Home Μουσική Συνεντεύξεις Disoriented: μια συνέντευξη αστραπή

Disoriented: μια συνέντευξη αστραπή

70
0
Disoriented band

Μετά από ένα ήσυχο καλοκαίρι και με αφορμή την κυκλοφορία του debut album τους, οι Disoriented επιστρέφουν! Αυτή τη φορά παρέα με τους Atomic Blast και τους Remnant στο BUMSBlackbirdBar! Απόψε λοιπόν, Σάββατο 26 Οκτωβρίου σας περιμένει μία βραδιά γεμάτη με extreme metal ήχους, groovy ρυθμούς και δυναμικά riffs. Πληροφορίες θα βρεις αναλυτικά στην agenda μας.

Ως τότε όμως, ρίξε μια ματιά και στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν…

Οι Disoriented χρειάζονται γενικότερα πυξίδα στη ζωή τους ή την μουσική τους ή η βελόνα δείχνει μόνο σε μια κατεύθυνση;

Σε γενικές γραμμές πιστεύουμε πως καλό είναι να έχουμε όλοι πυξίδα στην ζωή μας καθώς μπορούμε πολύ εύκολα να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Ωστόσο η δικιά μας πυξίδα δείχνει μόνο προς την μουσική μας, που μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε και να προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι. Βασικός μας στόχο να αναδείξουμε το groove metal και την ελληνική metal σκηνή όπως τους αξίζει.

Μουσικά πατάτε groove και death metal ήχους. Μπορείτε να μας πείτε 5 albums που σας επηρέασαν και γιατί;

Death Metal δεν θα το λέγαμε τόσο αν εξαιρέσεις τα brutal φωνητικά, αλλά σίγουρα βασική μας επιρροή, όπως φαίνεται κιόλας, είναι οι Pantera επομένως τα πρώτα 2 άλμπουμ που θα βάζαμε στην λίστα είναι το Far Beyond Driven και το Vulgar Display of Power καθώς έχουμε βασίσει σε αυτά τα 2 έπη το songwriting μας και κυρίως το ηχόχρωμα της κιθάρας μας.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα βάζαμε μέσα το Ashes of the Wake των Lamb Of God

μιας και στιχουργικά αλλά και από άποψη φωνητικών έχουμε πολλά στοιχεία εμπνευσμένα από το συγκεκριμένο άλμπουμ. Επιπλέον, μία από τις επιρροές μας είναι το Wallflowers των Jinjer μιας και όλο το ηχόχρωμα του μπάσου μας είναι δομημένο και φτιαγμένο κυρίως πάνω στο μπάσο του Eugene (με 1-2 στοιχεία από John Myung των Dream Theater). Last but not least μπορούμε με ευκολία να πούμε πως το Chaos AD των Sepultura μας έχει επίσης επηρεάσει αρκετά μιας και η συγκεκριμένη μπάντα έχει αποτελέσει στιχουργική έμπνευση για αρκετά από το κομμάτια μας.

Οι στίχοι σας έχουν πολιτικο-κοινωνικά μηνύματα. Είστε από εκείνους που παρακολουθούν τα γεγονότα με… σηκωμένο φρύδι;

Σίγουρα τα γεγονότα μας ενδιαφέρουν σε μεγάλο βαθμό. Αφενός γιατί μας νοιάζουν οι γύρω μας! Δεν είμαστε από αυτούς που κοιτάνε κατά βάση τον εαυτό τους πρώτα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Αφετέρου γιατί αποτελούν μεγάλη πηγή έμπνευσης κυρίως στιχουργικά. Επομένως θα μπορούσαμε να πούμε πως ναι, παρακολουθούμε τα γεγονότα με σηκωμένο φρύδι χαχα!

