Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Live Report: Methedras, Piranha, CoraxBM @ Temple, 20/10/24

Live Report: Methedras, Piranha, CoraxBM @ Temple, 20/10/24

90
0

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη βρέθηκα στο Γκάζι, στο Temple για μια ακόμα συναυλία. Δεν υπήρχε περίπτωση να παίζουν οι PIRANHA στην πόλη μου και να χάσω την ευκαιρία να τους δω!!! Ναι, η μπάντα του 1987 που διαλύθηκε στα τέλη του 2001 και επαναδραστηριοποιήθηκε στα τέλη του 2017!!! Το album τους που κυκλοφόρησε το 2020 “Arise from the Shadows” είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της ‘επιστροφής’, της μουσικής που ξύπνησε από τις σκιές!

Corax B.M.

Οι Corax B.M. άνοιξαν την βραδιά. Αν και ήταν άκρως απογοητευτικό το θέαμα της ελάχιστης προσέλευσης, επικεντρώθηκα μόνο στην παρουσία τους επί σκηνής! Ακολούθησαν την ιεροτελεστία τους, όπως και τότε, τέλη Αυγούστου 2022 που τους είδα για πρώτη φορά στο Lab Art, στο Golden R. Festival. Με αρκετά καλό ήχο πορεύτηκαν σε όλη τη διάρκεια του set. Ίσως τα τύμπανα ήταν ένα “τσικ” πιο δυνατά απ’όσο θα ήθελα αλλά, όχι πως με χάλασε κιόλας! Καλοπροβαρισμένοι, άψογοι παικτικά. Επίσης επιβλητική η παρουσία της μαυροντυμένης “ιέρειας” που γέμισε με την μελωδική φωνή της τις black συνθέσεις τους.

Όταν δε έφτασε η στιγμή να παρουσιάσουν από το EP τους “Spread the Occult” το κομμάτι “Aniliagos” νομίζω ότι πραγματικά μαύρισε ΟΛΗ η ατμόσφαιρα γύρω μας! Αξιόλογη εμφάνιση, προσεγμένη, μετρημένη. Η καλή δουλειά που κάνουν φαίνεται.

Piranha

Επιτέλους! Κατά τις 21:30 ανέβηκαν στην σκηνή και εξαπέλυσαν thrash/death riffάρες για άπειρο headbanging. Αν και η “κούραση” της mini περιοδείας τους φαινόταν λιγάκι στα πρόσωπά τους, εν τούτοις πάνω στη σκηνή ήταν άψογοι, δυναμικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης!! Υπό άλλες συνθήκες, όπου το venue θα ήταν πιο γεμάτο, σίγουρα θα είχε στηθεί moshpit! Εν πάση περιπτώσει, κουρασμένοι ή όχι, φαινόντουσαν ικανοί να γκρεμίσουν το Temple!!!

Θερμές ευχαριστίες ακούστηκαν αρκετές φορές για το κοινό και τις μπάντες που έπαιξαν μαζί τους. Ο ντράμερ σε εμφανώς πολύ καλή διάθεση έκανε ακόμα πιο ευχάριστο το κλίμα με τις ατάκες του!  Ειδικά προς το τέλος, η φράση “πόσο αντέχεις Γιάννη;” έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε γέλια!

1400+ χιλιόμετρα σε λίγες μέρες έκαναν οι Piranha και ήρθαν στην Αθήνα… Οι επιλογές τους ήταν τόσο από το δισκογραφικό τους παρελθόν “World’s Grave”, “Cancer” όσο κι από την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους “Arise From The Shadows”. Έπαιξαν κι ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, φυσικά και ρώτησαν αν μας αρέσει, για να αποφασίσουν αν θα το εντάξουν στον επερχόμενο album τους Που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025. Επιθετικό, σκοτεινό, σε ποιο death ύφος μας άνοιξε την όρεξη!!!

Μιας και είπα όρεξη… Άκρως χορταστική εμφάνιση, φοβερή ενέργεια επί σκηνής. Την επόμενη φορά που θα δείτε ότι οι Piranha εμφανίζονται σε κάποιο χώρο κοντά σας ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ γιατί το αξίζουν πραγματικά.

Methedras

Το ξενέρωμα που έφαγα αντικρίζοντας τον άδειο σχεδόν χώρο μετά το τέλος της εμφάνισης των Piranha δε μπορώ να σας το περιγράψω με λόγια. Οι ιταλοί headliners Methedras κυριολεκτικά τα ‘σπασαν! Φοβερή εμφάνιση, όρεξη, διάθεση και setlist για “ξύλο”. Κι εμείς 15 άντε 20 άτομα ενθουσιασμένοι μεν αλλά λίγοι για pit της προκοπής.

Δεν ξέρω αν και το συγκρότημα “στράβωσε” με την προσέλευση… Πάντως, ανέβηκαν στην σκηνή ορεξάτοι και μας παρέσυραν με την ενέργεια τους! Θεριστική thrash-ο-μηχανή οι Methedras!! Η setlist τους βασίστηκε στα δύο τελευταία τους album, αν το “σκονάκι” που κράτησα την ώρα που έπαιζαν είναι σωστό. Όσοι παραμείναμε στον χώρο ως το τέλος απολαύσαμε έναν εξαιρετικό Daniele Colombo στην κιθάρα,  απολαυστικούς Andrea Bochi στο μπάσο και Edo Sala στα τύμπανα! Όσο για τον frontman Giuseppe Caruso… ΦΟ-ΒΕ-ΡΟΣ!

Ευχαριστούμε πολύ την Angels PR Worldwide Music Promotion για την πρόσκληση!

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here