Home Events Ανταποκρίσεις Live report: Release day – ΑΔΛΜ, Deaf Radio, Blues Pills, The Hellacopters,...

Live report: Release day – ΑΔΛΜ, Deaf Radio, Blues Pills, The Hellacopters, Clutch

183
0
Release day - ΔΛΜ, Deaf Radio, Blues Pills, The Hellacopters και φυσικά οι Clutch

Την Τρίτη είπαμε να περάσουμε και εμείς, έτσι για βόλτα από το Release και έπεσαν οι μπύρες χαλάζι. Ήταν σίγουρα μία αξέχαστη συναυλία με τον συνδυασμό μπαντών που είχαμε φέτος στην πλατεία Νερού.

Μαζί με την Δέσποινα Σταματάκη που συνήθως απολαμβάνετε τα κλικ που μας προσφέρει, είπαμε να συνδυάσουμε το λόγο μας… ιδού το αποτέλεσμα!

ΛΔΛΜ / ADAM

Άνοιξαν τα acts οι ΛΔΛΜ ή αλλιώς ADAM, δεν είχαν την πιο εύκολη δουλειά τα παιδιά, με την ζέστη και τον αέρα να μπαίνουν εμπόδιο, αλλά μπορέσαμε να νιώσουμε την αγάπη για το είδος τους αλλά και το ταλέντο τους στην μουσική. Μας πήγαν λίγο πίσω στην grunge σκηνή και σε alternative moods με setlist κυρίως από τον ψυχεδελικό δίσκο τους ‘Sun’. Είναι μια πεντάδα που πρέπει σίγουρα να έχουμε στο νου μας και ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο θα μας δείξουν.

Release day - ΔΛΜ, Deaf Radio, Blues Pills, The Hellacopters και φυσικά οι Clutch

Deaf Radio

Στην συνέχεια, ανέβηκαν οι πολυαγαπημένοι Deaf Radio, που για άλλη μια φορά κατάφεραν να ανεβάσουν το κοινό. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2015 στην Αθήνα και έβγαλαν τον πρώτο τους δίσκο ‘Alarm’ το 2017. Στην σκηνή του Release Festival πρέπει αναφέρουμε πως έπαιξαν και δύο από τα single τους το Model Society και για πρώτη φορά το Quicksand. Ποτέ δεν απογοητεύουν να ξεσηκώσουν το κοινό, αφού βγήκαν μαζί με ένα δροσερό αέρα, μαζεύτηκε γρήγορα και ο κόσμος.

Σίγουρα θα τους ξαναδούμε στο επικείμενο μέλλον, ξέρουμε πως θα περάσουμε πολύ καλά.

Blues pills

Η ώρα είχε πάει 19.30 και όλοι ξέραμε τι σημαίνει αυτό. Όταν βλέπεις το όνομα ‘’Blues pills’’, ξέρεις ότι πρέπει να είσαι εκεί. Προσωπικά είχα να τους δω από το 2014 οπότε ανυπομονούσα. Η Elin Larssonμπορεί να θεωρηθεί μια από τις καλύτερες γυναικείες παρουσίες πάνω στο stage σε όλα τα επίπεδα. Αψεγάδιαστη φωνή, το ίδιο καλή με το πέρασμα του χρόνου, βγήκε στην σκηνή του Realease Athens μέσα στο λιοπύρι και μας έκανε να χορέψουμε, να ερωτευτούμε ξανά με το Little Sun και μας θύμισε ότι είναι μια ‘’ high class woman’’. Τα κομμάτια Highway Star, Dreaming My Life Away, Astralplane δεν έλειπαν από το setlist τους.

Επίσης, δεν έλειψε και το stagediving της Elin.

Release day - ΔΛΜ, Deaf Radio, Blues Pills, The Hellacopters και φυσικά οι Clutch

 

Οι Σουηδοί , κάνουν κάτι που ξέρουν καλά και αυτό είναι να μας ταξιδεύουν πίσω στα ‘70s και να μας χαρίζουν μια εξαιρετική εμφάνιση που κράτησε μία ώρα και προσωπικά , μπορούσα να τους ακούσω άλλο τόσο.