Αν σας δινόταν η ευκαιρία να περιοδεύσετε σε όλο τον πλανήτη, με ποια/ποιες μπάντες θα θέλατε να παίξετε;

Από τις ενεργές μπάντες, μία μπάντα που όλοι θαυμάζουμε και στοχεύουμε σίγουρα κάποια στιγμή να βρεθούμε σε κάποιο stage ή Festival μαζί τους, πόσο μάλλον να περιοδεύσουμε κιόλας σε όλο τον πλανήτη, είναι οι Jinjer! Πέρα από τα πολλά μουσικά κοινά, καθώς και εκείνοι βρίσκονται στο φάσμα του Groove Metal, είναι μία τετράδα που θαυμάζουμε πολύ και σαν χαρακτήρες. Μία ακόμα μπάντα που θα μας εξίταρε ιδιαίτερα να περιοδεύσουμε μαζί της είναι οι δικοί μας Septicflesh. Μία μπάντα που αποδεικνύει περίτρανα πως το ελληνικό μέταλ μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στα υπόλοιπα αντίστοιχα του εξωτερικού. Θα ήταν απίστευτη εμπειρία να το ζήσουμε μαζί τους και να γίνουμε και εμείς μέρος αυτού, που είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος.

Όπως καταλαβαίνεις αφήσαμε το καλύτερο, και πιο προφανές, για το τέλος

μιας και η μπάντα που θα κάναμε τα πάντα για να περιοδεύσουμε μαζί τους είναι οι Pantera, παρότι τα 2 βασικότερα και πιο εμβληματικά μέλη δυστυχώς δεν βρίσκονται πια εν ζωή. Ολόκληρη η ιδέα των Disoriented προέκυψε από την αγάπη του Γιώργου (κιθάρα) για τον Dimebag Darrell και τους Pantera γενικότερα.

Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε, τον Μάιο, έχει αλλάξει κάτι;

Πολλά σίγουρα, προς το θετικό όλα. Είμαστε πολύ πιο δεμένοι μουσικά αλλά και σαν παρέα, μιας και τότε είχαμε στο μπάσο ένα πολύ φρέσκο μέλος τον Κυριάκο και δεν είχαμε βρει 100% τα πατήματά μας. Επιπλέον, τον Μάιο ήταν το πρώτο μας live μετά από απουσία σχεδόν 4 χρόνων. Επομένως πλέον νιώθουμε καλύτερα και πιο άνετα στο stage μιας και “ξεμουδιάσαμε” με το live αλλά και τις πολλές πρόβες που κάνουμε. Όμως, η πιο μεγάλη μας αλλαγή είναι πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το release του Debut Album μας. Αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές Δεκεμβρίου, οπότε stay tuned for more!

DISORIENTED _ AN Club _ photo by Effi Galiatsatsou
DISORIENTED _ AN Club _ photo by Effi Galiatsatsou

Είστε λάτρεις βινυλίων, CD ή ψηφιακών μέσων; Πιστεύετε ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες βοηθούν πραγματικά στην προώθηση των συγκροτημάτων;

Σίγουρα το CD και ακόμα περισσότερο το βινύλιο είναι κάτι χειροπιαστό και έχει άλλη χάρη. Ωστόσο, οι ψηφιακές πλατφόρμες προσφέρουν κάτι πιο οικονομικό και πιο προσιτό στον ακροατή. Μπορεί να έχει άπειρους δίσκους και κυκλοφορίες χωρίς να χρειάζεται να τα “κουβαλάει” μαζί του πληρώνοντας απλά μία μηνιαία συνδρομή.

Επομένως ναι, οι ψηφιακές πλατφόρμες και τα social media έχουν κάνει την μουσική πολύ πιο άμεσα προσιτή στο κοινό

και σίγουρα έχουν διευκολύνει πάρα πολύ το κομμάτι του promotion μιας νέα κυκλοφορίας.

Τι να περιμένουμε από τους Disoriented στο live;

Σίγουρα πολύ κέφι! Καλή μουσική και 3 μπάντες με πάρα πολύ όρεξη να προσφέρουν στο κοινό κάτι ωραίο και διαφορετικό. Disoriented, Atomic Blast και Remnant έχουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά και έχουν και αρκετές μουσικές διαφορές όσον αφορά τον ήχο τους. Επομένως θα υπάρχει μουσική ποικιλία και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία και να τιμήσουμε όσους έρθουν να μας δουν/ακούσουν.

Ευχαριστούμε πολύ!!

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here