Home Μουσική Άρθρα Diary of Dreams: Τα singles που μας στιγμάτισαν | 9+1 videos

Diary of Dreams: Τα singles που μας στιγμάτισαν | 9+1 videos

272
0
Diary of Dreams
Diary of Dreams @Gagarin 205

Τα 30 χρόνια κλείνουν φέτος οι Diary of Dreams και αυτό δείχνει ότι όχι μόνο μεγαλώσαμε μαζί τους, αλλά ωριμάσαμε. Μουσικά, σαν άνθρωποι, ως οντότητες. Και ξέρεις ήταν μια μεγάλη διαδρομή και διαφορετική για τον κάθε ένα.

Αν αναλογιστεί κανείς το τι έχει συμβεί έως σήμερα και πως η μουσική βιομηχανία μπορεί να μας έχει επηρεάσει (υπάρχει άραγε παρθενογένεση άραγες; Όχι αλλά…).  Από την άλλη νέα πράγματα ήρθαν από τους Diary of Dreams ως συγκρότημα αλλά και από τον Adrian προσωπικά. Εξάλλου ξέρουμε πως δεν μένει σε ησυχία και πως ίσως τα ορχηστρικά του πάνω λίγο καλύτερα.

Μπορεί  “Οι Γερμανοί να είναι ή μη φίλοι μας” και να κρατούν τα μυστικά τους καλά κρυμμένα, φαίνεται όμως πως αυτό το διαμάντι της dark σκηνής έγινε παγκόσμιο φαινόμενο.

Diary of Dreams
Diary of Dreams

Οι Diary Of Dreams

γιορτάζουν φέτος 30 χρόνια μουσικής πορείας. Η πρώτη κυκλοφορία ήρθε το 1994 (“Cholymelan”), με κύριο μέλος τον Adrian Hates. Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ο ιδρυτής, βασικός συνθέτης και τραγουδιστής της μπάντας. Τα κάνει κυριολεκτικά όλα και συμφέρει!
Το συγκρότημα έχει περιηγηθεί σε όλο τον κόσμο δίνοντας μοναδικές συναυλίες σε κλαμπ αλλά και μεγάλα φεστιβάλ. Το κοινό τους δεν περιορίζεται στο μουσικό είδος και αυτό τους κάνει περισσότερο μοναδικούς.

Blast from the past

Ήταν πίσω στο 2014, όπου το Κύτταρο φιλοξένησε το συγκρότημα, για τα 20 χρόνια του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται 10 έτη μετά. Οι ανατριχίλες που χαρίζει η φωνή του ο
Adrian θα επιστρέψουν οπότε στόχος είναι όχι απλά  να φτάσουμε στην ώρα μας, αλλά και να περάσουμε όπως μας αρμόζει. Άλλωστε ξέρουμε πως δεν απογοητεύει ποτέ, ίσα ίσα που καταπιάνεται ολοένα με νέα πράγματα και βγάζει διαμάντια, όπως είναι και ο τελευταίος δίσκος “Under a timeless spell” .

Diary of Dreams
Diary of Dreams @Gagarin 205

Τελευταία φορά (και ντροπή μας) που τους είδαμε, ήταν το 2017 στο Gagarin 205, μαζί με τους Enemy of Reality.

Το τώρα όμως έχει σημασία και φυσικά το χθες, καθώς μας στιγμάτισαν μουσικά.
Επιλεκτικά και πιεστήκαμε απλά να μην τα δηλώσουμε όλα, ταξιδέψαμε στο χρόνο και βρήκαμε εκείνα που άφησαν το σημάδι τους χαραγμένο στο μυαλό μας.

Diary of Dreams

Ξεκινάω με το The Wedding,

καθώς ήταν εκείνο που επηρέασε την άποψη μου για εκείνους.

Άλμπουμ: (if)
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2009

Butterfly Dance

Υπάρχει μια θεωρία που θέλει αυτό το τραγούδι να είναι γραμμένο από τον Adrian σε ένα υποκείμενο «εσύ». Για να το κατανοήσει κάποιος θα πρέπει για αρχή να κατανοήσει το «εσύ». Το 3στιχο “color twists around your body. / You and I got lost in rainbows” σε βοηθά ή μάλλον σου δείχνει… Λένε πως ένα από τα σημαντικότερα βιβλικά οράματα του Θεού είναι όταν ο Ιεζεκιήλ καλείται να γίνει προφήτης.

Ιεζεκιήλ 1:27b-28a NASB: «και υπήρχε μια λάμψη γύρω του. Όπως η εμφάνιση του ουράνιου τόξου στα σύννεφα σε μια βροχερή μέρα, έτσι ήταν και η εμφάνιση της ακτινοβολίας που τον περιέβαλλε…».

Τώρα θα πείτε πως γίνεται μια τέτοια μουσική ταυτότητα όπως αυτή των Goth, θα μπορούσε να δέσει ή να αποδεχθεί την θρησκεία ή ποιο συγκεκριμένα το Θεό. Σκεφτείτε όμως τι περιλαμβάνει και με τι πλαισιώνεται.

Άλμπουμ: One of 18 Angels
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2000

The Curse

Άλμπουμ: Freak Perfume
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2002

StummKult 

Άλμπουμ: Elegies in Darkness (Deluxe Edition)
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2014

Sinferno

Άλμπουμ: Grau im Licht
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2015

Ikarus

Άλμπουμ: Grau im Licht
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2015

Never Tell the Widow

Άλμπουμ: (if)
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2009

Epicon

Άλμπουμ: Hell in Eden
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2017

– Online tickets out now: https://www.123tickets.gr/
– Η προπώληση των εισιτηρίων σε φυσική μορφή στα Monsterville και Death Disco.

diary of dreams in Athensdiary of dreams poster

*Μην ξεχάσετε να το προσθέσετε στην ατζέντα σας.
Για την επίσκεψή σας στο facebook, click εδώ.

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here