Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Fu Manchu, Khirki @ Gagarin205, Live Report

Fu Manchu, Khirki @ Gagarin205, Live Report

42
0
Fu Manchu
Fu Manchu photos by Κωνσταντίνος Κονταρακης

Μια υπέροχη βραδιά, ένα εκπληκτικό live έλαβε χώρα στις 10/10/2024! Μετά τα καλοκαιρινά festival, ήταν η πιο ωραία έναρξη της χειμερινής σεζόν.

Γι’ άλλη μια φορά η Smoke The Fuzz το έκανε το θαύμα της κι έφερε – σε μια ακόμα αρτιότατη SOLD OUT διοργάνωση – το συναυλιακό απωθημένο πολλών. Οι Fu Manchu
όπου και να εμφανιστούν, σε μεγάλη ή μικρή σκηνή, ανεβαίνουν και κυριαρχούν… Παίζουν γιατί γουστάρουν, διαλύουν τα πάντα και φεύγουν. ΈΤΣΙ ακριβώς έγινε και την Πέμπτη στο Gagarin205

Ας τα βάλουμε όμως σε μια σειρά.

Khirki

Στην σκηνή του Gagarin ανέβηκε το τρίο που ακούει στο όνομα Khirki.

khirki
khirki, photos by Κωνσταντίνος Κονταρακης

Μάλλον ήμουν από τους λίγους που βρισκόντουσαν στο χώρο που δεν είχε ακούσει ποτέ το γκρουπ. Ειλικρινά εκ του αποτελέσματος αυτός ήταν άλλος ένα λόγος – πέραν από τον προφανή – που βρέθηκα την Πέμπτη στο Gagarin.

Η μπάντα με ρούφηξε από το πρώτο λεπτό.

Υπέροχος ήχος, ωραία groove riff με folk στοιχεία και ακούσματα από Ελλάδα, όγκος που σε καθήλωνε, όλα μα όλα ήταν άψογα. Μια εμφάνιση που είχε ενέργεια και δυναμική και φυσικά μετά το Live μπήκα και άκουσα τα LP που έχουν κυκλοφορήσει, με το 2ο να είναι «φρεσκότατο».

Γράφω αυτές τις γραμμές ακούγοντας τα “Featherless”, “Medea” και “Συμπληγάδες”.

Για να κλείσω θα σταθώ σε ένα μέλος της μπάντας, αν και τα παιδιά μπροστά ήταν εκπληκτικά, ο drummer ήταν καθηλωτικός!

Μετά από αυτήν την φοβερή έναρξη όλα ήταν έτοιμα για να δούμε ένα γκρουπ που μας έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια πως παίζεται η μπαλίτσα στην groov-ια!!

Fu Manchu

Ήθελα πάρα πολύ να δω σε κλειστό χώρο τους Fu Manchu και επιτέλους αυτή μου η επιθυμία έγινε πραγματικότητα! Με μια εμφάνιση που θα μου μείνει αξέχαστη. Το setlist ήταν ένα ταξίδι στην δισκογραφία τους, που ξεσήκωσε το κοινό στο Gagarin.

O Scott Hill κοπανιόταν ανελέητα, γυρόφερνε την σκηνή ασταμάτητα, με ενέργεια που πέρναγε στο κοινό, που «απαντούσε» με συνεχόμενα crowed surfing και πολύ χορό.
Τα ακούσαμε όλα και δώσαμε headbanging χωρίς σταματημό, σε ένα sold out που θα μας μείνει αξέχαστο.

 

Μια μικρή «ένσταση» έχω μόνο για τον ήχο. Ήταν λίγο «χαμένα» ως προς την καθαρότητα τους, τα drums, αλλά όχι σε σημείο που ήταν ενοχλητικό για να μας χαλάσει την πώρωση.
Δεν έμεινε τίποτα όρθιο στην groov-ια και τον όγκο του “Hands Of The Zodiac”. Μας πήρε και μας σήκωσε το “Evil Eye” και μας έδωσαν δυνατά χτυπήματα με τα “Mongoose”, “Squash That Fly ” & “King Of The Road”. Εννοείται πως το τέλος αυτής της υπέροχης βραδιάς, γράφτηκε με το “Godzilla”

Credits

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Smoke The Fuzz Gigs και την Ελίνα για την πρόσκληση. Ευχαριστούμε πολύ και τον Κωνσταντίνο Κονταράκη για το φωτογραφικό υλικό.

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here