Home Μουσική Μουσικά Νέα The Cure: Αυτό είναι το νέο single με τίτλο ‘Alone’

The Cure: Αυτό είναι το νέο single με τίτλο ‘Alone’

68
0
Songs of Lost World -the cure| new single entitle Alone
Songs of Lost World -the cure| new single entitle Alone

Αυτό είναι το πρώτο single που κυκλοφόρησαν οι The Cure, με τίτλο Alone από τον επερχόμενο δίσκο “Songs of Lost World”! Μόλις λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του και έχει ήδη χιλιάδες ακροάσεις. Για του λόγου το αληθές, μετράει 444.411 προβολές έως τώρα.

Ασφαλώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το promotion που έγινε. Θυμάστε με την αποστολή της μυστηριώδους μαύρης κάρτας σε fun αλλά και στα social. (Τα είχαμε πει).

The Cure

Το συγκρότημα έχει δώσει ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου την 1η του Νοέμβρη αλλά το ποδαρικό έγινε! Αξίζει να σημειωθεί πως οι Cure δεν ήταν εξαφανισμένοι..
Με περιοδείες και σπάνιες επανεκτελέσεις επικών τραγουδιών τους, έδιναν το παρόν και άφηναν το μήνυμα ότι η καινούργια δουλειά τους είναι απλά θέμα χρόνου.

Το κομμάτι έκανε πρεμιέρα στην εκπομπή της Mary Anne Hobbs στο BBC Radio 6 Music. Η εκπομπή μεταδόθηκε χθες το μεσημέρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως είχε προγραμματιστεί.

Alone

Ο Robert Smith δήλωσε σε δελτίο τύπου

“Είναι το κομμάτι που ξεκλείδωσε τον δίσκο. Μόλις ηχογραφήσαμε αυτό το μουσικό κομμάτι, ήξερα ότι ήταν το εναρκτήριο τραγούδι και ένιωσα ότι όλο το άλμπουμ έρχεται στο επίκεντρο. Αγωνιζόμουν να βρω τη σωστή αρχική γραμμή για το σωστό εναρκτήριο τραγούδι για λίγο, δουλεύοντας με την απλή ιδέα του «είναι μόνος», πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα ότι ήξερα ήδη ποια έπρεπε να είναι η αρχική γραμμή … μόλις τελειώσαμε την ηχογράφηση, θυμήθηκα το ποίημα «Dregs» του Άγγλου ποιητή Έρνεστ Ντάουσον… και εκείνη ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι το τραγούδι —και το άλμπουμ— ήταν αληθινά».

Γνώριμοι ήχοι. Η κλασική μεγάλη εισαγωγη που έχουν οι Cure και η φωνή του Robert Smith να μπαίνει από την μέση και ύστερα για να ερμηνεύσει τους συγκλονιστικούς στίχους του κομματιού. Ο σκληρός ήχος της κιθάρας σε αντίθεση με την μελωδία των πλήκτρων σε πάνε σε γνωστά μονοπάτια.

Ο ήχος

Μεγαλώνοντας με το συγκρότημα να μου κάνει παρέα, ένιωσα ότι έχω στα αυτιά μου κάτι καινούργιο. Αλλά και πολύ γνώριμο ταυτόχρονα. Δεν άκουσα κάτι που δεν είναι Cure και αυτό με χαροποίησε και με συγκίνησε (δεν θα το κρύψω.. τους αγαπάω). Έτσι κι αλλιώς το συγκρότημα έχει αποδείξει ότι και στις αλλαγές του δεν χάνει την ταυτότητα του, κρατάει τον χαρακτήρα του.

Songs of Lost World -the cure
Songs of Lost World -the cure

Ένας μήνας και κάτι ψιλά για το νέο άλμπουμ που μετά και το σημερινό διαμάντι, το περιμένουμε πώς και πώς!

Αλλά δεν σταματάμε εδώ ο Οκτώβριος έρχεται κι αυτός με δώρο.. διάβασε περισσότερα εδώ: https://afternoiz.gr/music/music-news/the-cure-erxetai-to-novembre-live-in-france-me-ekplikseis/

Το μόνο που μένει πια, είναι ακόμα μια συναυλία στην Ελλάδα, γιατί οι Cure είναι θεραπεία!

Robert Smith -The Cure

“As soon as we finished recording, I remembered the poem… and I knew the song and album were real.”

Marking their first LP since 2008, it drops November 1st, 2024, with Smith calling ‘Alone’ the track that brought the album into focus: “I knew it was the opening song.” 

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here