Home Μουσική Μουσικά Νέα The Meringues: ήρθε το δεύτερο album τους!

The Meringues: ήρθε το δεύτερο album τους!

164
0
the meringues album cover

Οι Meringues, η post-punk δύναμη του Kingston, Ontario, είναι ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουν την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου δεύτερου άλμπουμ τους, Pavlova’s Dog.

Στο επίκεντρο των The Meringues

βρίσκονται η Amanda Pants και ο Ted Evans. Η δυναμική φωνητική αλληλεπίδραση και τα καμώματα επί σκηνής θολώνουν τα όρια ανάμεσα στα παιχνιδιάρικα πειράγματα και την έντονη αντιπαλότητα. Η μοναδική χημεία τους υποστηρίζεται από το στιβαρό rhythm section του Jackson Baird στο μπάσο και του Alastair Morrison στα τύμπανα. Δημιουργώντας μια συναρπαστική ατμόσφαιρα που απειλεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, διατηρώντας παράλληλα ένα σαφές καλλιτεχνικό όραμα.

Το οδηγητικό backbeat και οι power pop μελωδίες ταξιδεύουν τον ακροατή. Σε είδη όπως το Punk, το Post-Punk, το Alt-Rock και το New-Wave, δημιουργώντας έναν δυναμικό και εκλεκτικό ήχο. Είναι ταυτόχρονα νοσταλγικός και αναζωογονητικά μοντέρνος. Η δυναμική τους παρουσία τους έχει κερδίσει ευκαιρίες να ανοίξουν για καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι Protest the Hero. Και να εμφανιστούν σε φεστιβάλ όπως το Spring Reverb. Η καταξίωση του συγκροτήματος αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από την κατάταξη σε ολόκληρο τον Καναδά στο κολεγιακό ραδιόφωνο. Ακολούθησε  η βράβευση του καλύτερου μουσικού βίντεο για το «The Lottery» στο Kingston Canadian Film Festival το 2020. Ο ήχος των Meringues είναι σίγουρο ότι θα έχει απήχηση στους οπαδούς των Pixies, Weezer, The Strokes, The Beaches, Amyl and the Sniffers, July Talk, Wet Leg, Wolf Alice και PUP.

Η ηχογράφηση του Pavlova’s Dog

πραγματοποιήθηκε σε διάφορες τοποθεσίες. Στα Metalworks Studios στη Mississauga, στο Todd’s Place στο Harrowsmith και το Fake Cake Lodge στο Kingston.

Η ηχογράφηση των ντραμς έγινε από την Camille Comeau. Η πρόσθετη ηχογράφηση έγινε από τον Ted Evans.Τη μίξη ανέλαβε ο Ian Docherty. Το mastering ολοκληρώθηκε με δεξιοτεχνία από την Elisa Kady Pangsaeng στο CPS Mastering στο Βανκούβερ, BC.Το αποτέλεσμα είναι ένα γυαλισμένο αλλά και ωμό άλμπουμ που αποτυπώνει την ένταση και τη συναισθηματική αναταραχή για την οποία είναι γνωστοί οι The Meringues.Ο Ted Evans αναπολεί: «Χύσαμε πραγματικά ό,τι είχαμε για να φτιάξουμε αυτό το άλμπουμ.Σωματικά και πνευματικά τα δώσαμε όλα.Και οι τέσσερις μας και όλοι όσοι συμμετείχαν.

Ηχογραφούσα κιθάρα για τόσες πολλές ώρες, βάζοντας πάγο στο χέρι μου ανάμεσα στις λήψεις και ζώντας με ενεργειακά ποτά. Ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα και η συνεργασία με μερικούς από τους ήρωές μας το έκανε ακόμα πιο ξεχωριστό».

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here