Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Live Report: Skybinder, Karma Violens, Novelty, Orion @ Kyttaro

Live Report: Skybinder, Karma Violens, Novelty, Orion @ Kyttaro

174
0
SKYBINDER LIVE AT KYTTARO

Θυμάστε που σας είχα πει ότι οι Skybinder στην τελευταία εμφάνισή τους, ως support act στους The Black Dahlia Murder είχαν κάποια τεχνικά προβλήματα στον ήχο και δεν τους απολαύσαμε όσο έπρεπε; (Διάβασε τα όλα ΕΔΩ)

Αυτή τη φορά μας έδειξαν πόσο επαγγελματίες είναι, πόσο προσέχουν τις λεπτομέρειες. Φυσικά δεν έμεινε σβέρκος όρθιος! Τους απολαύσαμε στο έπακρο σε ένα χορταστικό show. Φώτα είχε, μπόμπα ήχο είχε, visuals είχε! ΤΙΠΟΤΑ δεν του έλειπε.

Οι Skybinder αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και φάνηκε στο live του Σαββάτου.

Τον Ιούνιο πριν από το live με τους The Black Dahlia Murder είχα μιλήσει με τον Γιώργο, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος μέσα από το metalradio.gr και την εκπομπή Twisted TranZistor. Αν θέλετε κι εσείς να ΤΗΝ ακούσετε μπορείτε εύκολα και γρήγορα στον παρακάτω σύνδεσμο: mixcloud.com/Metalradio/metalradiogr-twisted-tranzistor-with Skybinder

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, μοιράστηκαν την σκηνή μαζί με τους Karma Violens, Novelty και Orion και φυσικά το afternoiz.gr ήταν εκεί για να τους αποθεώσει.

Την βραδιά άνοιξαν οι ORION

Οι ORION, ένα πενταμελές Metalcore/Deathcore συγκρότημα από την Αθήνα, ανέβηκαν στην σκηνή και με επιθετικά growls και γκρουβάτα breakdowns μας έκαναν να κουνηθούμε ρυθμικά και να χτυπηθούμε, παρόλο που για κάποιους ήταν η πρώτη φορά που τους βλέπαμε live. Ενέργεια στο φουλ πάνω στη σκηνή, νιάτα βλέπεις! Heavy/μελωδικές κιθάρες σε συνδυασμό με την metalcore αισθητική πφφφ… μας άφησαν αδιάβαστους! Όχι απλά στέκονται, παραστέκονται επάξια πάνω στη σκηνή. ΜΠΡΑΒΟ!

Ευχαριστούμε πολύ την Ελευθερία Λασκαρίδου για την φωτογραφία που μας παραχώρησε.

ORION @ Kyttaro, photo by Eleutheria Laskaridu
ORION @ Kyttaro, photo by Eleutheria Laskaridu
Επόμενοι ήταν οι Novelty

Λοιπόν, όσοι είστε φαν της metalcore με progressive περάσματα, όπως οι TesseracT, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ακούσετε τους Novelty.

Το 2018 κυκλοφόρησαν το EP τους με τίτλο “Origin” που αποτελείται από 4 τραγούδια. Βέβαια αυτό που είδαμε στη σκηνή του Κύτταρου το Σαββάτου ήταν μια μπάντα με πολλές δυναμικές. Υπέροχο μπάσο, μελωδικές κιθάρες, και φωνητικά που εναλλάσσονταν από μελωδικά σε growls. Όλα σε μια φοβερή ισορροπία. Έντονη σκηνική παρουσία του τραγουδιστή που μετέφερε τα vibes του στο κοινό. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία ηχογράφησης του ντεμπούτο άλμπουμ τους και ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου! Από μένα ειναι ΝΑΙ, κι αν τύχει να εμφανίζονται σε κάποιο venue κοντά σας να μην τους χάσετε!

Magdalens’ Photography ευχαριστούμε για την φωτογραφία που μας παραχώρησες!

Novelty @ Kyttaro, photo by Magdalene's photography
Novelty @ Kyttaro, photo by Magdalens’ photography
Ήρθε η ώρα για Karma Violens 

Παλιές καραβάνες στον χώρο, οι Karma Violens ξέρουν να στέκονται πάνω στο σανίδι και να κάνουν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά. Ο ήχος τους συνδυάζει πολλά και έντονα στοιχεία από death, black και thrash metal αλλά έχε και αρκετά ψήγματα από πιο core ήχο. Βγήκαν με φόρα και τίμησαν παλιό και νέο υλικό. Όλοι όσοι βρισκόμασταν στο Κύτταρο είχαμε ενθουσιαστεί. Νομίζω ότι έχουν βρει μια φοβερή ισορροπία ανάμεσα στις επιρροές τους κι έχουν φτιάξει έναν δικό τους ήχο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχου ύφους μπάντες του εξωτερικού. Ο οδοστρωτήρας πίσω από τα τύμπανα, Γιώργος “Hellgrinder” Τσαφος, σάρωσε τα πάντα και έδωσε τεράστιο boostάρισμα με την απόδοση του σε αμείωτη ένταση.

Όσοι τους χάσατε αλλά και όσοι θέλετε να τους ξαναδείτε, λίγη υπομονή… Ο Οκτώβρης είναι κοντά! 9/10 στο Temple, ως support act των Ne Obliviscaris.

Magdalens’ Photography ευχαριστούμε για την φωτογραφία που μας παραχώρησες!

Karma Violens @ Kyttaro, photo by Magdalens' Photography
Karma Violens @ Kyttaro, photo by Magdalens’ Photography
Headliners της βραδιάς οι Skybinder

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έφτασε η ώρα που περίμενα! Οι Skybinder λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους κυκλοφόρησαν και ένα νέο videoclip, για το τραγούδι “Stoneskin” που με έκαναν να ανυπομονώ περισσότερο για το σαββατόβραδο. Εκρηκτικός χαρακτήρας του τραγουδιού και του video, εκρηκτικού χαρακτήρα και η εμφάνισή τους επί σκηνής!

Ναι ναι, οι επιρροές τους από Parkway Drive είναι εμφανείς αλλά έχουν προσθέσει πολλά περισσότερα στοιχεία δικά τους κι έχουν φτιάξει ένα μείγμα μούρλια! Δεν υπήρχε κεφάλι που να μη κουνηθεί στόμα που να μην γκαρίξει έστω και λίγο. Ξέρω ότι έχουν πολλά ακόμα να δώσουν και κάθε φορά που τους βλέπω είναι ένα “κλικ” καλύτεροι. Αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για μια μπάντα.

Skybinder @ Kyttaro, photo by Ioanna Asanakidou
Skybinder @ Kyttaro, photo by Ioanna Asanakidou

Πολύ οργανωμένο live της Sky_Syndicate, εξαιρετική παρουσία από όλους αν και τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στον Σίμο και τον ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σε αυτή τη live-αρα!

Ευχαριστούμε πολύ την Ιωάννα Ασανακίδου για την φωτογραφία που μας παραχώρησε.

#Sky_Syndicate #JoinTheCoreLegion

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here