Home Μουσική Η γνώμη μας Las Ratas Sicodelicas: Viajando Con… the review

Las Ratas Sicodelicas: Viajando Con… the review

406
0
las ratas sicodelicas

Viajando con Las Ratas Sicodelicas (Groovie Records/El Gato Salvaje Records 2024). Εδώ είναι το ντεμπούτο άλμπουμ αυτού του garage punk τρίο από την Αργεντινή. Κυκλοφόρησε από την Groovie Records (Πορτογαλία) και την El Gato Salvaje Records (Αργεντινή).

Υπάρχουν 14 εκρηκτικά τραγούδια όπου μπορείτε να δείτε τις επιρροές του 60s garage punk και του 80s revival. Και όλα αυτά με στίχους στα ισπανικά. Οι συνθέσεις τους ακούγονται σαν τους Music Machine, περνώντας από τους Los Yorks (Περού) ή τους Cynics. Οι αρουραίοι τολμούν να πάνε λίγο παραπέρα με το τραγούδι τους “No te persigas” a la Velvet underground style ή την ωμή διασκευή του κλασικού “Keep on running” που τραγουδάει ο Oscar Hechomierda (μπάσο), ένα πραγματικά παράξενο κομμάτι. Κυριαρχούν οι fuzzαριστές κιθάρες. Υπάρχει έντονα και το tremolo έτσι για να έχουμε και μια πιο psych- psychedelic νότα. Και αυτά είναι και η υπογραφή τους στον ήχο. Και το καρασφιχτό παίξιμο στα ρυθμικά.

Επίσης πολύ καλές στιγμές είναι το Νο Me Importo και το Arenas. Γiα να είμαι ειλικρινής δεν τρελλαίνομαι για ισπανικά. Αλλά εδώ τρελλάθηκα και με τις συνθέσεις και με το παίξιμο και με τα τραγούδια. Και παρόλο που δεν έχουμε τα πολυπόθητα για τους αλκοολικούς του είδους πλήκτρα, δεν του λείπει τίποτα. Τα τραγούδια είναι αρτιότατα και πιο garage punk από το garage punk το ίδιο. (Μη με συνερίζεστε, η ζέστη είναι θα περάσει). Ανεβάστε την ένταση στο πικάπ σας και απολαύστε τον τρελό ήχο των Las Ratas Sicodelicas!

Σχετικά με τους Las Ratas Sicodelicas…

Οι Las Ratas Sicodelicas γεννήθηκαν από την ένωση τριών φίλων που ενώθηκαν για να σπάσουν τη μεγάλη πλήξη που εξαπέλυσε η πανδημία του 2020. Με μια μουσική μετάλλαξη όπου χρησιμοποιούν την μακρόχρονη εμπειρία τους στο garage punk για να δώσουν χώρο στο λατινοαμερικάνικο beat και την ψυχεδέλεια, όλα τα τραγούδια τους είναι τραγουδισμένα στα ισπανικά. Αυτά τα ψυχεδελικά τρωκτικά είναι: Rolando Bruno, Oscar Hechomierda και Pablo Bam Bam, όλοι τους με παρελθόν και παρόν στο γκαραζό-πανκ γκρουπ Los Peyotes από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Έχουν ακόμα ένα 7″ βινύλιο με 2 τραγούδια που κυκλοφόρησε από την Groovie Records (Πορτογαλία)