Home Μουσική Μουσικά Νέα Universal & Spotify… μήπως να φύγουμε να πάμε αλλού;

Universal & Spotify… μήπως να φύγουμε να πάμε αλλού;

567
1
universal

Eμείς σας το λέμε απαρχής της ιστορίας του κόσμου. Ή του site τελοσπάντων. Να προτιμάτε τις μικρές σκηνές. Εκεί που βράζει η τέχνη. Εκεί που οι μουσικοί δίνουν την ψυχή τους για να κοινωνήσουν την τέχνη τους. Γιατί το πράμα πάει να παραστραβώσει. O κολοσός Universal ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί A.I. από δω και μπρος. Θα βάζει δηλαδή τον καλλιτέχνη να δίνει δείγμα φωνητικών και μετά θα γράφει το δίσκο χωρίς αυτός να είναι στο μικρόφωνο. Καλό ε; ΝΟΤ.

Ας εξηγηθούμε. Αρχικά η στάση μου για την τεχνητή νοημοσύνη είναι πως πρέπει να μας πλένει πιάτα, να μας καθαρίζει το σπίτι για να έχουμε εμείς περισσότερο χρόνο για δημιουργία. Για συγγραφή, για μουσική , για ζωγραφική, για γλυπτική και όποια τέχνη μας αρέσει τελοσπάντων. Και μεις τα νοήμονα (μεγάλη αμφισβήτηση, βήχας ξερός με έπιασε) όντα κάνουμε ΕΝΤΕΛΩΣ το ανάποδο. Η Universal ισχυρίζεται πως προάγει τη δημιουργικότητα. Ναι αμέ πως. Ρε τρίψτε τα μάτια σας και καταλάβετε πως τα γ@μολεφτά δεν θα τα πάρετε μαζί σας. Θα μπορεί λοιπόν η εν λόγω εταιρεία να βγάζει ό,τι θέλει, όποτε θέλει. Ακόμα και μετά θάνατον. Ελπίζω να μην αξιωθώ ποτέ να μου στείλουν τέτοιο πράμα για δισκοκριτική. Γιατί τότε θα κάνω αυθεντικό flaming περίπου 1000 λέξεων να το φχαριστηθώ.

Πως στο διάτανο προάγεις τη δημιουργικότητα

όταν τη σκοτώνεις καθιστώντας τον καλλιτέχνη αχρείαστο; Και άμα θέλετε το κερασάκι στην τούρτα ήρθε και πριν λίγο καιρό από το αφεντικούλι του Spotify. Προφανώς αυτό ο κύριος ζει σε άλλον πλανήτη. Εδώ και καιρό δεν πληρώνει δεκάρα στους καλλιτέχνες. Επίσης είπε πως το “περιεχόμενο” – ναι έτσι ονόμασε τον κόπο των καλλιτεχνων που τον έχουν κάνει ζάμπλουτο και δεν ανταποδίδει ΤΙΠΟΤΑ – δεν θα πρέπει να έχει κανένα κόστος. “Περιεχόμενο” να πεις το πρώτο σου παιδί ρε πανίβλαξ.

Μπορούμε κάλλιστα να φανταστούμε λοιπόν τι μας περιμένει; Δυστοπικό κάργα και ζοφερό το εγγύς μέλλον. Ας ελπίσουμε πως και οι μεγάλες μπάντες θα έχουν κάτι να πουν στα κοντά για όλα αυτά. Το παιχνίδι της μουσικής βιομηχανίας μαζί με το spotify είναι ύπουλο. Και δεν θα είναι εύκολη καμία νίκη καθώς το χρήμα δεν κοιμάται ποτέ το άτιμο. Εδώ λοιπόν θα φανούν οι μπάντες με κάκαλα. Αφήστε τη Universal και το Spotify. Νομίζω πως ο κόσμος θα ακολουθήσει. ‘Αλλωστε η τέχνη και βουνά μετακινεί. Τουλάχιστον μέχρι πρότινος. Αλλιώς σταματήστε τη γη να κατέβω.

1 COMMENT

  1. […] Και οι Bellrays το καταφέρνουν έυκολα με το δεύτερο αυτό single. Η επιμονή μας και υποστήριξή μας σε αυτή τη μπάντα παράλληλα με το σεβασμό μας θα είναι παντοτινή. Και αυτό το έχουν πετύχει εύκολα με το ήθος που επιδεικνύουν από το 1990 που δημιουργήθηκαν. (για την μουσική τους δεν το συζητάω καν, k@βλα@ σκέτη, πόρωση). Πάντα ήταν σε μία do it yourself λογική. Πάντα ακολουθούσανε τον punk δρόμο πρότι είχαν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι του τέρατος της μουσικής βιομηχανίας. […]

Comments are closed.