Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Ανταπόκριση: Jinjer, Arch Enemy στο Piraeus 117 Academy

Ανταπόκριση: Jinjer, Arch Enemy στο Piraeus 117 Academy

533
0

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας

Η σεζόν ξεκίνησε πολύ δυναμικά και το Live χθες στο Piraeus 117 Academy ήταν απολαυστικό.
Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολύ περισσότερο κόσμο, αλλά και πάλι αυτό δεν με επηρέασε εννοείται να ευχαριστηθώ το live από το 1ο λεπτό.
Την αρχή έκαναν οι JINJER από την Ουκρανία. Ειλικρινά δεν ήξερα και πολλά για την μπάντα, στην οποία έδωσα σημασία όταν είδα ότι θα είναι support στους Arch Enemy.
Το υλικό που άκουσα από το youtube μου άρεσε και ήθελα πάρα πολύ να τους δω ζωντανά στην σκηνή του Academy.

https://itunes.apple.com/us/album/cloud-factory/id871874538
https://itunes.apple.com/us/album/inhale-dont-breathe/id616169382

Αυτό που είδα την Παρασκευή το βράδυ με έκανε να γυρίσω σπίτι και να βρω ότι μπορούσα να έχω από τα LP τους για να τα ακούσω ένα προς ένα.

Η ενέργεια του γκρουπ, τα χτυπήματα στα τύμπανα, τα ωραία riff, πολύ καλοί παίχτες και ο κιθαρίστας και ο μπασίστας, μαζί με την δυναμική frontwoman που απέδωσε φωνητικά αυτά που είχα ακούσει άψογα, με κέρδισαν.
Η Tatiana ήταν υπέροχη και στα βρώμικα αλλά και στα καθαρά φωνητικά, όπου μας απέδειξε ότι έχει πολύ ωραία φωνή.

Έδωσαν με πολύ δυναμικό τρόπο μια εμφάνιση που πήρε μαζί της το κοινό στο Academy και νομίζω ότι απέκτησαν και νέους «οπαδούς» με την παρουσία τους μπροστά στο Αθηναϊκό κοινό.

Tatiana Shmailyuk – vocals
Roman Ibramkhalilov – guitars
Eugene Kostyuk – bass
Vladislav Ulasevish – drums

Ήρθε η στιγμή των Arch Enemy. Ήμουν από τους άτυχους που δεν τους είχα δει πριν 2 χρόνια και με την ανακοίνωση του Live, είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσω.
Με το νέο LP στις αποσκευές τους «Will To Power», μαζί με το παλιό υλικό τους ανατίναξαν από το πρώτο λεπτό το Academy.

Ηχητικά ήταν άψογοι, όλα ακουγόντουσαν στην εντέλεια, απολαύσαμε κάθε νότα από τα βιρτουόζικα solos, τα επιθετικά riff, τις καταπληκτικές μελωδικές δισολίες, τα καθαρά χτυπήματα του drummer, και τα γεμίσματα από το μπάσο να σκάνε στο στήθος με την ένταση που έπρεπε, την υπέροχη «κάρφικη» φωνή της Alissa να απογειώνει τα κομμάτια αλλά συνάμα και το κοινό, που δεν σταμάτησε να τραγουδάει, να χτυπιέται ανελέητα και να επιδίδεται σε πολλά mosh-pit.

Έπαιξαν 18 κομμάτια και για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ήταν ακούραστοι επάνω στην σκηνή γεμάτοι ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια του live.
Νομίζω ότι όσοι δεν παραβρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο Academy έχασαν την ευκαιρία να δουν μια πολύ ωραία συναυλία.
Έχω την εντύπωση όμως ότι θα επανέλθουν και οι 2 μπάντες στην Αθήνα κάποια στιγμή στο μέλλον και όσοι δεν κατάφεραν να τις δουν τώρα καλό θα ήταν την επόμενη φορά να μην χάσουν την ευκαιρία.

Μέχρι την επόμενη φορά … ΜΑΚΕ NOIZZZZZZZZZZZZZZZZ !!!!