Home Μουσική Η γνώμη μας Ακούσαμε The Joplins: Taste it!!!

Ακούσαμε The Joplins: Taste it!!!

264
0
the joplins

Oι  Joplins βρίσκονται στην Ινδονησία. Συγκεκριμένα από το Jatinangor. Μη με ρωτήσετε που είναι αυτό ακριβώς. Δεν ξέρω. Δεν με νοιάζει. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο όμως είναι πως άλλος Έλληνας τους βρήκε πρώτος και μας τους σερβίρει σαν πρόταση. Και μας άρεσε. Η Sunnyboy 66  records λοιπόν, επίσης νεοσύστατη, μας παρουσιάζει φρεσκαδούρα από Ινδονησία.

Οι Joplins σχηματίστηκαν αρχές του 22 και από όσο έψαξα βρήκα ένα single πριν την εν λόγω ψηφιακή κυκλοφορία. Δεν ξέρω μπορεί να έχουν και άλλα.  Αλλά ας πάμε στο δια ταύτα που είναι πάντα η μουσικούλα. Αυτή η ελληνική κατά τα άλλα κυκλοφορία λοιπόν έχει 6 κομμάτια. Δεν ξέρω αν μπορείς να το πεις album ή e.p. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Οι Joplins παίζουν punk. Και όπως πρέπει. Χωρίς κανόνες, με ενθουσιασμό. Μάλιστα είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός που τα κομμάτια είναι όλα μουσικά σφηνάκια. Όλα κάτω από δίλεπτο. Μάλλον ίσα που υπερβαίνουν το λεπτό.

Δεν φλυαρούν. Έχουν το ριφάκι. Λένε αυτό που θέλουν, πετάνε και ένα σολάκι στα punk πρότυπα και τέλος.  Δεν ξέρω αν μπορείς να το πεις garage punk, έχω κάποιους ενδοιασμούς ειδικά για τα πρώτα 4 κομμάτια. Τα 2 τελευταία έχουν και μια δόση garage punk αλλά πατάνε πιο πολύ στο punk παρά στο garage. Βέβαια μικρή σημασία έχουν αυτά. Σημασία έχει πως οι Joplins  είναι μια μπάντα που βράζει το αίμα τους. Και λογικό μιας και μιλάμε για έφηβους, σύμφωνα με την σελίδα στο bandcamp. Αν μιλάμε για καινούργια πράγματα και σας αρέσει το punk , ακούστε τους Joplins.

Επίσης , εφόσον μιλάμε για νεοσύστατη ελληνική εταιρεία, μπορείτε να δείξετε την αγάπη σας αγοράζοντας την κυκλοφορία. Κάνει όσο ένα ποτάκι. (6€). Και μάλλον θα νοιώσετε και σεις το αίμα σας να βράζει ευχάριστα. Περιμένω το βινύλιο…

Πάρτε και τα credits της κυκλοφορίας

All Lyrics by Raisdin B. Gumelar
Music by Raisdin B. Gumelar, Bagas Dwi Prasetia
Vocal: Raisdin B. Gumelar
Guitar : Raisdin B. Gumelar
Bass: Bagas Dwi Prasetia
Drum: M. Nandi Fahrurozi
Recorded at Reborn Music Studio – Jatinangor, Indonesia
Mixed Mastered by Robi Trianda Putra
Artwork by Zikri Zulhaj