HELLACOPTERS

Στις 21:00, επιτέλους, συνέβη…. HELLACOPTERS! Πρώτη φορά στην χώρα μας οι Σουηδοί ήρθαν, τα γκρέμισαν και έφυγαν. Rock n’ roll σημαίνει να βλέπεις τον Nicke Αndersson πάνω στην σκηνή και να τον κοιτάζεις σαν έφηβο κορίτσι που πάει στην πρώτη της συναυλία. Αυτό μπορώ να εγγυηθώ ότι το κατάφερε. Δεν είναι τυχαίο πως οι fan του συγκροτήματος τους ακολουθούν σε κάθε μέρος της Ευρώπης για να τους δουν. Κάτι κάνουν καλά και αυτό λέγεται μουσική και πάθος! Το setlist τους είχε διάρκεια μιάμιση ώρα και βλέποντας συγκεκριμένα στο Toys and Flavors τον κόσμο να χαμογελάει, να αγκαλιάζει ο ένας τον άλλον και να τραγουδάνε σαν να μην υπάρχει αύριο ήταν ότι πιο συγκινητικό και ζωντανό έχω βιώσει σε συναυλία.

Ευχαριστούμε πραγματικά, Release Athens και ελπίζουμε να τους δούμε σύντομα στην χώρα μας, ξανα.

Clutch

Μετά από το όλο epicness που παίχτηκε επί σκηνής βγήκαν στις 23:00 και οι Clutch και μας αποτελείωσαν με 20 τραγούδια σύνολο! Ξέρεις πάντα τι να περιμένεις από Cutch με μία από τις καλύτερες live ερμηνείες κάθε φορά, βοηθάει κιόλας ότι ο ελληνικός λαός φαίνεται να διψάει για αυτούς.

Και τι δεν έπαιξαν χθες; Αρχίσαν με το Sea of Destruction (Slow Hole in China), και συνέχισαν ατρόμητοι με Immortal, The Mob Goes Wild και A Quick Death in Texas, από τους δίσκους ‘Pure Rock Fury’, ‘Blast Tyrant’ και ‘Psychic Warfare’ αντίστοιχα. Δεν έλειπε βεβαίως από το setlist και το δίδυμο X-ray Visions και Firebirds. Έπαιξαν και τραγούδια από τον καινούργιο τους δίσκο, που θα βγει σύντομα, ‘We strive for excellence’ με το ομώνυμο τραγούδι, όπως και το καινούργιο single τους Red Alert (Boss Metal Zone). «Έκλεισαν» με το The Elephant Riders και το Spacegrass αλλά ο λαός ζήτησε κι άλλο, τι να κάνουμε; Άρχισαν το encore τους με το Regulator βεβαίως και τελείωσαν την απίστευτη ερμηνεία τους με το Electric Worry. Κάθε φορά που βλέπουμε τους Clutch live είναι κάτι παραπάνω από εμπειρία, δεν χάνουν ούτε λεπτό όταν είναι στην σκηνή και με τον Fallon πάντα χαμογελαστό, μοιράζουν στους fans τους αγάπη και ενέργεια, απλά απίστευτοι. Τους περιμένουμε και του χρόνου..

Release day - ΔΛΜ, Deaf Radio, Blues Pills, The Hellacopters και φυσικά οι Clutch

Απερίγραπτη μέρα, 19 Ιουλίου, μέσα στον καύσωνα, αλλά ευχαριστούμε όλες τις μπάντες που πραγματικά μας μύησαν ακόμα περισσότερο στην αιρετική φύση της rock μουσικής, με όλα τα διαφορετικά απίστευτα acts που είδαμε αλλά και ακούσαμε.

Setlist Clutch

1. Sea of Destruction
2. Immortal
3. The Mob Goes Wild
4. A Quick Death in Texas
5. In Walks Barbarella
6. X-Ray Visions
7. Firebirds
8. We Strive for Excellence
9. Subtle Hustle
10. Cypress Grove
11. La Curandera
12. Passive Restraints

13. Red Alert (Boss Metal Zone)
14. Crucial Velocity
15. Burning Beard
16. The Elephant Riders
17. Spacegrass
Encore
18. The Regulator
19. Rats
20. Electric Worry