Home Μουσική Άρθρα SOEN: η λυτρωτική εμπειρία του live

SOEN: η λυτρωτική εμπειρία του live

75
0
Soen-Michael Krumins-live-afternoiz
Soen - photo by Despoina Stamataki

Soen: έρωτας με την πρώτη ματιά

Θα έχετε αντιληφθεί ότι η Δέσποινα Σταματάκη σπάνια γράφει άρθρο, αλλά όταν πρόκειται για τους SOEN όλα αλλάζουν. Τους έχει δει ήδη όσες φορές έχουν έρθει στη χώρα μας και κάθε φορά επιστρέφει περισσότερο ενθουσιασμένη και “ερωτευμένη” με τη μουσική τους. Και να σας πω, δεν έχει άδικο γιατί μιλάμε για ένα supergroup.

Η εξαίρεση λοιπόν και σε αυτό το άρθρο είναι ότι για λίγο άφησε την φωτογραφική της μηχανή και έπιασε το πληκτρολόγιο. Μαζί της συμπληρώνει (ράβε – ξήλωνε φάση) η Σίσσυ Φανουράκη που μπορεί να μην τους έχει δει ζωντανά αλλά διόλου απαρατήρητοι δεν έχουν περάσει από τις ακτίνες Χ που έχει στα αφτιά της.

Γλυκό καλοκαιράκι που τελείωσες κι ακόμα ζεσταινόμαστε…

Απολαμβάνουμε τις τελευταίες μας βουτιές και το μυαλό μας ήδη ταξιδεύει στη συναυλία των SOEN στη χώρα μας. Σημειώστε παρακαλώ, στις 17 Οκτωβρίου έρχονται στο Fuzz και την επόμενη 18 Οκτωβρίου εμφανίζονται στην συμπρωτεύουσα στο Principal Club Theater.

Οι SOEN έχουν πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα και το γνωρίζουν αφού μας επισκέπτονται τακτικά και γνωρίζουν ήδη την άμεση και θερμή ανταπόκριση του κοινού. Φυσικά και κάθε τους εμφάνιση συνοδεύεται από μια SOLD OUT ανακοίνωση. Μην σας προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της τεράστιας αναγνώρισης που απολαμβάνουν.

Η μουσική τους είναι μελωδική, βαριά και περίπλοκη όπως αναγράφει και το δελτίο τύπου. Όμως τα progressive στοιχεία υπερισχύουν και έχουν καταφέρει να κερδίσουν την αφοσίωση των θαυμαστών τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το δέσιμο που καταφέρνουν σε κάθε εμφάνισή τους με το κοινό λίγα συγκροτήματα το επιτυγχάνουν σε τέτοιο βαθμό. Η Δέσποινα υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στην συναισθηματική ένταση της μουσικής τους, σε συνδυασμό με την εξαιρετική τεχνική τους αρτιότητα.

Αποτελούν σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα progressive συγκροτήματα της εποχής μας.

Η μουσική πορεία των Σουηδών SOEN ξεκίνησε το 2012 με το ντεμπούτο τους άλμπουμ και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια εντυπωσιακή μουσική κληρονομιά. Το 2023, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους “Memorial” προσθέτοντας ένα ακόμα κεφάλαιο
στην ήδη πλούσια δισκογραφία τους.

Ανάμεσα στα έργα τους, έχουμε τα άλμπουμ “Tellurian” (2014), “Lykaia” (2017), “Lotus” (2019), “Imperial” (2021) και το ιδιαίτερο ” Atlantis” (2022).

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την επική διασκευή του “Snuff” των Slipknot

Κάθε ένα από αυτά τα άλμπουμ προσθέτει νέα στοιχεία στην εξέλιξη του συγκροτήματος,
αποδεικνύοντας τη συνεχή δημιουργική τους αναζήτηση και τη διαρκή επιρροή τους στη
μουσική σκηνή.

Το άλμπουμ “Memorial” αντιπροσωπεύει την εξέλιξη του συγκροτήματος. Το συγκρότημα παίζει πλέον αυτό που τους εκφράζει και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον ήχο τους καθώς διατηρούν τα στοιχεία που αγαπήσαμε με εντυπωσιακά ρεφρέν, εστιάζοντας σε θέματα πολέμου και εσωτερικής αναζήτησης. Η θεματολογία ενδέχεται να έχει επηρεαστεί από την καταγωγή του μπασίστα τους Oleksii ‘Zlatoyar’ Kobel από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Ίσως, κάποιοι να θεωρούν πως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στη νέα δουλειά τους και ότι έχουν “επαναπαυτεί” σε συγκεκριμένες μελωδίες. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι ένας αρκετά ώριμος δίσκος.

Ανοίγει με ένα πολύ δυνατό κομμάτι “Sincere” και συνεχίζει με το “Unbreakable” που παίζει να έχει το καλύτερο “rock” refrain που έχω ακούσει τελευταία!

Θα συμφωνήσουμε ότι δεν είναι το πιο τεχνικό άλμπουμ μουσικά. Ωστόσο συνθετικά καταφέρνει να κρατήσει τον ακροατή απασχολημένο. Ε, ναι αυτό είναι και το στοιχείο που τους κάνει να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλα συγκροτήματα. Τα δε φωνητικά του Ekelöf είναι αυτό το στοιχείο που καθοδηγεί τον ακροατή στο περίπλοκο μουσικό τοπίο με την σαγηνευτική και συναισθηματικά φορτισμένη απόδοση.

Και οι δυο συμφωνούμε ότι το “Memorial” είναι ένα άλμπουμ που όχι μόνο αναδεικνύει τη μουσική τους ωριμότητα αλλά και τη συνθετική τους ευφυΐα.

“Δεν έχεις βαρεθεί να τους βλέπεις κάθε χρόνο;”

Και έρχεται η ώρα που η Δέσποινα απαντά στην ερώτηση με ένα βροντερό ΟΧΙ (σαν αυτό του Μεταξα!). Υπάρχουν πολλοί λόγοι, συμπληρώνει…

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι το συναίσθημα και η ενέργεια που προσφέρει ένα συγκρότημα, δυστυχώς, συχνά λείπουν από πολλές μπάντες σήμερα.

Οι SOEN προσφέρουν ζωντανές εμφανίσεις που μετατρέπονται σε εμπειρία ζωής. Η σκηνική τους παρουσία και απόδοση είναι εξίσου ή και πολύ πιο δυναμική σε σχέση με αυτό που ακούς στα άλμπουμ τους.

Προσφέρουν ενέργεια, συγκίνηση, θυμό, αγανάκτηση και λύτρωση μέσα σε μιάμιση ώρα επί σκηνής.

Όσοι επιθυμείτε να ζήσετε μια τέτοια εμπειρία μην χάσετε τις εμφανίσεις τους τον Οκτώβριο! Θα είναι άλλη μια πραγματικά αξέχαστη συναυλία, υπογεγραμμένη από τους Soen!!!

SOEN:

Joel Ekelöf – Φωνητικά
Martin Lopez – Τύμπανα
Lars Enok Åhlund – Πλήκτρα και Κιθάρα
Cody Ford – Lead Κιθάρα
Oleksii “Zlatoyar” Kobel – Μπάσο

FOLLOW SOEN:

www.facebook.com/SOENMusic
www.twitter.com/SOENmusic
www.instagram.com/SOENmusic
www.SOENmusic.com

Περισσότερες πληροφορίες για τα lives θα βρείτε στην ατζέντα μας με ένα κλικ ΕΔΩ

Διοργάνωση: Music Box Productions

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here