Home Μουσική Η γνώμη μας Ακούσαμε το ομώνυμο album από τους Tormenta Rey

Ακούσαμε το ομώνυμο album από τους Tormenta Rey

231
0
tormenta rey

Οι Tormenta Rey θα κυκλοφορήσουν το δίσκο τους ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν είναι δίσκος για τους ερωτευμένους, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.  Σε 6 συνθέσεις σε ταξιδεύουν. Κινηματογραφικά. Τζαζ ενορχηστρώσεις με πληθώρα οργάνων. Κρουστά, πνευστά, έγχορδα και φωνητικά δημιουργούν το απόλυτο soundtrack. Έντονα στοιχεία amerikana επίσης. Ίσως κάποιοι ακούγοντάς το να πείτε πως είναι μουσική μιας άλλης εποχής. Αυτό είναι σίγουρο. Επίσης δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό. Η αισθητική είναι όντως μιας άλλης εποχής. Αλλά είναι τόσο καλά εκτελεσμένα τα μέρη και τόσο καλή η παραγωγή που δεν μπορείς παρά να κλείσεις τα μάτια και να ονειρευτείς ακούγοντας τα 6 κομμάτια του δίσκου.

Αν είχα μια ένσταση είναι πως θα ήθελα κι άλλο. Από την άλλη όμως , είναι έξυπνο το να αφήνεις το κοινό να θέλει και άλλο. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ καλή δισκογραφική αρχή. Αναμένουμε τη συνέχεια και ευχόμαστε τα καλύτερα.  Προσωπικά έχω μια αδυναμία στους παρελθοντικούς ήχους . Όταν ήρθε αυτός ο δίσκος στα αυτιά μου, με πήγε πολύ πίσω. Ντάξει και γω αγέννητος ήμουν όταν αυτές οι μουσικές ήταν στα σαλόνια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να τις θαυμάζουμε, να τις αναπαράγουμε και να τις μελετάμε. Και κυρίως να τις χρησιμοποιούμε σαν μέσο διαφυγής. Μου θυμίζει παλιές αμαρτίες, ιστορίες καταδίωξης , περιπέτειες δράσης αλλά και αστυνομικό νουάρ. Ακόμα όμως και υπόκρουση σε ένα σκοτεινό καπνισμένο μπαρ αργά τη νύχτα.

Ο δημιουργός δήλωσε:

“Ήθελα να κάνω έναν δίσκο για αργά τη νύχτα”, δήλωσε ο Stephen El Rey. (ο ιθύνων νους των Tormenta Rey).  “Τα περισσότερα τραγούδια που γράφω είναι μπαλάντες και μοιρολόγια που με κάποιο τρόπο ωθούνται σε κάτι άλλο, σε κάποια μορφή μουσικής, συνήθως πιο γρήγορη και αισιόδοξη. Δεν ξέρω τον μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για τη συγγραφή αυτών των τραγουδιών, αλλά συμβαίνει πάντα αργά τη νύχτα. Οπότε η εστίαση αυτού του δίσκου ήταν να κρατήσω τα τραγούδια στην αρχική τους μορφή… την ώρα του λύκου χωρίς διακοπή… το τέμπο των 3:00 π.μ.. Το να προσπαθήσουμε να μην το χάσουμε αυτό ήταν το ζητούμενο”.

tormenta rey 1

“Στοχεύσαμε σε κάτι που να μοιάζει πολύ οικείο και λεπτό ως προς τον συναισθηματικό αντίκτυπο και τη μουσική δυναμική του, αλλά και πολύ φιλόδοξο και μεγάλο ως προς το εύρος του”, δήλωσε ο παραγωγός συνταγματάρχης Dr. Clinton Davis, ένας διάσημος μουσικός της old-time folk με διδακτορικό στη μουσική. “Πρόκειται για έναν δίσκο με τεράστια τμήματα εγχόρδων, ένα πιάνο Steinway 9 ποδιών, λάτιν κρουστά και φανταστικές φωνητικές αρμονίες. Τα χρησιμοποιήσαμε όλα αυτά για να δημιουργήσουμε μια ευρεία παλέτα χρωμάτων και ήχων και να δημιουργήσουμε χώρους που έμοιαζαν κινηματογραφικά απέραντοι και μυστηριώδεις.

Η μουσική των Tormenta Rey είναι κυκλοθυμική, ονειρική.

“Αρχίσαμε να αναπτύσσουμε το όραμα για αυτόν τον δίσκο ένα χρόνο πριν μπούμε στο στούντιο”, συνεχίζει ο Davis. “Ο Stephen έκανε demo των τραγουδιών. Εγώ απλά μπήκα σε μια τρύπα για εβδομάδες γράφοντας μέρη για έγχορδα και πιάνο και σμιλεύοντας τα μέρη. Όταν πήγαμε στο στούντιο, ήταν ένας ανεμοστρόβιλος από μουσικούς του στούντιο που μπαινόβγαιναν, τοποθετώντας τα πάντα μαζί. Το να βλέπω αυτά τα μέρη που είχα ακούσει στο κεφάλι μου να ζωντανεύουν τόσο γρήγορα ήταν απολύτως συναρπαστικό. Ένα από τα κορυφαία γεγονότα της δημιουργικής μου καριέρας”.

“Η σκέψη να βάλω τον Clinton να κάνει την παραγωγή αυτού του δίσκου είχε νόημα, ήταν κάτι εγγενές” δήλωσε ο Rey. “Ήθελα να συνεργαστώ μαζί του σε αυτό το επίπεδο εδώ και πολύ καιρό. Προήλθε από ένα μέρος εμπιστοσύνης. Θέλησα να δουλέψω με κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει να διατηρήσω την εστίαση αλλά και να πάω σε μέρη αδιανόητα. Απλά επειδή με καταλαβαίνει τόσο ως φίλο όσο και ως μουσικό”.

Ακούστε το El Paso

Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