Home Μουσική Μουσικά Νέα R.I.P. Paul Di’Anno

R.I.P. Paul Di’Anno

72
0
Paul Di'Anno

Με λύπη διάβασα πριν λίγα λεπτά ότι απεβίωσε ο PAUL DI’ANNO, πρώην τραγουδιστής των IRON MAIDEN, στα 66 του χρόνια. Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music επιβεβαίωσε το θάνατο του Paul Andrews, aka Paul Di’Anno, στο σπίτι του στο Salisbury.

Γεννημένος στο Chingford του Ανατολικού Λονδίνου, στις 17 Μαΐου 1958, έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως τραγουδιστής του αγγλικού heavy metal συγκροτήματος IRON MAIDEN μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο ντεμπούτο άλμπουμ τους “Iron Maiden” και στο επιδραστικό άλμπουμ “Killers”.

Μετά την αποχώρησή του από τους IRON MAIDEN

ο Paul Di’Anno είχε μια μακρά και περιπετειώδη δισκογραφική καριέρα με τους BATTLEZONE και τους KILLERS. Είχε όμως και πολυάριθμες σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας που τον περιόρισαν να εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι, συνέχισε να διασκεδάζει τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο! Από το 2023 μετρά πάνω από 100.

Το άλμπουμ “The Book Of The Beast” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024. Περιείχε τα σημαντικότερα σημεία των ηχογραφήσεων του μετά την αποχώρησή του από τους IRON MAIDEN.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Paul Di’Anno βρέθηκε στην Κροατία ηχογραφώντας ένα άλμπουμ με το νέο του project WARHORSE. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε νωρίτερα εκείνη τη χρονιά από τον ίδιο και τους κιθαρίστες Hrvoje Madiraca και Ante ‘Pupi’ Pupačić. Το LP που προέκυψε κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2024 με το όνομα PAUL DI’ANNO’S WARHORSE.

R.I.P.

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here