Home Μουσική Μουσικά Νέα Dark Tranquillity, Moonspell, Wolfheart και Hiraes σε περιοδεία

Dark Tranquillity, Moonspell, Wolfheart και Hiraes σε περιοδεία

Dark Tranquillity

Οι Dark Tranquillity μαζί με τους Moonspell, Wolfheart και Hiraes ετοιμάζουν “επίθεση” στην Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο στα πλαίσια της Endtime Signals European Tour. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο line up από το συγκεκριμένο. Με τις τρεις από τις τέσσερις μπάντες να έχουν να παρουσιάσουν “φρέσκο” υλικό και οι Moonspell να έχουν στην “φαρέτρα” τους το εξαιρετικό “Hermitage”. Οι Hiraes φέρνουν το άλμπουμ τους στις 26 Δεκέμβρη στα ράφια των δισκοπωλείων, οι Wolfheart τον Σεπτέμβριο και οι Dark Tranquillity σε περίπου 20 ημέρες. Σε αυτή την περιοδεία θα γίνει μεγάλος χαμός είναι το μόνο σίγουρο. Οι Wolfheart μπορούν να θεωρηθούν “νέο αίμα” σε σχέση με την ένδοξη ιστορία των Σουηδών και των Πορτογάλων. Οι Hiraes είναι τα νιάτα σε αυτή την παρέα. Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να δείτε ποιες χώρες, πόλεις και πότε θα επισκεφθούν αυτές οι μπάντες στα πλαίσια της περιοδείας τους.

Endtime Signals European Tour

Hiraes: Γερμανικό Melodic Death Metal

Hiraes

Οι Γερμανοί Hiraes μας έρχονται από την Κάτω Σαξονία και συγκεκριμένα από το Ανόβερο. Παίζουν μελωδικό Death Metalμε έντονες αναφορές στις μελωδίες των Iron Maiden. Το “Solitary” έδωσε ένα ισχυρό boost στην μπάντα για να προχωρήσει στο “Dormant” το οποίο θα κυκλοφορήσει τέλη Δεκεμβρίου. Αναμένουμε πολύ καλό υλικό σίγουρα αν κρίνουμε από την δυναμική της μπάντας, από τα μέλη αυτής (οι τέσσερις προέρχονται από τους εξαιρετικούς Dawn of disease). Αναμένουμε λοιπόν.

Wolfheart: Η Φινλανδία δεν απογοητεύει ποτέ. 

Wolfheart

Οι Wolfheart δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ. Αντικειμενικά μιλώντας και όχι γιατί είναι μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες στον χώρο. Το ντεμπούτο τους “Winterborn” θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Φινλανδικής σκηνής και πιστέψτε με εκεί ο ανταγωνισμός δεν αστειεύεται. Κάθε χωρίο έχει και μπάντα με δισκογραφικό συμβόλαιο. Έχοντας κυκλοφορήσει έξι υπέροχους δίσκους, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο τον έβδομο τους. Αναμένουμε πολύ μεγάλα πράγματα αν κρίνω και από τον εμπνευσμένο τίτλο που πιο Wolfheart δεν γίνεται. Το Draconian darkness” το περιμένουμε πως και πως.

Moonspell: “Εγγύηση” στο χώρο του ατμοσφαιρικού Metal κοντά 30 χρόνια τώρα

Οι Moonspell είναι μια μπάντα που δεν θα σου δώσει αρνητικές εντυπώσεις με κανένα άλμπουμ τους όσο και να πειραματιστούν. Θα μπορούμε να μιλάμε για ώρες για τα “Wolfheart” και “Irreligious” και για το πόσο έχουν επηρεάσει την σκηνή που εκπροσωπούν πανάξια οι Πορτογάλοι. Θα συζητούσαμε για τους πειραματισμούς των “Sin/Pecado” και “The butterfly effect” και θα διαφωνούσαμε συνέχεια γιατί τα θεωρώ δισκάρες. Όπως και τα υπόλοιπα που ακολούθησαν που έδωσαν το κάτι παραπάνω στον ακροατή για να ψαχτεί. Ούτε εγώ θυμάμαι πόσες φορές άκουσα για να καταλάβω το εκπληκτικό “Extinct” ή το “Alpha noir” ή το “1755”.

Dark Tranquillity: Είναι οι θρύλοι του μελωδικού Death Metal

Οι Dark Tranquillity μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τους Moonspell. Δηλαδή έχουν κυκλοφορήσει δίσκους που έχουν μείνει στην ιστορία του ιδιώματος που είναι άξιοι πρεσβευτές όλα αυτά τα χρόνια. Τα “The gallery”, “Mind’s I”, “Projector”, “Damage done”, “Fiction”, “Character” και “Atoma” είναι “διαμάντια” μελωδικού Death Metal. Μπορώ άνετα να γράψω αφιέρωμα για μια από τις πιο αγαπημένες μου μπάντες ever και να εξηγώ το κάθε άλμπουμ και την σημασία του. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι οι Niklas Sundin και Martin Henrikssen δεν αποχώρησαν ποτέ από την μπάντα. Ο πρώτος είναι υπεύθυνος σε ότι σχετίζεται με την εικόνα και τον ήχο της μπάντας, ενώ ο δεύτερος είναι στο management. Μιλάμε για μια “οικογένεια”.

 

Αυτή η περιοδεία θα κάνει και τρεις στάσεις στη Σουηδία. Στις 28/11 θα εμφανιστούν στην πρωτεύουσα της.

Πληροφορίες για το event της Στοκχόλμης μπορείτε να “αλιεύσετε” στην agenda μας.