Home Μουσική Μουσικά Νέα ASINHELL: η death metal πλευρά του Michael Poulsen

ASINHELL: η death metal πλευρά του Michael Poulsen

152
0
ASINHELL _ Michael Poulsen

Ο τραγουδιστής/κιθαρίστας Michael Poulsen που ηγείται της δανέζικης rock and roll μπάντας VOLBEAT έχει και μια death metal πλευρά…

Πριν τους Volbeat είχε δημιουργήσει τους DOMINUS με τους οποίους ηχογράφησε τέσσερα album στα μέσα των 90s. Φήμες λένε ότι όταν βρισκόταν σε διαδικασία σύνθεσης τραγουδιών για το album των VOLBEAT το 2021, “Servant Of The Mind” είχε γράψει πολλά death metal riffs τα οποία αποθήκευε στο τηλέφωνό του… Όταν με το καλό τελείωσε ο δίσκος, άρχισε να συγκεντρώνει και πάλι τραγούδια για τη νέα του death metal μπάντα τους ASINHELL.

Impii Hora

Το ντεμπούτο album “Impii Hora” (λατινικά – “Ungodly Hour”), είναι ένας φόρος τιμής στα αγαπημένα old-school συγκροτήματα του Michael Poulsen. Το “Impii Hora” κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 μέσω της Metal Blade και η μπάντα μοιράστηκε το video για το ομώνυμο κομμάτι. Τα πλάνα γυρίστηκαν στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ευρωπαϊκής περιοδείας του συγκροτήματος.

It’s definitely an anti-religion song. Basically, we are not churchgoers, but on the other hand, I totally respect people who believe in something. But religion, to me, is the oppression that comes with being a part of the church. That’s the oppressive thing, not the belief in some high, holy spirit. To me, the anti-religion stuff is more about what people have done to believers — trying to manipulate people to follow them, which is an autocratic kind of thing.

Fall of the Loyal Warrior

Τον Ιούλιο η μπάντα είχε δώσει στην δημοσιότητα το lyric video για το τραγούδι “Fall of the Loyal Warrior“. Ο Michael Poulsen είδε δηλώσει τότε ότι το συγκεκριμένο είναι ένας φόρος τιμής σε μπάντες που αγαπάει όπως οι Bolt Thrower, Entombed, Autopsy, Grave και Darkthrone.

Το άλμπουμ είναι εμπνευσμένο από το old school death metal των late ’80s και early ’90s. και ένα από τα πιο φωτεινά σημεία έμπνευσής μας ήταν οι πανίσχυροι Death, με μπροστάρη τον θρυλικό Chuck Schuldiner. Υπάρχουν πολλοί Death εκεί μέσα. Ο Schuldiner είναι ένας από τους αγαπημένους μου death metal τραγουδιστές, ο άλλος είναι ο τραγουδιστής μας Marc Grewe. Έτσι για μένα, αυτό το τραγούδι είναι ο συνδυασμός δύο αγαπημένων μου. ‘Let the metal flow’, όπως θα έλεγε και ο Chuck!

Οι Asinhell πήγαν από μια απλή ιδέα στην ηχογράφηση ενός ολοκληρωμένου album μέσα σε περίπου ένα χρόνο. Ο Michael Poulsen ζήτησε από το management των Volbeat να τον βοηθήσει με το νέο του project. Του σύστησαν τον ιδρυτή της Metal Blade, Brian Slagel ο οποίος όταν το άκουσε έκανε τους Asinhell πρώτη προτεραιότητα!

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here