Home Tv Τι είδαμε Είδαμε την ταινία: Don’t look up… or Look up! Well….

Είδαμε την ταινία: Don’t look up… or Look up! Well….

212
0
Don't look up

Εντάξει είναι η ταινία που αυτές τις ημέρες όλοι συζητάνε. Don’t look up με Leonardo DiCaprio και Jennifer Lawrence, το δίδυμο εκείνο που τα έδωσε όλα σε μια εντελώς και παντελώς μη σου πω, αμερικανιά που πρόσεξε, όχι πρόσεξε με… φίλε έχει πολλά να σου δώσει.

Ή που θα σου αρέσει ή θα το φτύσεις. Δεν έχει μέση οδό…

Αν δεν έχεις δει το trailer ή δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται, φτιάξε καφέ και κάτσε να σου πω! Βασικά για αρχή δες το video (γυναίκες ρε φίλε..)

Και αφού πήρες μια γεύση, κάτσε να στο περιγράψω κι όλας. Ο Leo και η Jenny, είναι 2 αστροφυσικοί επιστήμονες που βρέθηκαν μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη. Δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι, αν ναι, μην πεις. Έχει ψωμί η υπόθεση.
Ένας κομήτης με μεγάλη ταχύτητα πλησιάζει την Γη, με αποτέλεσμα οι δυο επιστήμονες μας να πρέπει να ενημερώσουν τον Λευκό Οίκο, την πλανητάρχισσα και όσους περισσότερους μπορούν. Αν δεν γνωρίζεις τι εστί κρατικό μυστικό, social media, χρήμα, πατάω επί πτωμάτων κλτ, τότε μπορείς να πάρεις μαθήματα από την κάθε άλλο παρά αμερικανιά όπως είπα παραπάνω, νέα ταινία που προβάλλεται μέσα από το κανάλι του Netflix. Φυσικά θα έχετε ή είχατε (Δεν ξέρω)  την χαρά να την απολαύσετε και στην μεγάλη οθόνη.

Don’t look up

Δεν την λες κωμική, κοινωνική, δράμα ή δεν ξέρω τι άλλο και αυτό γιατί είναι κάτι στη μέση. Είναι απο αυτά τα χαζο γυρισμένα χουλιγκουντανιά που βαριέσαι και δεν θέλεις άλλο, είναι όμως τόσο to the point σε αυτό που θέλει να περάσει και μεταξύ μας, αν είσαι λιγάκι έξυπνος θα το πιάσεις με την πρώτη.

Don't look up

Μέσα θα σου αναλύσει 2 ή 3 λογιών κατηγορίες ανθρώπων και ίσως να ανακαλύψεις που ταιριάζεις. Είναι βασισμένο στο σήμερα. Μη σε κάνει να ξινίσεις ή να μπεις σε άλλα μονοπάτια, απλά σε βάζει λίγο στο μονοπάτι του τι συμβαίνει αρκετά συχνά και πως μπορεί κάποιος να πουλήσει την “αλήθεια”του είτε για το χρήμα, είτε για τη δόξα. Έχει παραλλαγές, έχει ένα “τι συμβαίνει γαμώ το κέρατό μου” (μπαρδόν) και αυτό τουλάχιστον σε εμένα, γιατί μου θυμίζει τόσα πολλά σκηνικά όπως και το σήμερα. Το κάθε ένα με τον δικό του τρόπο σαφώς, φυσικά και βεβαίως.

Εξαιρετική η Meryl Streep! Θα ήθελα να της δώσουμε ένα χειροκρότημα όμως γιατί για ακόμα μια φορά κάνει την στριμμένη.
Να που κάνει και την εμφάνιση της η Ariana Grande (όχι παιδιά, δεν παίζει πρώτα φορά στην tv, έλεος…από την nickelodeon την γνωρίσαμε!), όπου αφιερώνει και τραγούδι, μέσα από το χαζο bimbo ύφος της.

Αυτό που θα προτείνω, πέρα από το να το δεις, είναι να χαλαρώσεις και να δεις με καθαρό μυαλό αυτό που θέλει να σου πει. Βαρύ αυτό που θα πω, είναι λίγο από την καμμενιά (την καλή), που είχε και το the fountain. Αν δεν το πιάσεις από την αρχή…. you know 🙂

Παίζουν

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Meryl Streep, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Rob Morgan και Cate Blanchett.

Η σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής:

Η Κέιτ Ντιμπιάσκι (Jennifer Lawrence), φοιτήτρια αστρονομίας και ο καθηγητής της Δρ. Ράνταλ Μίντι (Leonardo DiCaprio) κάνουν μια εκπληκτική ανακάλυψη ενός κομήτη που περιφέρεται γύρω από το ηλιακό σύστημα. Το πρόβλημα είναι πως βρίσκεται σε πορεία άμεσης σύγκρουσης με τη Γη. Το άλλο πρόβλημα; Κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά. Αποδείχθηκε ότι η προειδοποίηση της ανθρωπότητας για έναν πλανητικό δολοφόνο στο μέγεθος του Έβερεστ αποτελεί ένα άβολο θέμα προς συζήτηση.

Με τη βοήθεια του Δρ Oglethorpe (Rob Morgan), η Kate και ο Randall ξεκινούν μια περιοδεία στα μέσα ενημέρωσης που τους μεταφέρει από το γραφείο της αδιάφορης Προέδρου Orlean (Meryl Streep) και του συκοφαντικού γιου της και επιτελάρχη, Jason (Jonah Hill) και στη συχνότητα του The Daily Rip, μια αισιόδοξη πρωινή εκπομπή που φιλοξένησαν οι Brie (Cate Blanchett) και Jack (Tyler Perry).

Με μόλις έξι μήνες να απομένουν μέχρι ο κομήτης να προσκρούσει, η διαχείριση του κύκλου ειδήσεων 24 ωρών και η προσοχή του κοινού με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης προτού να είναι πολύ αργά, αποδεικνύεται συγκλονιστικά κωμικοτραγική -τι θα χρειαστεί άραγε για να κάνει τον κόσμο να κοιτάξει ψηλά ;!