Η post-punk / noise τετράδα των commuter, κυκλοφορεί πριν από την έναρξη της δεύτερης Ευρωπαϊκής της περιοδείας το δεύτερο single “Mono” από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο τους

To “Mono” εξετάζει τον παραλογισμό της κληρονομικής βλάβης που προκαλείται, μέσα από παρεμβατικούς ελέγχους μιας αυτοανακηρυγμένης “πατρικής φιγούρας”. Είναι ένα κολάζ γραφειοκρατικού θορύβου και οικογενειακών βαρών που συσσωρεύονται στο παρασκήνιο μιας καθημερινής ρουτίνας.
Η ηχογράφηση και παραγωγή του κομματιού πραγματοποιήθηκε από τον Άλεξ Μπόλπαση στο Suono Studio (Αθήνα), ενώ το master πραγματοποιήθηκε από τον Greg Obis στο Chicago Mastering Service (Chicago, US).
Ακούστε το “Mono” των commuter
Bio
Οι commuter ξεκίνησαν ως μουσικό project του Διονύση Κουτάβα (φωνητικά/κιθάρα) στην Αθήνα (Ελλάδα) το 2019. Το project έγινε full band τον Οκτώβριο του 2021 με την προσθήκη των Δημήτρη Κουτσούλη (ντραμς), Σπήλιου Κάκκα (μπάσο/φωνητικά) και Κώστα Μπαριάμη (κιθάρα).
Επηρεασμένοι από τους post-punk/noise ήχους της καναδικής σκηνής καθώς και από το νέο ρεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ άλλων, έχουν εμφανιστεί δίπλα σε δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα (The Steams, Deaf Radio) αλλά και διεθνή (Dry Cleaning, Protomartyr, Α Place to Bury Strangers, SONS, DITZ και Heavy Lungs). Ταυτόχρονα έχουν πραγματοποιήσει ένα Ελληνικό tour την Άνοιξη του 2024 καθώς και το πρώτο του Ευρωπαϊκό tour την Άνοιξη του 2025, σε 8 χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.
Οι commuter κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP τον Ιανουάριο του 2023 σε όλες τις streaming πλατφόρμες και σε μορφή κασέτας μέσω της Bitter Tea Records. Το ντεμπούτο self-released album τους “Guilt Eraser” κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2024, διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή και σε βινύλιο.
Βρείτε τους commuter εδώ: https://linktr.ee/commuterband





