Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Mickey 17: ο Robert Pattinson επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη

Mickey 17: ο Robert Pattinson επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη

41
0
Robert Pattinson Mickey 17 _ film by Bong Joon ho
Robert Pattinson as Mickey Barnes, "Mickey 17" a film by Bong Joon ho

Μετά τον ρόλο του ως Batman ο Robert Pattinson επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη στη μαύρη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας “Mickey 17“. Το σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή έχει αναλάβει ο Bong Joon-ho, που έσκισε με την προηγούμενη ταινία του, το 2019, “Parasite“.

Η ταινία Mickey 17 βασίζεται στο μυθιστόρημα Mickey7 του Edward Ashton (2022) και πρόκειται για μια συμπαραγωγή μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Νότιας Κορέας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Naomi Ackie, Steven Yeun, Toni Collette και Mark Ruffalo.

Αναμένεται να βγει στις αίθουσες της Ν.Κορέας στις 28 Ιανουαρίου 2025 και στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 31 Ιανουαρίου από την Warner Bros. Pictures.

Θέλοντας να φύγει από τη Γη, ο Mickey Barnes (Robert Pattinson) υπογράφει για να γίνει “αναλώσιμος”. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ένας αναλώσιμος υπάλληλος είναι εκείνος που όταν πεθάνει, ένα νέο σώμα αναγεννιέται με τις περισσότερες από τις αναμνήσεις του άθικτες και ανατίθεται σε αυτόν διάφορες αποστολές… Όταν ένας από τους “πολλαπλούς” Mickey – ο Mickey 17 – επιβιώνει από μια αποστολή για αποικισμό ενός νέου παγωμένου πλανήτη έρχεται αντιμέτωπος με… έναν νέο εαυτό του τον Mickey 18.

Βασίζεται στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας “Mickey7” του Edward Ashton.

O διαστημικός άποικος Mickey Barnes, γνωστός και ως Mickey7, προσπαθεί να επιβιώσει σε μια αποικία προγεφυρώματος σε έναν εξωγήινο κόσμο. Η δουλειά για την οποία υπέγραψε απρόθυμα είναι να είναι “αναλώσιμος“. Έτσι αναλαμβάνει τις πιο επικίνδυνες εργασίες που είναι απαραίτητες για μια αποστολή αποικισμού του παγωμένου κόσμου Niflheim. Όταν ένας Mickey πεθαίνει, ένας άλλος κλωνοποιείται στη θέση του. Αν και ο κλώνος έχει τις περισσότερες από τις αναμνήσεις του ανέπαφες, όλο αυτό έχει σημαντικό κόστος στην αποικία. Οι δυσκολίες επιβίωσης του Mickey αυξάνονται καθώς η αποικία παλεύει για τους πόρους, οι μορφές ζωής του πλανήτη γίνονται όλο και πιο απειλητικές και οι συνθήκες οδηγούν στην τυχαία δημιουργία δύο Mickey. Η συνέχειά του μυθιστορήματος Mickey7 είναι το Antimatter Blues και κυκλοφόρησε το 2023.

Να θυμίσουμε λίγα πράγματα για τον εξαιρετικό Bong Joon-ho

Το “Parasite” ήταν η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Η ταινία κέρδισε επίσης Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, σκηνοθεσίας και διεθνούς μεγάλου μήκους. Ταινίες που ΠΡΕΠΕΙ να δείτε ειναι τα: “Snowpiecer”, “Okja”, “Memories of Murder”, “The Host” και “Mother”.

Ας δούμε και μερικές επιπλέον λεπτομέρειες πίσω από τις κάμερες…
  • Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Dede Gardner (βραβευμένη με Όσκαρ για τις ταινίες Moonlight, 12 χρόνια σκλάβος), Jeremy Kleiner (βραβευμένος με Όσκαρ για τις ταινίες Moonlight, 12 χρόνια σκλάβος), Bong Joon Ho και Dooho Choi (Okja, Snowpiercer).
  • Ο διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Darius Khondji (υποψηφιότητα για Όσκαρ για το Βardo: False Chronicle of a Handful of Truths, Okja).
  • Σχεδιάστρια παραγωγής είναι η Fiona Crombie (υποψηφιότητα για Όσκαρ για τις ταινίες The Favourite, Cruella).
  • Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Yang Jinmo (υποψηφιότητα για Όσκαρ για τα Parasite, Okja).
  • Υπεύθυνος για τα οπτικά εφέ είναι ο Dan Glass (Fantastic Beasts: Τα μυστικά του Ντάμπλντορ, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw).
  • Η ενδυματολόγος είναι η Catherine George (Okja, Snowpiercer).

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here