Home Μουσική Μουσικά Νέα Τσέρρυ Μπράντυ: κυκλοφόρησαν το “2009”

Τσέρρυ Μπράντυ: κυκλοφόρησαν το “2009”

703
1
2009

Οι Τσέρρυ Μπράντυ κυκλοφορούν το νέο τους single από το καινούριο άλμπουμ (για το οποίο κρατάνε τα χαρτιά τους καλά κρυμμένα). Το “2009” είναι μια επιστολή. Ο πραγματικός του παραλήπτης είναι κρυφός. Aλλά το περιεχόμενο της ανοιχτό σε όσους βίωσαν την περίοδο 2009 και μετά ως παιδιά ή έφηβοι.

Με ήχο επηρεασμένο από τα τέλη της δεκαετίας του 00’, το τραγούδι μιλάει για μια γενιά “καταραμένη” και παρατημένη στο έλεος των δύσκολων συνθηκών που ταλαιπωρούσαν (και ακόμα πλήττουν) την ελληνική κοινωνία.

Το “2009” αποτελεί επίσης μια σκόπιμη νοηματική συνέχεια του πιο γνωστού single τους, “Φθίνουσες Μέρες”.

Οι ΤΣΕΡΡΥ ΜΠΡΑΝΤΥ είναι μια 4-μελής μπάντα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2021, στην Αθήνα. Και στοχεύουν να δώσουν έναν διαφορετικό ήχο στην ελληνική punk-rock σκηνή. Το όνομα τους είναι εμπνευσμένο από ένα παλιό σκονισμένο μπουκάλι λικέρ “ΤΣΕΡΡΥ ΜΠΡΑΝΤΥ” που βρήκανε (και δυστυχώς ήπιανε) στο χωριό του drummer τους. Στην πρώτη εκδρομή που κάνανε ως μπάντα.

Ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από punk-rock συγκροτήματα των 90s και 00s (π.χ. Green Day και Offspring). Αλλά και από εγχώρια rock συγκροτήματα (π.χ. Bad Movies, Ξύλινα Σπαθιά κ.α.).

Στις 31 Μαΐου του 2023 κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο “Κούρασε η Φαση” . Έχει ξεπεράσει τα 30.000 streams στο Spotify. Έχουνε πραγματοποιήσει μια σειρά από εμφανίσεις σε Stage στην Αθήνα, όπως το AN Club. Αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Mask Off Festival.

Ακούτε το “2009” εδώ.

“Ευχαριστούμε το Top Floor Studios για την μίξη, το Jam2 Studio για την ηχογράφηση των Drums, την Ελένη Ανδριτσάκη (Eleni Andritsaki) για το mastering και το Warehouse Studio που μας φιλοξενεί στις πρόβες. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Μεταξία Πήλιουρα που ανέλαβε την γραφιστική επιμέλεια του κομματιού”.

Μέλη:
Βαλαδάκης Γιάννης, 25 Μπάσο, Τραγούδι
Δελλής Γιάννης, Κιθάρα 25, Τραγούδι
Λιακόπουλος Ορφέας, 25 Τύμπανα
Nousis Fedon 25 Lead Guitar

1 COMMENT

Comments are closed.