Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Ανταπόκριση Clutch και Athens goes Wild!!!

Ανταπόκριση Clutch και Athens goes Wild!!!

610
0

Όταν τελειώνει το καλοκαίρι και γυρίζεις στην δουλειά είσαι ξενερωμένος, δεν μπορείς να συνέλθεις και θέλεις να βρεις μια διέξοδο που θα σε ευχαριστήσει και θα σε φέρει στα ίσια σου, δίνοντάς σου ενέργεια.

Για μένα ένα καλό LIVE είναι το καλύτερο φάρμακο, για αυτή την περίπτωση.
Πόσο μάλλον δε όταν αυτό το φάρμακο ακούει στο όνομα των «μέγιστων» CLUTCH, με νέο φοβερό LP και με support ένα δικό μας γκρουπ που δεν γνώριζα αλλά εκτίμησα και με το παραπάνω.
Στις 21:00 ανέβηκαν στην σκηνή οι TUBER. Οι τετράδα που τώρα βρίσκεται στις Σέρρες, αλλά προέρχεται από την Κρήτη, έπαιξε δυνατά, απέδωσε τα μέγιστα και κέρδισε το κοινό 1000%.
Με κομμάτια από το τελευταίο τους LP, «Desert Overcrowded», τράβηξαν τα βλέμματα όλων όσων βρισκόντουσαν στο χώρο, με ωραίες μελωδίες και riff αργόσυρτα με δημιουργικές αλλαγές, κράτησαν το κοινό ζεστό που ανταπέδωσε με την σειρά του.

Αν και στο τέλος υπήρξε ένα «ατύχημα» και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το set list που είχαν ετοιμάσει ο κόσμος με δυνατό χειροκρότημα έδειξε πόσο καλά πέρασε ακούγοντας τις μουσικές τους δημιουργίες.

22:30 και Clutch είναι στην σκηνή… «X-Ray Visions» και ο χαμός ξεκίνησε ακολουθώντας χωρίς stop το «Firebirds».

Εννοείται πως η «Ιερά Οδός» είχε γεμίσει και σε αυτή την εμφάνιση τους στην Αθήνα και ο frontman έκανε ιδιαίτερη μνεία για το κοινό της πρωτεύουσας. Τα «Burning Beard» & «Decapitation Blues» μας σφυροκόπησαν για να περάσουμε στην 1η αργόσυρτη- στακάτη southern-νια, «Sons Of Virginia».

To «Noble Savage» ανέβασε και πάλι την ταχύτητα, για να περάσουμε σε δύο κομματάρες από τα παλιά. Με πολύ groove το «Escape From The Prison Planet» έδωσε άλλο ρυθμό στο κοινό, για να ακολουθήσει το «D.C Sound Attack» με την φυσαρμόνικα να δείχνει τον «χορευτικό δρόμο» με τον κόσμο να ανταποκρίνεται, να χορεύει και να τραγουδάει ασταμάτητα.
Με το μότο “Whenever It Feels Right”, το «Spacegrass» συνέχισε στα ίδια μήκη κύματος, για να επανέλθουμε σε ποιο γρήγορα riff από το καινούργιο οπλοστάσιο, το «Sucker For The Witch» έστρωσε το δρόμο για το υπέροχο «Quick Death In Texas».

“We are monsters and they are but men -Behold the Colossus rises again!”

Απογείωση με το «Behold The Colossus» και με το κοφτό groove riff του «Cypress Groove» συνέχισαν να μας ταρακουνούν.

Έχοντας χάσει την αίσθηση του χρόνου, το μοναδικό «Regulator» εκτοξεύει το κοινό στην άγρια δύση.

Το «Gravel Road» μας οδήγησε στα saloon για πιούμε τα μπυρόνια μας και με την στακάτη αλλαγή που έχει να σπάσουμε ότι βρούμε μπροστά μας.
Μια μικρή διακοπή, «γηπεδικός ρυθμός με χέρια» και με την ιαχή CLUTCH να δονεί την «Ιερά Οδό» όλα ήταν έτοιμα να διαλυθούν με το «The Mob Goes Wild»

Όσες φορές και να τους δούμε και όσες φορές και να ακούσουμε κάποια κομμάτια, ο χαμός που επικρατεί δεν μειώνεται.

Δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά το «Electric Worry» για να μας αποτελειώσει, σε συνδυασμό με το «One Eye Dollar» που έκλεισε άλλο ένα φανταστικό live των Clutch στην Αθήνα.
Τι και αν δεν ακούσαμε «Profits Of Doom» ή «Earth Rocker», το setlist ήταν καταπληκτικό.
Θα ήθελα παρά πολύ προσωπικά να είχαν παίξει το «Our Lady Of Electric Light», αλλά δεν πειράζει, έτσι και αλλιώς ανυπομονώ να τους ξανά δω.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι σκληρή, αλλά οι CLUTCH έδωσαν την διάθεση που έλειπε.

Μέχρι την επόμενη …. ΜΟΝΟ ΝΟΙΖ !!!!!