Gentle: A Film About IDLES”, ήταν η αφορμή που ο σκηνοθέτης με τον ντραμίστα των Idles, Jon Beavis να είναι παιδικοί φίλοι. Με αυτό το ντοκιμαντέρ σίγουρα γνωρίσαμε πολύ καλά τη μπάντα για όσους βέβαια δεν τους γνωρίζαμε.

Λίγα λόγια για τους Idles. Αγγλική ροκ μπάντα με ιδρυτή τον Ουαλό Joe Talbot στα φωνητικά και τον Mark Bowen στη κιθάρα, συνοδοιπόροι σε αυτό Lee Kieman κιθάρα, Adam Devonshire Μπάσο και τον μικρότερο της παρέας ο ντραμίστας Jon Beavis. Μαζί τους ακολούθησαν στις αρχές και οι Jon Harper και Andy stewart. Ιδρύθηκαν το 2009 είναι από τις νέες σχετικά μπάντες με έμφαση για μένα πιο πολύ στη punk – rock σκηνή στο Bristol. Μέσα από την συγκεκριμένη ταινία είδαμε μια μπάντα να ξεκινάει από χαμηλά και να φτάνει ψηλά περνώντας μέσα από διάφορες κακουχίες, και απώλειες αγαπημένων ανθρώπων. Πήραν ένα είδος μουσικής και το μετέτρεψαν σε κάτι διαφορετικό, σε κάτι που λες αυτοί είναι οι Idles μέσα από τη μουσική τους και τους στίχους σε κάνουν να νιώθεις κάτι διαφορετικό και όμορφο.

Χάρη στη μπάντα δημιουργήθηκε και μια ομάδα στα social για τους οπαδούς και μη, που αφορά την ομαδικότητα την αλληλεγγύη και το πόσο νοιάζομαι για τον άλλο όσο και διαφορετικός/διαφορετική είναι.

Ελπίζω να προβληθεί και κάπου αλλού ώστε όσοι δεν ήσασταν εκεί να σας δοθεί η ευκαιρία να τους γνωρίσετε, πιστέψτε με αξίζει πάρα πολύ. Ήταν μια μοναδική εμπειρία εκείνο το βράδυ το απόλαυσα πάρα πολύ και έμαθα αρκετά.

3 COMMENTS

Comments are closed.