Home Μουσική Μουσικά Νέα Placebo: Κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ’ This Search For Meaning’

Placebo: Κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ’ This Search For Meaning’

98
0
placebo-this search of meaning

Πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του ‘This Search For Meaning‘ των Placebo και όπως φαίνεται μάλλον είναι γεμάτο εκπλήξεις. Αφορά το ντοκιμαντέρ-ταινία του συγκροτήματος, που μιλά για την ζωή, τα συμβάντα και την όλη πορεία τους έως και σήμερα.

Σήμερα κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες του Λονδίνου και αναμένεται και αλλού.

Oι Placebo

ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους ντοκιμαντέρ που θα έχει τίτλο “This Search For Meaning“. Όπως φαίνεται εμβαθύνει στις ιδέες που υπάρχουν στους στίχους αλλά και στα θέματα των τραγουδιών του συγκροτήματος. Ξεγυμνώνει το συγκρότημα, αφού δείχνει ανέκδοτο υλικό αλλά και τα πραγματικά συναισθήματα επί το έργό.

Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι εταιρείες: Aldgate Pictures, Renoir Pictures και Silva Screen Productions, ενώ τη διανομή Abramorama.

placebo documentary-this search of meaning
placebo documentary-this search of meaning

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου:

“Από τότε που βγήκαν από την αφάνεια τη δεκαετία του 1990 με προκλητικά τραγούδια όπως το “Nancy Boy” και το “Bruise Pristine”, οι Placebo χάραξαν μια αναμφισβήτητα μη μοντέρνα διαδρομή μέσα από την αναίσχυντα φαλλοκρατική σκηνή της “Britpop” για να εξερευνήσει θέματα όπως το σώμα της πολιτικής και τη συνεχή διάβρωση του, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ατομικότητά μας, τη διαρκώς αυξανόμενη επιδημία απάθειας στην κοινωνία και την ύβρις και τη διαφθορά όσων βρίσκονται στην εξουσία. Οι Placebo φαινόταν να κάνουν τις ερωτήσεις που κανείς άλλος δεν τολμούσε. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τόλμησαν να βρουν τις δικές του απαντήσεις.

Αντί να παρουσιάζει μια συμβατική ιστορία προέλευσης,

ο βραβευμένος Σκωτσέζος σκηνοθέτης Oscar Sansom, γνωστός για την πρωτοποριακή του δουλειά σε μουσικές ταινίες, αποτυπώνει τη συνεχή επίδραση και την κληρονομιά του συγκροτήματος μέσω ενός οπτικού διαλογισμού σε σύγχρονα θέματα. Για παράδειγμα την κουλτούρα και τον έλεγχο παρακολούθησης, την σεξουαλικότητα και την ταυτότητα φύλου. Τον εθισμό και το τραύμα καθώς και την κλιματική κρίση.

placebo documentary-this search of meaning

Αυτά τα σημαντικά

και βαρυσήμαντα θέματα διερευνώνται τόσο με ανεπίσημο όσο και με προσωπικά συγγραφικό τρόπο μέσα από ολοκαίνουργιες συνεντεύξεις με τα μέλη του συγκροτήματος Brian Molko και Stefan Olsdal. Τόσο στοχαστικές όσο και αποκαλυπτικές, αυτές οι συνεντεύξεις υπογραμμίζουν επίσης τη συνεχιζόμενη κοινωνικο-πολιτισμική περιέργεια και το μουσικό ταξίδι των Placebo – μια αναζήτηση που συνεχίζεται στα κορυφαία albums και τις sold-out ζωντανές εμφανίσεις τους παγκοσμίως σήμερα.

Στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το τι θα δούμε. Μας υπόσχονται 88 λεπτά γεμάτα μουσική, αλήθειες και γεγονότα από τις ζωές τους που τους στιγμάτισαν.

Μέσα και γύρω από την παρουσία του συγκροτήματος, βλέπουμε συνεισφορές από άλλες σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών. Που είτε θαυμάζουν είτε έχουν εμπνευστεί από το Placebo. Αυτές οι διασκεδαστικές και συχνά συγκινητικές συζητήσεις παρουσιάζονται ως μια ενιαία, αλλά πολύπλευρη, κρυφάκουστη συνομιλία. Περιλαμβάνουν τους Shirley Manson (Garbage), Robbie Williams, Yungblud, Rebecca Lucy Taylor (Self Esteem), Joe Talbot (IDLES) ως καθώς και ο σύγχρονος καλλιτέχνης Stuart Semple. Το αποτέλεσμα είναι ειλικρινές και ικανοποιητικό – αποτυπώνοντας την αίσθηση ότι όλοι προσπαθούμε απλώς να καταλάβουμε τη θέση μας σε αυτόν τον κόσμο και να βγάζουμε νόημα επίσης.

Η συνολική αφήγηση της ταινίας

δομείται γύρω από απίστευτες και εντελώς νέες ερμηνείες των τελευταίων τραγουδιών των Placebo. Παρμένα από το πρόσφατο διεθνές album τους «Never Let Me Go» που αποτυπώθηκαν στα θρυλικά Twickenham Film Studios της Βρετανίας. Με μια παρακαταθήκη των Beatles να εμφανίζονται να συνθέτουν ένα νέο album στο «Get Back» του Peter Jackson. Καθώς και διακοπές με αρχειακό υλικό του συγκροτήματος και ακυκλοφόρητο αποκλειστικό υλικό που καλύπτει ολόκληρη την καριέρα τους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργικής και προσωπικής συνεργασίας τους με τον David Bowie και τη διαρκή επιρροή του.”

Placebo-limited-edition-vinyl-Brιan Molko

Ο σκηνοθέτης της ταινίας είπε

«Το ‘This Search for Meaning’ παρουσιάζει το συγκρότημα με τρόπο που δεν πιστεύω ότι έχουμε δει στο παρελθόν», ενώ συνέχισε. «Η εμπιστοσύνη και η γενναιότητα του Brian και του Stefan στο να αγκαλιάσουν την, μερικές φορές αντισυμβατική, προσέγγισή μου στη δημιουργία της ταινίας επέτρεψαν μια οικειότητα και ειλικρίνεια που βρίσκω πραγματικά θαρραλέα και εντυπωσιακή. Η ανοιχτή στάση τους, με τη σειρά της, αντικατοπτρίζεται από τα άλλα άτομα που έχουν προσθέσει τις φωνές τους στο project.

Συνεχίζει μια συζήτηση που ο Brian και ο Stefan ξεκίνησαν το 1994 όταν δημιούργησαν για πρώτη φορά τους Placebo. Ελπίζω ότι αυτή η ταινία όχι μόνο προσφέρει ένα μικρό παράθυρο σε αυτό το απίστευτο συγκρότημα και τη δουλειά τους που ξεπερνά τα όρια και που παράγουν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αλλά ότι λειτουργεί και ως πρόσκληση για το κοινό να γίνει μέρος αυτής της συζήτησης». 

Subscribe:

https://placebo.ffm.to/signup.OYD
http://www.placeboworld.co.uk/

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here