Home Μουσική Άρθρα Villagers of Ioannina City: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Villagers of Ioannina City: Τι πρέπει να γνωρίζετε

645
0
Villa
Villagers of Ioannina, The Long Beach Festival

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τους Villagers of Ioannina City… (λέμε τώρα)

Οι Villagers of Ioannina City είναι μια ελληνική μπάντα από την πόλη των Ιωαννίνων. Η μουσική τους είναι μια συνδυασμένη μορφή της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και του rock, με έντονα ηπειρώτικα στοιχεία. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2007 και αποτελείται από πέντε μέλη:

Αλέξης Καραμέτης – κιθάρα , φωνή

Άκης Ζώης – μπάσο

Άρης Γιαννόπουλος – drums

Κωσταντής Πιτσιόλης – κλαρίνο

Konstantinos Lazos – γκάιντα

Riza – Age of Aquarius – Τhrough Space and Time

Το 2014 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “Riza“, το οποίο περιλαμβάνει το κομμάτι “Zvara/Karakolia“, που έγινε πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Πέντε χρόνια μετά, το 2019, η κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ, με τίτλο “Age of Aquarius“, το οποίο περιλαμβάνει 12 κομμάτια με επιρροές από την παραδοσιακή ελληνική μουσική και rock. Το άλμπουμ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το εγχώριο και διεθνές τύπο! Με αυτό καθιερώθηκαν οι VIC ως μια από τις πιο δυναμικές και καινοτόμες μπάντες της ελληνικής σκηνής.

Από τις τελευταίες κυκλοφορίες τους είναι “Τhrough Space and Time (Alive in Athens 2020)” από την εμφάνισή τους στο Faliro Sports Pavilion Arena.

Η μουσική των Villagers of Ioannina City είναι μια εντυπωσιακή σύνθεση από παραδοσιακά ηπειρώτικα κομμάτια

συνδυασμένα με heavy rock riffs και μελωδικά φωνητικά. Η μπάντα έχει καταφέρει να ενσωματώσει την παραδοσιακή ελληνική μουσική στον σύγχρονο ήχο του rock. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από άλλες κουλτούρες και τις παραδοσιακές μουσικές τους, όπως η βαλκανική. Αυτός ο συνδυασμός την καθιστά πραγματικά διεθνή. Μια μίξη μουσικής της Ηπείρου και της πολιτιστική κληρονομιά της με μια μοναδική, σύγχρονη προσέγγιση.

Οι στίχοι τους ασχολούνται με τον αγώνα για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον αγώνα των λαών. Στο “Age of Aquarius”, οι στίχοι είναι αφιερωμένοι στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό προς τη φύση.

Με την επιτυχία τους, οι VIC έχουν καταφέρει να προβάλουν την ελληνική μουσική σκηνή σε διεθνές επίπεδο και να εμπνεύσουν άλλους μουσικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Έχουν συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα Wacken Open Air στη Γερμανία, Primavera Sound στην Ισπανία και Eurosonic Noorderslag στην Ολλανδία είναι μερικά από αυτά. Μη ξεχάσουμε και το Hellfest Open Air Festival 2022!

vic-theatro-petras-live-revival-acoustic
vic-theatro-petras-live-afternoiz

Μουσική & Τέχνη της Ηπείρου

Πέρα από τη μουσική, η μπάντα έχει ασχοληθεί με την τέχνη και τον πολιτισμό της Ηπείρου. Συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα και εκθέσεις τέχνης. Συχνά συνεργάζονται με τοπικούς καλλιτέχνες και καλλιτεχνικούς συλλόγους για τη δημιουργία μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην περιοχή.

Συνολικά, θα μπορούσες να πεις ότι οι Villagers of Ioannina City αποτελούν μια μοναδική μουσική οντότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Με μια τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή ηχητική ταυτότητα που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική της Ηπείρου με το rock και το metal!

vic14-Afternoiz-Jo Gogou Photography

Αναμένουμε να τους δούμε σε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση στο Rockwave Festival στις 9 Ιουλίου 2023! Θα μας μείνει και αυτή αξέχαστη. Κάνε κλικ στην ατζέντα και μάθε περισσότερα.