Home Μουσική Η γνώμη μας Forbidden Myth: Ακούσαμε το νέο άλμπουμ

Forbidden Myth: Ακούσαμε το νέο άλμπουμ

Forbidden Myth

Ας πάμε πίσω, κάπου στα late 70’s και να χαθούμε στον επικό progressive rock ήχο και στο NWOBHM. Εκεί που οι Rush μεγαλουργούσαν, οι Yes έγραφαν “διαστημικές” συνθέσεις, οι Angelwitch έγραφαν riffs που θα έμεναν στην ιστορία και οι Diamond Head με τους Holocaust έγραφαν την ιστορία με “χρυσά γράμματα”. Εδώ φτάνουμε λοιπόν στους Forbidden Myth και το νέο τους άλμπουμ “Zantea chronicles: The nightmre awakens”. O διάδοχος του πολύ καλού “The dream dominator” κυκλοφόρησε.

Zantea

Η ιστορία του κόσμου της Zantea ξεδιπλώνεται σε αυτό πολύ όμορφο άλμπουμ, η οποία και είναι δημιούργημα της Μυρτώ Γρηγοριάδη. Εδώ ξεχύνονται οι επικές και δραματικές περιπέτειες μέσα σε ένα αριστοτεχνικά περίπλοκο κόσμο φαντασίας. Έτσι λοιπόν σε αυτό το άλμπουμ έρχεται η πρόκληση να “ταξιδέψουμε” μέσα σε αυτόν τον κόσμο φαντασίας, στα πέτρινα δάση, τις περίφημες καταγωγές και τις απειλές που βιώνονται πέρα από κάθε φαντασία.

Forbidden Myth-“Zantea Chronicles: The Nightmare awakens”

Zantea Chronicles

Ο λυρισμός που υπάρχει μέσα στο “Zantea Chronicles: The Nightmare awakens” είναι απλά υπέροχος και η ατμόσφαιρα με τα υπέροχα vintage πλήκτρα σε ταξιδεύει σε άπειρης ομορφιάς παλάτια και σε πεδία μάχης. Οι Forbidden Myth “παντρεύουν” το progressive rock με το Heavy Metal σε εξαιρετικό βαθμό. Ο Αντώνης Αδελφίδης έχει κάνει για μια ακόμη φορά εξαιρετική δουλειά σε όλα τα σημεία του νέου άλμπουμ. Το “Zantea Chronicles: The nightmare awakens” δεν χάνει πουθενά.

Στο πρώτο κομμάτι ο John Lord συναντάει τους Genesis σε μια σύνθεση που θα ακούσεις αρκετές φορές. Τα πλήκτρα κλέβουν την παράσταση στο “The petrified forest” που σε κάποια φάση θα σου φέρουν στο νου τους τεράστιους The Cult και σε κάποια σημεία τους θρυλικούς Blue Oyster Cult. Άλλα αγαπημένα μου κομμάτια τα “Take a sip!”, “The riddle of hill mina” και το groovy “The most precious gift”. Στο τελευταίο ακούς τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα που δεν σε κάνει να βαριέσαι καθόλου. Κάθε κομμάτι έχει να δώσει αυτό το “κάτι”. Στα δυο τελευταία κομμάτια το “φάντασμα” του Arjen Lucassen πλανιέται με τις εναλλαγές των αντρικών και γυναικείων φωνητικών. Τα πλήκτρα διανθίζουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα μαζί με τις εμπνευσμένες κιθάρες.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πίνακα ηχοχρωμάτων εκεί που οι Rainbow συναντούν τους Hawkind και τους Wishbone Ash. Το “The nightmare awakens” είναι ένα άλμπουμ που πρέπει να το ακούσεις πολύ προσεκτικά για να σχηματίσεις μια ολοκληρωμένη άποψη. Οι συμμετοχές στον δίσκο όσο και τα ποικίλα μουσικά όργανα που ακούγονται, σε κάνουν να θες να ακούσεις ξανά και ξανά το άλμπουμ. Το “The nightmare awakens” είναι από τους δίσκους που θα πιάσεις το booklet και θα ακολουθήσεις κάθε στίχο με το κάθε κομμάτι που ακούς. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για αυτή την υπέροχη δουλειά και αναμένουμε το επόμενο άλμπουμ σύντομα. Και πάλι συγχαρητήρια.