Home Μουσική Μουσικά Νέα Οι Sugar For The Pill στο πλευρό των Archive

Οι Sugar For The Pill στο πλευρό των Archive

240
0
Archive - Sugar for the pill in Athens

Οι «Sugar For The Pill» θα ανοίξουν τις δύο μεγάλες συναυλίες των Archive! Δύο ημέρες στην Ελλάδα που μοιράνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 14 Ιουνίου και στη Μονή Λαζαριστών στις 15 Ιουνίου.

sugar for the pill

Sugar For Τhe Pill

Πρόκειται για ένα Shoegaze – Dream Pop συγκρότημα που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2020. Η μουσική τους ισορροπεί ανάμεσα στον ήχο shoegaze συγκροτημάτων όπως οι «Ride», «Slowdive» και «Lush», στην Dream pop των «Beach House» και στον post punk ήχο των «Chameleons» και των «Interpol».

Wanderlust

Το πρώτο τους άλμπουμ «Wanderlust» κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022 από τη Shelflife Records (USA) και την Make Me Happy Records (GR). Η έκδοση βινυλίου έγινε Sold out μέσα σε δύο μήνες. Ταυτόχρονα ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα Indie Album του 2022 από πολλά γνωστά μέσα τόσο στην Ελλάδα (Αvopolis, Athens Voice, Rocking κλπ), όπως και στο εξωτερικό (DKFM – California, Τhe Big Take Over -NYC κλπ), ενώ τραγούδια του είχαν διεθνές airplay σε πάνω από 20 χώρες.

 

Τον Ιούνιο του 2022 το συγκρότημα εμφανίστηκε μαζί με τους «Nick Cave & The Bad Seeds», «Mogwai» και «Fontaines D.C». Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους μοιράστηκαν τη σκηνή με τους «Ride» ως Special Guest.

Άνοιξη του 2023 και ακόμα μια συνεργασία έρχεται με το δημοφιλές γκρουπ «Keep Shelly in Athens».  Κυκλοφορώνταςκυκλόφόρησαν μαζί το τραγούδι «I don’t want your romance», το οποίο έγινε instant hit στο ΚEXP Radio. Τον Δεκέμβριο κατέκτησε το πρώτο βραβείο Community’s Choice Award στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Europavox.

Τον φετινό Φεβρουάριο εμφανίστηκαν στο πλευρό των «Drab Majesty». Έναν μήνα αργότερα πραγματοποίησαν τέσσερις εμφανίσεις στο Manhattan της Νέας Υόρκης στα πλαίσια του «The New Colossus Festival» στο οποίο έχουν εμφανιστεί μπάντες όπως οι «Τhe Charlatans», «The Strokes», «A Place to Bury Strangers» κλπ. Τέλος, τον περασμένο Απρίλιο συμμετείχαν μαζί με τους «Jadu Heart» (UK) στο Europavox Festival που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι/ Ρουμανία.

Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στούντιο ηχογραφώντας το δεύτερο άλμπουμ τους.

Colours

Το τελευταίο τους single «Colours», από το επερχόμενο άλμπουμ τους, κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις και έλαβε εξαιρετικές κριτικές, εντός και εκτός Ελλάδας. Ήταν και ο λόγος για να κάνουν την καλύτερη εισαγωγή για το άλμπουμ που θα ακολουθήσει αρχές του 2025.

Archive

Οι πρωταγωνιστές και πρωτοπόροι του progressive rock και διαχρονικά αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, επιστρέφουν στη χώρα μας για 2 συναυλίες. Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο θρυλικό Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού (Αθήνα) και το Σάββατο 15 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη) για να μας χαρίσουν δύο ατμοσφαιρικές βραδιές αφιερωμένες στους σημαντικότερους μουσικούς σταθμούς της καριέρας τους.

Διάβασε το αφιέρωμα μας.

Μην ξεχνάς την ατζέντα μας

Αθήνα
Θεσσαλονίκη

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για:

Θεσσαλονίκη: https://bit.ly/archiveskg

Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την διάθεση hard copy εισιτηρίων από επιλεγμένα καταστήματα.

Facebook page https://www.facebook.com/events/740579671389716/?ref=newsfeed